Pusa na rty od prarodičů?

775
29.12.12 17:55

pusa na rty od prarodičů?

Ahojte maminky, chtěla bych se zeptat, jestli necháváte své dítka pusinkovat pusu na pusu. Já ji pusinkuji od malička s manželem. Teď má malá 2roky a 3 měsíce a pusinkuje sama od sebe babičky a dědečky… dělá to pomalu půl roku. No a mě by zajímalo, jestli může něco chytnout od prarodičů? Třeba děda je silný kuřák, ale když přijde na návštěvu, celou dobu si nejde zapálit cigaretu-až odchází. Já jen, že kamarádka mi říkala, že by to nikdy nedělala kvůli bakteriím atd. Ale to bych pak dítě nesmělo předi nikam, ne? Když jdu do obchodu, sedí v nákupním vozíku-už chytá bakterie z madla-pak dá prsty do pusy… A kolik lidí prská a ani o tom neví… Necháváte své dítka také pusinkovat??? Nebo jsem matka, která si zahrává se zdravím dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
29.12.12 17:58

Nechávám. Ale spíš pusinkujou dcerku než ona je, to už musí jo bejt:-) I pes ji občas vrazí hudlana:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
29.12.12 18:00
@hofka píše:
Nechávám. Ale spíš pusinkujou dcerku než ona je, to už musí jo bejt:-) I pes ji občas vrazí hudlana:-)

No, ale nemůže od nich nic přeci chytit, že jo. Přece venku na co dítě chytne je tolik bakterií-i ve vzduchu, nee??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.12.12 18:00

Nenechávám, až bude chtít dát pusu sám, tak ji dá :). Ale jinak si opravdu nemyslím, že od zdravého prarodiče může něco chytit :).

• Citovat
  • Upravit
166
29.12.12 18:01

Vždyt je to hezký, je vidět, že je má ráda, má neteř taky furt pusinkuje babičku a to babička si občas taky zapálí a jejím rodičům to divné nepřijde, já osobně na tom nevidím taky nic špatného :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.12.12 18:02

Děti nepusinkuju na rty ani já sama, takže ani u jiných to nerada vidím. Ale nehroutím se, když se někdy stane.

Zato máme večerní ritál - pusinku na jednu tvář, na druhou a pak ještě na čelíčko :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
29.12.12 18:03

Tak přemyšlet nad timhle mě nikdy nenapadlo. Dávame si pusu mezi sebou doma, dává pusu babičkám, prababičkám, dědům… Nikdy mi to divné nepřišlo a nikdy jsem nepřemyšlela nad tim že by něco chytla.. Byla jsem tak vychovaná i já a divné mi to nepříjde teda :think: A když se nechce pusinkovat tak nemusí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
29.12.12 18:03

No ona právě má hroznou radost, že je vidí, tak je hned poloubne sama od sebe na pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.12.12 18:06

Nenechala bych, jedině kdyby zrovna měli opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Mně to přijde normální, i já teď dám občas babičce normální pusu :nevim: jo, kdyby má nenarozená měla dostat pusu od přítelovic otce, tak nevím :poblion: silnej kuřák lisovaných hov…a v dechu věčně pivo, rum nebo slivovica… Takže tam ji asi budu vymývat tlamičku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775

Třeba mě pusinkuje malá furt-nedokážu spočítat kolik těch pusinek za den je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074

Já tohle moc neřeším, kolikrát si i během dne vzpomenu, že jsem malé vůbec neumyla ruce zvenku, před jídlem.. zatím žije:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
29.12.12 18:08
@M+M+S píše:
Třeba mě pusinkuje malá furt-nedokážu spočítat kolik těch pusinek za den je.

Vždyť je to krásný :srdce: užívej si toho, dokud si pusu nemusím vymrčovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
29.12.12 18:09
@hofka píše:
Já tohle moc neřeším, kolikrát si i během dne vzpomenu, že jsem malé vůbec neumyla ruce zvenku, před jídlem.. zatím žije:-)

No, to se mě taky už párkrát stalo :D. Já už jsem si myslela, že jsem matka na dvě věci, když mě bylo líčeno, že může chytit mononukleozu atd… To přece stačí když v obchodě vedle ní někdo kýchne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.12.12 18:09

Babičky a dědové ho pusinkují na tvář. Až bude větší a bude jim dávat pusinku třeba na dobrou noc proč ne :*. Prarodiče choleru, tyfus nebo tuberu nemají, tak nechápu proč ne :nevim:, když jsem se dohadovali s kamarádkou co kdo strčil do pusy když byl malej, tak kámoška ochutnala psí hovínko :poblion: - myslím, že takové věci jsou daleko horší a bůh ví co děti ještě olíznou, takže proč nedat pusu dědovi a babičce nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová