Partnerovi rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nereg.
9.1.13 17:52

@Veveří Rozumím tomuto argumentu, do velké míry máš pravdu, ale já nejsem zastáncem přístupu „oko za oko, zub za zub“. Tchýně se teď snaží, i když neobratně. Zakladatelce ale nic není dost dobré a bohužel tento vztah se dříve nebo později podepíše na dítěti (nemluvě o tom, jak to může do budoucna ovlivnit vztah mezi zakladatelkou a jejím mužem, pokud k nim má silné citové vazby. Není to o ní nebo o tchýni, ale o těch, kteří jsou mezi nimi. Takže by to chtělo trochu tolerance na obou stranách. Zakladatelka nemusí tchýni milovat, ale měla by se kvůli svým blízkým povznést nad svoje ego. Tím neomlouvám tchýni, ale…

• Citovat
  • Upravit
Nereg.
9.1.13 17:55

@Veveří Jinak, co se týká pravidel, tak ty si musí zakladatelka nastavit sama nebo prostřednictvím svého muže(také bych si nepřála každodenní návštěvy, ale já nemám problém to ve vší slušnosti druhé straně říci, i když neočekávám ideální reakci).

• Citovat
  • Upravit
5633
10.1.13 10:38

Nereg. víš, sama jsem po soužití se tchánovci pochopila, že i tolerance má svoje meze a že člověk musí chránit především svoje zdraví a duševní pohodu. K čemu bude manželovi zdeptaná manželka, která v sobě bude dusit „z ohledu na ostatní“ averzi ke tchýni a k čemu bude dítěti vynervovaná matka. Chce to najít zdravý kompromis pro obě strany. Ale určitě nemá cenu, aby se snacha snažila ve prospěch celé rodiny potlačovat v sobě něco co se potlačit nedá a co v ní vyvolává velký stres. Já jsem si z tohoto typu stresu, který trval šest roků, uhnala lupénku, prostě se mi to projevilo na těle a je to pro mě takové varování, že prostě odmítám jednat proti sobě samé. Pokud má syn potřebu navštěvovat matku, tak ať, ale není nutné do toho nutit partnerku. I on je dospělý a má chápat, že mezi těmito dvěma ženami to prostě nefunguje a respektovat to. Ať si tedy jednou týdně vezme malou a jde navštívit babi. A jestli se mají vztahy obou žen upravit, tak se upraví teprve tehdy, když tchýně přestane svoji snachu bombardovat svojí permanentní přítomností. Odstup naopak pomůže té snaše přijít tchýni alespoň částečně na chuť, nemusí ji milovat, ale naučí se ji aspoň občas ve své přítomnosti snášet a to je úspěch. Tak to vidím já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.1.13 12:28

Já mám tchýni ráda. A čím jsem od ní dál, tím ji mám raději :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová