Partner s dítětem - zůstat nebo odejít?

Anonymní
23.7.18 17:44

Partner s dítětem - zůstat nebo odejít?

Ahoj, protloukám se poslední 2 měsíce situací ze které nevidím východisko a tak se pokusím najít nějakou radu pomoc tady od vás. Je mi 32 let/partnerovi 44 let. Máme 2 děti školkového věku. Partner má dceru z prvního vztahu (13 let). Zamilovala jsem se do něho před 7 lety (krátce po té, co se on rozvedl s druhou ženou se kterou dítě nemá a důvodem bylo hlavně to, že jeho manželka neměla ráda jeho dceru). Já jsem byla hloupá a naivní v 25 letech, zamilovaná a prostě mi jeho dcera nevadila, měla jsem ji ráda, těšila se na ni, všechno bylo mezi námi v pořádku a naopak jsem strašně odsuzovala jeho bývalou manželku, jak jako nemohla mít ráda malou holčičku. Jeho dcera u nás byla každý druhý víkend…uplynuly 2 roky a narodilo se nám první dítě. U mě se nic nezměnilo s příchodem dítětě, chovala jsem se stejně, měla jsem ji stejně ráda, věnovala se ji. Jenže pak nastalo něco, co způsobilo nejspíše lavinu všeho hnusného. Byly Vánoce a u tchánovců se rozdávali dárečky. Nikdy jsem nebyla lakomá, závistivá, například majetku u mých rodičů jsem se vzdala ve prospěch sourozenců, na co jsem si nevydělala sama, z toho jsem neměla radost. Jenže ty Vánoce měla jeho dcera 9 let a dostala od tchánovců a partnerovi sestry (které bylo 45 let a nemá děti) notebook (řádově za 12.000 Kč) a náš syn dostal domino (v hodnotě 100 Kč). Když jsem to vyčetla doma příteli, že mi tohle nepřipadá férové vůči našemu synovi, tak mi na to odpověděl, že přece nebudou kupovat počítač ročnímu dítěti a že až bude jednou velký, že mu určitě taky koupí (já na to, že se nemusí toho „až bude velký dožít“ a že taky když teď kupují vnučce počítač, že pak to může být auto nebo byt. A že když teda není dárek tak drahý, tak mu měli dát peníze na spoření, aby to bylo přeci fér). Dohádali jsme se, nic nevyřešili, přítel s nikým nepromluvil a jelo se dál…uběhl půlrok a jeho dcera slavila narozeniny - dostala mobilní telefon v řádově ke 20 tis od tchánovců a jeho sestry (ale neplatila se celá částka, bylo to formou smlouvy k tarifu). Vnučka tento telefon po 3 měsících ztratila/někdo jí ho ukradl a tak aby nebyla smutná se jí koupil naprosto stejný telefon, ale tentokrát už za částku plnou. Když jsem tohle vyčetla, dočkala jsem se jen nepochopení a výrazů typu jak jsem blbá a co jí zavidím a co žárlím a podobně. Ve mě se to strašně zlomilo a já začala strašně sledovat co jí kupují nekupují a srovnávat to s naším dítětěm. Měli jsme ji každý druhý víkend (její domov byl asi 30 minut od nás autem). Pak se její matka rozhodla vrátit do svého rodného města a cesta tam trvá 4 hodiny. Proto bylo vše změneno, nejezdí už každý druhý víkend, ale zato ji zde máme každé volno prázdnin vánočních, velikonočních, jarních, podzimních, svátky v květnu atd. Nikam nejezdíme (do auta se nevleze) a jsme tedy v každém volnu doma. Pak se narodil další syn a situace se opakovala. Kluci dostávali na narozeniny/vánoce dárky v hodnotě 500 kč a přítele dcera od tchánovců a přítelovi sestry za 10.000 Kč. Do toho jí neustále někam braly (na koncerty do Vídně na Justina Biebera, nadovolenou k moři a podobně). Přišlo mi to strašně nefér, trápila se tím, přítel na to nereagoval. Trápilo mě to kvůli synům, ale také kvůli tomu, že přítel platí alimenty (5000 Kč měsíčně) a vlastně jeho rodina takto „pomáhá jeho bývalé“, která takto může jezdit na dovolenou (ano jede si sama a dceru vlastní nevezme). V každé hádce jsem mu tohle vyčetla a on se samozřejmě (a pochopitelně pro mě) zastával svojí dcery a mě nadával sprostě (já začala sprostě mluvit o jeho dceři a spustil se kolotoč nadávek ve kterým jsem si i krutosti vyslechla, že jsem kráva z vesnice, co jí smrdí hnojem, že jsem debilní pi a podobně, strašně mě to zasáhlo a bolelo a začala se ve mě rodit nenávist k jeho dceři…ta postupně sílila právě v tom, že dostávala dále a dále, jezdila sem tak jednou za 6 týdnů na 4 dny, tchánovci jí pokaždé nakoupili hračky, nové boty a našim synům nikdy nic, pouze když měli narozeniny nabo vánoce, svátek…ona u nás není (je u tchánovců), protože jsme v malém domečku a není tady ani postel pro mladšího syna a musíme do 2 let změnit bydlení, takže je u tchánovců a k nám chodí na návstěvu, ale nespí tu. Nebo my chodíme k nim a tam se s ní potkáváme. Já už mám k ní neuvěřitelnou averzi, všechno mi na ni vadí. Další co je strašný je, že tchán s námi a s ní manipuluje. Řekne třeba, že mu říkala, že by chtěla se jít za mnou podívat nebo že by s námi chtěla na bazén, ale když se jí zeptáme na to, tak to není pravda a i sama jsem několikrat slyšela, jak řekla - dědo, to jsem přece neříkala. Tchán strašně manipuluje s námi všemi. Neptá se, zda se nám hodí a kdy ji má přivést (chlap nemůže pro ni jezdit a tchán je v důchodu, tak pro ni vlakem jezdí), ale prostě přiveze a my se musíme podřídit, to že máme nějaké plány nikoho nezajímá. Bojím se a nedovolím si (když dcera přijede), druhý den k nim nejít. Udělala jsem to jednou, že jsme tam nepřišli, protože děti byli po očkování a tchýně byla nemocná…tak jsem řekla, že nechci tam jít a ani ať nikdo nechodí k nám (první syn první očkování a hůře to snášel, druhý syn první MMR vakcína). Když jsem tam pak přišla sama (přítel byl na služebce), tak mi tchýně vynadala - že vnučka sem nejezdí každý víkend, aby se s ní otec nemohl vidět a že moje doktorka je úplně blbá, pokud mi tvrdila, že kluci se mají držet mimo a nemají přijít s nemocnými do styku (tchýně je bývalá zdrabotní sestra). Vnučku jsme normálně viděli (byla tu 10 dní tenkrát, šlo jen o ty první 2 dny). Strašně mě to položilo, cestou domů jsem jen brečela a od té doby tam sama bez přítele nechodím. Když jsem to příteli řekla, jak mi nadávala, tak s tím nic neudělal, nic jí neřekl. Neustále se kvůli jeho dceři hádáme, vadí mi její rozmazlování dárky, vadí mi, jak podporují tímto bývalou přítele, vadí mi, jak s námi nikdo nekonzultuje, kdy přijede a nepřijede. Nevím co mám dělat. Poslední „průšvih“ nastal tento víkend na svatbě příbuzných přítele. Na svatbu jsme se těšili, že si užijeme společně hezký víkend celý (přespali jsme už z pátka na sobotu a pak na neděli v Písku), že budeme bez dětí. Na svatbu měla jet i přítele sestra s manželem. Před svatbou skoro 14 dní tu byla dcera přítele (2 víkendy jsme trávili s ní) a v týdnu ji tchán ve středu odvezl a v pátek jsme měli jet na tu svatbu. Ve čtvrek odpoledne (aniž by se zeptal přítele), mi tchán oznámil, že na svatbu jede i přítele dcera, že jí vyzvedne a nabere přítele sestra s manželem. Já jsem byla tak strašně naštvaná, že prostě si zase dovolil něco zmanipulovat aniž by se někoho z nás zeptal (naše společné děti na svatbě nebyli a ona musí). Plány co jsme měli se švagrovou a švagrem všechno pryč jen proto, že si tchán prostě dělá co chce a nehledí na ostatní. Nechtěla jsem jet, pohádali jsme se ve čtvrtek, ale bylo by to blbý vůči novomanželům a tak jsme jeli, ale přítel řekl, že prostě si tam budeme sami, že se pozdravíme, ale ať si to švagrová vyžere a stará se tam o ní sama, když se takhle nechala zmanipulovat. A i jí napsal, že tohle posrali, že prostě jsme se těšili na víkend sami (poprvé něco takového udělal, že se postavil a oponoval někomu ze svojí rodiny). Na svatbě to docela šlo, bavila jsem se i s nimi chvíli a tak nějak jsem si jeho dcery moc nevšimala. Problém u mě nastal ale v jedné chvíli - přítele sestra mu říká „Petře, Danča by se s tebou chtěla vyfotit“ a přítel na to odpověděl, že později…nic jsem neříkala na to a čekala, že se fotit nebudou (nechtěla jsem, proč má zůstávat fotka ze svatby, kde jeho dcera neměla být??) a hlavně, snad jsme my 2 pár a pokud chce fotku s ním, tak bych vedle něj měla stát jako partnerka i já…no vyfotili se sami a to byla asi poslední kapka pro mě…opila se, aby mě to netrápilo, s nimi se už nebavila, nerozloučila a nechci se s nimi už vidět. Přítel mě následně na hotelu seřval tak sprostě jako nikdy, ublížil a ponížil mě jako nikdy…nepochopil, že to, co jeho sestra udělala (jeho dcera se fotit nechtěla, ale švagrová to zmanipulovala takto), tak se mě dotklo, protože to vypadá, že se mnou jako s partnerkou svýho bratra vůbec nepočítá…:-( je mi ze všeho smutno, uvědomila jsem si, že nechci být v manipulaci těch lidí, že se nechci další 2-3 roky trápit, jak jeho dceři dávají všechno a našim synům téměř nic (jen proto, že oni mají tatínka doma), nechci se přizpůsobovat a omezovat podle toho, když tady bude…přemýšlím nad odchodem, ale v jeho případě nastane něco podobného, svoje děti neskutečně miluju, rozdala bych se pro ně, věnuju jim všechen čas a všechno co můžu, ale nedokázala bych každý druhý víkend je odevzdat a být bez nich…nevím jak dál :-( A k tomu ještě jedna informace, přítel mi byl několikrát nevěrný (přišla jsem na to před 4 měsíci). Dával si inzeráty na seznamky, šel s holkou (mladou) na večeři, popovídali si a strávil s ní noc na hotelu, zaplatil třeba 5000 Kč a pak si psali a domlouvali další schůzky. Těch slečen jsem našla 3 (u kterých to vím jistě) a bylo to období 3 roky zpátky, a nevěry trvaly asi rok a půl…neodpustila jsem mu to a nikdy nedoustím, je to ponížení pro mě, ztráta důvěry, ale snažila jsem se zůstat proto, že ho mám (i když je to neuvěřitelné) i přesto všechno moc ráda (ve všech ostatních věcech je perfektní), a hlavně kvůli těm dětem - sama jsem z rozpadlé rodiny a vím, co to je a jak to bolí…děkuji za reakce/případně nějaké zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
23.7.18 17:56

