Partnerovi rodiče

Anonymní
9.1.13 16:12

partnera rodiče

AHOJ, od té doby co jsme s partnerem začali bydlet sami, se všechno změnilo. On ze začátku bojoval s mamankovství (teď už je to mnohem lepší), ale přesto se rozhodl od rodičů odstěhovat. A tím to začalo jeho otec mu začal vyčítat že všechny úspory co si za celou dobu uspořil vrazil do bydlení se mnou. A po roce bydlení se zas nemohli smířit stím že čekáme miminko. Jeho matinka se zhozila co jsem si to dovolila vysadit antikoncepci a otěhotnět. Byla ne mě hrubá a zlá, jeho otec to raději nekomentoval. Nedávno jsem se od potenciálního švagra dozvěděla že jeho rodiče o mě povídají že jsme si dítě pořídili z důvodu že nechci pracovat a že nechci dále studovat a jak to ten jejich chudák kluk utáhne, když se doma budu válet 3 roky. Když se malá narodila jeho matka najednou obrátila malou by mi nejraději sebrala. Skoro každý den ji mám unás doma. Klidně mi ji vyrve z náručí když jí dávám najíst, dělá scény, když máme jet za mími rodiči atd. A přitom když jsem potřebovala pohlídat, tak ani nedokáže malý udělat mléko a ani ji přebalit atd. Co tím chci říci je to že mi jeho rodiče moc vadí i díku tomu jak omě mluví a jak jeho matka ze začátku nechtěla o naší dceři slyšet a těď mi ji pomalu bere. Vadí mi už to když malou chová nebo na ní promluví. Nechci jí ani malou půjčovat, začala jsem být na ni strašně alergická a pomalu se nedokážu ovládat. prosím o váš názor na tento příběh. předem děkuji a omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
9.1.13 16:18

No co, musíte se s přítelem ujednotit a dát najevo, že takhle teda ne. Nemůže se k tobě jeho matka chovat jako v 10letýmu frackovi.
Každej si dovolí tolik, co mu ty povolíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
9.1.13 16:22

Taky mám na svoji tchýni alergii a nemůžu se jí zbavit, takže ti rozumím. Řešení je malé dopřát babičku, ale ať za ní chodí s malou tvůj muž. A když bude chtít přijít tchýně k vám, pokaždé se vymluv, že někam jdeš a pomalu to směruj na parntera. Budeš víc v pohodě, věř mi. Není tvoje povinnost být tchýni po chuti a po vůli. A když budeš chvilku bez malé, zařiď si čas pro sebe a jdi za kámoškou nebo si zacvičit. Ale myslím, že jednou týdně u babičky to bude stačit… Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 16:23

Když on funguje mezi námi, chce mít obě strany za doře. A co o mě povídají jeho rodiče mi jen odpověděl jí vím… Ještě je přeci mamánek, nejlepší by bylo aby jsme se odstěhovali.

• Citovat
  • Upravit
1219
9.1.13 16:24

Ty jsi matko sedni si v klidu s přítelem a řekni mu co ti vadí a že takhle to prostě dál nejde.Ano at si klidně příjde za malou ale předem ohlášená a u mě doma se respektují moje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 16:28

@Veveří
když malý jsou teprve 2 měsíce přeci jen se ještě dost bojím ji nechat bez mého dozoru.. Když jsem potřebovala pohlídat, tak ji malá probrečala 3 hodinky a ani mi nezavolala, abych přišla hnedka domu a já místo toho čekala dlouho frontu na pojišťovně.

• Citovat
  • Upravit
5633
9.1.13 16:30
@Anonymní píše:
Když on funguje mezi námi, chce mít obě strany za doře. A co o mě povídají jeho rodiče mi jen odpověděl jí vím… Ještě je přeci mamánek, nejlepší by bylo aby jsme se odstěhovali.

Já jsem to pochopila, že jste se odstěhovali a bydlíte už sami…
JInak taky jsem bydlela u manžela rodičů a pro mě to bylo peklo. Manžel taky nevěděl čí je a říkal mi, že je jak mezi mlýnskými kameny a že nechce být za zle s rodiči ani se mnou. Jenže takhle to nefunguje. On musí být především zadobře se svojí ženou. Nám pomohlo jenom to, že jsme se odstěhovali, ale i tak mi manžel k mamince utíká. Pro mě je to neřešitelný problém a svoji tchýni i ten jejich barák nesnesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 16:33

Ne ne bydlíme ve stejném městě ale knim to máme asi 2 min. cesty

• Citovat
  • Upravit
16906
9.1.13 16:34

Musíte jim vysvětlit, že rádi uvidíte jen ohlášenou návštěvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
9.1.13 16:35
@Anonymní píše:
@Veveří
když malý jsou teprve 2 měsíce přeci jen se ještě dost bojím ji nechat bez mého dozoru.. Když jsem potřebovala pohlídat, tak ji malá probrečala 3 hodinky a ani mi nezavolala, abych přišla hnedka domu a já místo toho čekala dlouho frontu na pojišťovně.

Nezbude ti nic jiného, než se pokusit najít kompromis a domluvit se, že tchýně může přijít třeba jednou týdně a ty pokud budeš chtít, tak za nimi přijdeš. Bude to bolet a bude to nepříjemné a tchýně bude asi chvilku naštvaná, ale pak máš částečně vyhráno. Ideálně by jí to měl říct manžel. Ale je mi z toho úzko za tebe, moje vzpomínky jsou příliš čerstvé. Chápu tě, že se ti od dvouměsíčního miminka nechce chodit pryč. Tchýně by měla mít rozum a ctít tvoje soukromí, pokud manžel nepomůže, řekni jí to natvrdo ty. Třeba budeš překvapená, že to vezme.

Příspěvek upraven 09.01.13 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 16:35

Taky to tam nesnesitelně nesnáším!!!

• Citovat
  • Upravit
5633
9.1.13 16:38
@Anonymní píše:
Ne ne bydlíme ve stejném městě ale knim to máme asi 2 min. cesty

Ahaaa, tak v tom případě jí prostě neotevři nebo se vymluv, že někam jdeš a zapracuj na tom, aby jí to docvaklo. A manžela jednou týdně na pauzu mezi krmením vypusť k matce a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
9.1.13 16:47

Tak je potreba, aby jste s partnerem byli za jedno, byt za dobre s kazdym nelze, ted ma svoji rodinu a mel by si to uvedomit, mel by se Te zastat
takze jedine si stat trde za svym a snazit se presvedcit i jeho

• Citovat
  • Upravit
Nereg.
9.1.13 17:19

Ahoj, promiň, že to tak řeknu, ale myslím, že také nebudeš nejlepší snacha. To, že nechtěla na začátku se prostě stává, a to docela často. Není to košér, ale dá se s tím žít. Myslím, že tvůj vztah k ní se odvíjí od těchto chvil a není to jen ona, proč to mezi Vámi nefunguje. Kromě toho, měla bys s ní promluvit (napřímo nebo skrze partnera), jak radí holky, měla bys zamést před vlastním prahem.

• Citovat
  • Upravit
5633
9.1.13 17:27

Nereag. díky za názor, ale nemůžu s tebou souhlasit. Pokud autorku tchýně zkraje nepřijala, není divu, že si s ní vztah pokazila a náprava je dost těžká. A taky tchýně přehání, že za ní chodí DENNĚ a nenechá ji vydechnout. Prostě si neumí udržet ZDRAVÝ odstup a nejspíš ještě dělá scény synovi, takže paráda. Vina je většinou na obou stranách, to je pravda, ale přivítání v rodině má většinou na svědomí paní matka a jestli synova nevěsta byla hned zkraje ta nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová