Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymně nahlastedomácí násilí, cajti ho na pár dní odstěhují a to ho snad donutí se probrat. Ano, je to mezi nimi, ale divím se tvému manželovi. Nedokážu si představit, že bych dělala jakoby nic, kdyby táta mlátil mojí mámu.
No a co tchyňa na to?
Jestli je změna náhlá, tak to může znamenat cokoli - zkusmo duševní choroba tchána, tchán přišel na to, že ho tchyně podvádí a řádí jak utrženej z řetězu, tchána vyhodili z práce, nikomu nic neřekl, ale vylejvá si to na všech atd.
Pokud se do toho chcete vložit, tak by to asi chtělo zjistit, o co jde ![]()
@rosslyn To není tak jednoduché. K vykázání dojde při prokazatelném násilí )tchyně ve špitále), ne proto, že to někdo nahlásí.
Jinak je to blbý. A to by muž nebránil ani tebe, když kašle na mámu? ![]()
Když si budeš jista, ze ji opět zbil volej policajt. Možná se trochu lekne.
Nechali tvého manžela… U nás je to mezi tchánama napnuty už léta, taky s nima bydlí mě v baráku, ale kdyby tchán na tchyni sáhl, to by teda neproslo.
@Kačus82 píše:
No a co tchyňa na to?
Jestli je změna náhlá, tak to může znamenat cokoli - zkusmo duševní choroba tchána, tchán přišel na to, že ho tchyně podvádí a řádí jak utrženej z řetězu, tchána vyhodili z práce, nikomu nic neřekl, ale vylejvá si to na všech atd.
Pokud se do toho chcete vložit, tak by to asi chtělo zjistit, o co jde
On už je v důchodu 3 roky a tchýně ho nepodvádí, to ne, on řve kvůli kravinám - třeba že nechala pootevřené dveře z kuchyně a práská s nima třeba 10× za sebou.Asi mu hráblo no
Ale co s tím, on si jede svou, že on je chudák a jen on má pravdu a právo na takovéhle chování. Chci aby si uvědomil že je prostě psychicky nemocnej
@Kačus82 taky si myslím, že byste nejdřív měli zjistit, proč se tak chová, když dřív to nebylo, pokud to tedy chcete řešit. Zeptat se tchýně a třeba i jeho, že víte o těch jejich scénách, co se děje. ![]()
Ono to hlavně taky začalo tím, že tchýně si vzala k sobě babičku (její mamku) a on to nemohl překousnout, že ji mají doma. Tím to začalo. Byl zlej i na babičku, museli jsme ji zas odstěhovat a od té doby je takovejhle na tchýni.
Ahoj, přijde mi překvapující, že to manžel nechá jen tak - jde přeci o jeho matku. V rodině byl takový jeden případ a ten syn chytl tatíka pod krkem a řekl mu, že jestli mámu nenechá, tak od něj dostane přes hubu a už si nedovolil ji bít.
Ahoj holky, musím se vám svěřit nebo se zblázním a budu ráda když mi napíšete kdyžtak i váš názor. Moc díky předem.
Bydlíme v jednom domě s tchánovcema, máme společný vchod, jinak každý jsme v jiné části domu a moc se nepotkáváme, ale jde o to, že můj tchán se zbláznil. Už asi měsíc neustále řve na tchýni kvůli maličkostem, slyšíme ho řvát až k nám, i to, jak práská dveřmi třeba 10× za hodinu. Jednou tchýně přišla a měla obtisk ruky na tváři. Já to nevydržela a když jsem ho potkala, řekla jsem mu, at se uklidní, že jeho chování není normální. I manžel mu to povídal a on by zmlátil nejradši i nás. Holky, já už na to nemůžu koukat a poslouchat ty hádky. Už ho ani nezdravím, protože se u mě ponížil tímhle. Začalo to náhle, nikdy takovej nebyl.Co máme s tím dělat? Říkala jsem tchýni at od něj odejde k dceři(manželovo ségra bydlí 30km odtud), že ho to třeba vytrestá, uvědomí si jak se choval poslední dobou, ale to ona neudělá. Vím, že se do toho nemám plést, je to mezi nima, takový názor má i manžel a ignoruje je, ale já to nedokážu, v noci jsem ani nespala, dost mě to mrzí a nejradši bych na něj vlítla a jednu mu vrazila at se vzpamatuje. Holky díky za vyslechnutí.