Promin, ale podle me jsi silene zavistiva osoba, ktera neustale vse porovnava s ostatnima a resi zivoty ostatnich. Uz ten zacatek me sokoval, ze resis, co daji jeho rodice jeho devitilete dceri a porovnavas to s rocnim ditetem !! Uplne mi pripadaq, ze silene jedes po penezich.
Co se tyka nevery partnera, tak to jedine by pro me byl problem. Takze to reste. Taky si te asi moc nevazi, podle toho, jak s tebou mluvi.

Vas vztah zni silene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
23.7.18 17:57

Pominu to, že ti byl partner nevěrný, kvůli tomu jsi asi diskuzi nezakládala…
Hele, je to blbý, ale jsou to tvoje peníze? Nejsou. Každý si s nimi může nakládat, jak se mu zlíbí. Oni se holt z nějakého důvodu rozhodli v této chvíli investovat víc do vnučky. Možná mají pocit, že malé dítě toho tolik nepotřebuje, možná v tom vážně nic víc není. Nebo taky je, je zkrátka prvorozená a někteří lidi se k prvním dětem víc upínají. Ale nadávat za to tvému muži je nesmysl. Dělá on mezi dětmi rozdíly? Na tom by mi záleželo, na tchánovce bych se vyprdla. Scénu s focením snad vážně nemyslíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
23.7.18 18:02

@Jana525

Souhlas.

Je to velmi smutnej pribeh. Dospelej clovek se zdravejma rukama zavidi diteti da se rict nejlevnejsi notebook…

Jestli chces, zakladatelko radu - nefixuj se na vlastni deti. Oni maj svuj zivot, ty zas ten svuj. Za par let odejdou z domu - co budes delat pak, kdyz si bez nich neumis predstavit vikend, proboha?

A jestli zavidis notas - dneska te dost firem vezme na polovicni uvazek, za mesic mas na notas taky…

Jinak je zajimavy ze ty nevery se kryjou s propuknutim zavisti vuci dceri partnera… Tezko rict, jak to bylo - ani bych se ale nedivil, kdyby zavist partnera natolik otravila, ze to resil neverou. Tim to neomlouvam - ale dost to do sebe zapada. Partnerce, ktera by mluvila sproste o moji dceri, bych velmi rychle sbalil kufr a udelal pa pa - a kdyz si to ted predstavuju - rict o moji dceri, ktera ji nic neudelala, ze je napr. zensky pohlavni organ, musel bych se moc ovladat, abych takovymu tvorovi neco nevyved.

Kdyz si predstavim, ze tu malou holku nema rada jeji mama a macecha ji zavidi mobil a fotku s tatou, tak je mi ty maly holky strasne lito.

Příspěvek upraven 23.07.18 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
23.7.18 18:04

No tak to by mi teda si nejvíc vadily ty nevěry. Ta jeho dcera přece nemůže za to, že jí prarodiče cpou drahé dárky. Chápu, že tě to vůči tvým dětem trápí, já to znám, ale nemůže za to dítě ale prarodiče. Tchán by se mnou neměl možnost manipulovat, protože bych se nedala a rozhodně bych nedělala to, co chtějí oni. A nepodřizovala bych se ani náhodou. Každý si k tobě dovolí jen to, co mu dovolíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.7.18 18:17

Takže jste naprosto nesnesitelná na svého partnera, protože jiné lidé dělají něco, co se vám nelíbí.

Navíc žárlíte na malou holku a používáte ji jako podásový argument v hádce, kde nemáýte pravdu a ještě mluvíte sprostě.

A uděláte scénu protože se malá chce vyfotit se svým tátou a ne s macechou, která ji nemá ráda a dělá kvůli tomu dusno po celém příbuzenstvu.

Něco mi říká, že váš muž je svámi jen kvůli synům - moc se nedivím, že hledá někde někoho, kdo na něj bude milej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.7.18 18:22

Božíčku,ty jsi ale zavistivá osoba…takhle žárlit na malou holku…a ten vrchol s fotografií to je něco…to se jako dcery a otcové spolu nefotí?
Nevěry nekomentuju, asi se to s tebou nedá vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.18 18:29

