Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mackA159 Tak je to gynekolog tak to strká tam a třeba u zubaře by mi to přišlo podivné
Jestli tam doma strká něco svého či kamaráda na baterky tak na ultrazvuku nevidím nic divného ![]()
@Kriss Tina píše:
Záleží na Dr, jeslti ho pustí, ale já bych ho nebrala, fakt nepotřebuji, aby viděl jak mě vyšetřují vnitřně a na utz stejně nic neuvidí, max nějaký flíček.
Tak ja teda na vnitrnim utz nevidim nic extra desivyho, za ty roky te muz prece videl v ruznych situacich a nejpozdeji pri porodu uvidi horsi veci, nez vysetreni vnitrnim utz, ne?
@JiříkMazlík Nevim, jestli je pro chlapa krasny pohled na to, jak doktor strka do jeho zeny zrcadlo a zena se vubec netvari. Nasledne provadi ster z cipku, samozrejme vytahuje zakrvacene tycinky. Opravdu pohled k popukani ![]()
Mi osobne by vadilo sedet na koze a mit u sebe chlapa. S ulrrazvukem, kde jen lezim a doktor mi jezdi po brichu nemam problem.
@Nicky87 partnera jsem brala na 1 a 2screening jen. Neznam nikoho, kdo by ho bral na vic kontrol ![]()
@Capricorn61 já si myslím že krve parter už musel vidět dost minimálne jednou měsíčně ![]()
A co za 9 měsíců až vytáhne dítě celé od všeho to už je něco jiného? ![]()
Tak aby muž viděl, jak do mě cizi chlap strká nějaké přístroj, to fakt nepotřebuji. A u porodu být chlap taky nemusí, zo není atgument.
Domluv se s lékařem, třeba to půjde.
@JiříkMazlík Tak ja tedy nevim, jak to maji ostatni, ale opravdu nechodim se chlubit se zakrvacenou vlozkou nebo tamponem.
A ted se nebavim o jine krvi.
A ano, je to neco jinciho u porodu. Protoze se neco uz deje. Porod je udalost, zazitek, v tele clovek proudi emoce, a kdo vi co jeste. Proste to neni bezna kontrola na gynde.
@g.sandova u porodu být nemusí a nejlepší je když v 6ti neděli už je dávno v pr.eli
@Capricorn61 ale tak i tady se něco děje předpokládám že se něco líhne z vajíčka ![]()
Ale pro každého je zážitek něco jiného to chápu ![]()
Jen nevím proč u sňatku říkají v dobrém i zlém. Když většinou v tom druhém všichni utečou.
U prvního dítěte semnou byl. Čekal v čekárně a doktorka ho pak zavolala aby se podíval na ultrazvuk
Tak hlavně doufej, aby ti neřekl: Hm, tak nic, byl to planej poplach. Dám vám vyvolávací injekci. To by byl teprv krásnej partnerskej zážitek.
@Ernais píše:
Tak ja teda na vnitrnim utz nevidim nic extra desivyho, za ty roky te muz prece videl v ruznych situacich a nejpozdeji pri porodu uvidi horsi veci, nez vysetreni vnitrnim utz, ne?
To je právě špatně pro vztah. Mnoho mužů nespí s partnerkou když je tahán kam nechce. Otec u porodu, otec na gyndě. Ze všeho se dnes dělá velké divadlo.
@JiříkMazlík To souhlas s tim snatkem. Ale zas pochop, ze kdyz mi samotne je to vysetreni neprijemne, tak asi tomu chlapovi by to nepridalo.
Tak to bylo u nas, a chlap mi primo rikal, ze nepotrebuje byt u vseho. A tou vetou presne myslel to, co jsem tu psala, ze opravdu nepotreboval videt, jak jsem na koze. Pro nej bylo dulezite vedet, zda jsme s miminem v poradku. A ja byla jedine rada, ze na tomto neprijemnem vysetreni jsem byla sama. Samozrejme fotku videl velmi rad a na dalsi ultrazvuky pres bricho uz problem nemel. Pak mozna i zalezi na gynekologovi, jaky je. Jestli prve neprijemne vysetri a pak az pozve tatinka, nebo na tatinka nema cas, tak jednoduse bud at jde od zacatku nebo vubec.
Pro me je vysetreni na koze tabu. Sice vztah ci snatek je v dobrem i zlem, ale pokud se muzu usetrit toho zleho, jsem jedine rada. Treba si nedovedu predstavit, ze by chlap pri me stal v porodnici pri zavadeni balonku a cevkovani pred porodem. To by mi vylozene vadilo. U porodu mi to bylo pak jedno, protoze zaprve bolesti mi nedovolili uvazovat o tom, jak vypadam a co vsechno ze me leti, ale zaroven to byl opravdu zazitek, ze tam kdyby chlap nebyl, tak by to byla opravdu skoda.
A takovy funfact - maloktery chlap se perfektne vyzna na ultrazvuku (pokud nekdo jo, omlouvam se a smekam klobouk). Ja sama mela problem se nekdy zorientovat, tudiz si myslim, ze je lepsi donest z prvniho ultrazvuku fotku, na kterou chlap muze civet i cely den. Ja taky radsi si prohlidla poradne fotku nez honem rychle se orientovala na obrazovce v ordinaci. ![]()
@JiříkMazlík píše:
@g.sandova u porodu být nemusí a nejlepší je když v 6ti neděli už je dávno v pr.eli@Capricorn61 ale tak i tady se něco děje předpokládám že se něco líhne z vajíčka
Ale pro každého je zážitek něco jiného to chápu
Jen nevím proč u sňatku říkají v dobrém i zlém. Když většinou v tom druhém všichni utečou.
Takže když do mě cizí chlap strká něco vzhledem vibrátoru a manžel stojí opodál a kouká je to v dobrém nebo ve zlém?
to mě teda pobavilo
příště se asi s manželem vetřu na vyšetření prostaty
hele nicc ve zlém, ale tobě se to kecá, když jsi nikdy na gynde nebyl a vůbec nemáš páru jak to vyšetření vypadá. Nemusí to být příjemné ani chlapovi a ani ženě.
@JiříkMazlík A pro prirovnani - predstav si, ze jdes na vysetreni prostaty nebo na vyplach zaludku a strev. Myslis, ze u toho partnerka musi byt? Tobe by bylo neprijemne uz samotne vysetreni, a do toho by mela byt partnerka v ordinaci, kdyz i pro ni to nebude prijemny pohled? Ted vubec neresim mimino, jen prubeh vysetreni, ktery je „intimni“, neprijemny a vlastne nic pekneho na pohled. No myslim, ze v takove chvili si to kazdy radsi pretrpi sam a je rad, ze v cekarne ci doma na nej ten partner ceka a prijde jen s vysledkem.
A je jedno, jestli se jedna o vysetreni zrcadlem nebo vysetreni prostaty ![]()
@Ernais píše:
Tak muž byl u porodu a už tam nebyl moc nadšený, když viděl jak do mě sahá cizí chlap
takže utz si radši odbydu bez něj, šel až potom ve 12tt když se dělal přes bricho.