Když nemůžeš změnit ostatní, musíš změnit sebe. A něco na tom je. Soustředila jsi se na dceru partnera a přitom nevidíš, že partner se ti mílovými kroky vzdaluje a chová se k tobě hrubě. Nech už těch žabomyších válek a zkus se přes to přenést i když tě to hrozně žere. Je to tak a ty to nezměníš. Můžeš změnit sebe a začni tím, že nebudeš partnera neustále napadat svými domněnkami, křivdami pomyslnými i skutečnými. Jsi ty, on, vaše malé děti. Kašli na to. Nevyhraješ a prohrajete všichni, když toho nenecháš. Nechceš se přizpůsobovat a omezovat..... :mrgreen: Ale to je právě v životě často nutné. Kolem tebe se svět netočí. A točit ani nebude. Přeju hodně štěstí a možná bys měla zkusit nějakou odbornou pomoc. K

• Citovat
  • Upravit
36504
23.7.18 18:31

Zakladatelko, pořídila sis vědomě partnera se závazkem, tak tady máš realitu.Užij si ji.Možná, že to bude poučné pro jiné, co plánují spojit svůj život s chlapem z druhé ruky.Jinak nejen já ale i ostatní Tě vnímáme jako závistivou, nízkou,zlou.Asi máš i majetkovou zášť vůči někomu, kdo má na to dát velkorysejší dárky.Abys na tom nebyla škodná, řekni si pro roční dítko o bačkůrky od Diora, abys byla finančně na svém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
23.7.18 18:32

Bože ochraňuj mě před takovou snachou… Jsi zlá a závistivá ženská. S tou fotkou to opravdu byla kapka, ale od tebe. Neskutečný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12969
23.7.18 18:35

Doteď mě nenapadlo, že by někomu mohlo vadit, že malým dětem kupuji obvykle levnější dárky.
prostě vyberu, co by mohlo dítě bavit a zbytek neřeším.
V životě by mě nenapadlo doplácet zbytek v obálce. Jako proč, jde přece o tu radost, starší děti mají už obvykle vymakanější požadavky a věci, co potřebují, stojí víc peněz.
Proč by se dcera nemohla vyfotit pouze s otcem?
To, že na svatbě byla ona a ne synové asi bylo dáno tím, že 13-letá nepotřebuje neustálý dozor.
A že někdo dary přispívá i nad alimenty je snad problém?
Ty nevěry jsou nechutné, ale odbyla jste to jedním malým odstavcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
23.7.18 18:36

@Burj Chalifa

Tak jako chlap z druhy ruky se kolegy musim zastat - ze ma dceru netajil, jezdila k nim od zacatku a nejvetsi problem je, ze jeho dcera ma lepsi mobil nez zakladatelka. Takze jedinej problem tohodle pouzityho chlapa je ten, ze si udelal deti se zenskejma, ktery mu asi ani nejvetsi nepritel nezavidi.

S normalni zenskou by evidentne problem nebyl.

Příspěvek upraven 23.07.18 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7663
23.7.18 18:37
@Ou píše:
Takže jste naprosto nesnesitelná na svého partnera, protože jiné lidé dělají něco, co se vám nelíbí.

Navíc žárlíte na malou holku a používáte ji jako podásový argument v hádce, kde nemáýte pravdu a ještě mluvíte sprostě.

A uděláte scénu protože se malá chce vyfotit se svým tátou a ne s macechou, která ji nemá ráda a dělá kvůli tomu dusno po celém příbuzenstvu.

Něco mi říká, že váš muž je svámi jen kvůli synům - moc se nedivím, že hledá někde někoho, kdo na něj bude milej.

Asi tak. Nechtěla bych Tě za macechu ani za snachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106950
23.7.18 18:54
@MyDestinka píše:
Bože ochraňuj mě před takovou snachou… Jsi zlá a závistivá ženská. S tou fotkou to opravdu byla kapka, ale od tebe. Neskutečný :zed:

Ty bys nedala všem vnoučatům stejne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
23.7.18 18:57

@Venetia Já jsem to taky pochopila tak, že jedné dají dary v hodnotě x tisíc a druhým ne, to že jí mrzí. To naprosto chápu, ale divila by ses v kolika rodinách je tohle normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí