Tchýně mě točí

Anonymní
2.1.13 14:33

Tchýně mě točí

Ahoj všichni, to je zas den, jsem už v polovině těhotenství, tak se mnou mlátí i hormony, ale dneska mě zase tchýně vytočila. Je to expert přes rady. Pračku máme u ní v koupelně, protože se nám nahoru nevejde, ona v ní pere taky, takže žádný problém. Dneska jsem tam dala věci na vyprání, ale nestihla jsem si pro prádlo dojít včas, takže to tchýně za mě vyndala a začla. Že bych neměla přítelovi trička prát na celý program, ale pouze na zkrácený, že se mu zničí. V klidu říkám, že to nevadí a ona stále jede svou, že nejsou moc špinavý, aby se praly hodinu a půl. Druhá věc, syn jde zítra poprvé do školky. Co čert nechtěl, celou noc kašlal a má rýmu. Říkám jí, že ho tam nedám, když je nastydlej a ona, že ho tam mám dát, že ona by ho tam dala, aby si o nás ředitelka nemyslela, že to dělám schválně, tak alespoň na dvě hodiny. Říkám jí, že by akorát někoho nakazil a ona pak začne…„no nevim, ale já bych to udělala tak a tak“.Hrozně mi to vadí a úplně se děsim, až se narodí i druhý, to bude rada za radou :? Fakt závidim těm, co žijou sami bez tchýně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K.Black
2.1.13 14:35

Není nic jednodušího než se odstěhovat ;)

• Citovat
  • Upravit
9090
2.1.13 14:36

Někdy je mlčení lepší, než nekonečné dohadování. Vůbec ti to nezávidím, asi bych se zbláznila. Já bych se s ní nehádala, prostě bych řekla jednou svůj názor a pokud by měla nutkání mě přesvědčovat, že je to špatně, prostě bych nereagovala…dělám to tak i já, ať jde o kohokoliv, kdo má pocit, že mi musí pořád radit a někteří to alespoň omezili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.1.13 14:37

Takový oni jsou no rady, rady, rady já tohle už neřeším nemá to cenu, moje tchýně je docela v pohodě, ale ty rady..Babička jich má nejvíc, teda my bydlíme sami, tak jsem v pohodě, prostě jedním uchem tam a druhým ven, jinak nevím a nebo se odstěhovat zda mužete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.1.13 14:39

No a samozřejmě jak píšou holky, pokud máte možnost, přemýšlela bych nad vlastním bydlením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.13 14:41

Máme nově předělané patro a pochybuju, že by se přítel chtěl stěhovat, když je ten barák jeho. A hlavně ten byl předělával sám tak k tomu má nějaký citový pouto nebo co :) Já se s ní nehádám, ale jsem pak jak papiňák. Ona ještě chodí do práce, ale v květnu má jít do důchodu. Tak to bude mazec :roll:

• Citovat
  • Upravit
9299
2.1.13 14:42

Taky peru přítelovi trička hodinu a půl, jenže bydlíme už sami a předtím mi tchýně nic neříkala, jak dlouho mám prát. Jediný řešení je se odstěhovat, ale když je na cestě druhý dítko, tak to asi nepřipadá v úvahu, že? Tak jedině jí říct na rovinu co si myslím a basta, třeba si z toho něco veme. Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.13 15:11

Úplně tě chápu, já mám 4 měsíční holčičku a taky bydlíme u tchýně, ale snad do půl roku se budem stěhovat. Taky pořád slyším nějaké narážky a oni to dělali tak a onak atd…o praní ani nemluvím, je schopná z mých 3 praček udělat 6 8o strašně to třídí :roll:
A ještě ze mě dělá úplně neschopnou, jako:,,no to jsem zvědavá jak ty to budeš zvládat až budete bydlet sami´´ 8o :cert: jak asi normálně a hlavně bez těch keců :cert: ať už je aspoň červen :)

• Citovat
  • Upravit
204
2.1.13 15:18

Jedine reseni je bydlet sami…znam to, zazila jsem to.ted bydleme sami a jsme jako v raji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.1.13 15:28

Bohužel s tím nenaděláš nic, zvlášť když bydlíte spolu a ještě musíte užívat společné prostory, to je moje noční můra.
Jinak kývat a kývat a dělat si to po svém, nic jiného ti nezbyde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.13 15:30

To je vždycky strašně nepříjemná situace - pokud se nemůžete odstěhovat nebo odstěhovat ji, asi Ti nezbývá než ji v zájmu zachování svého duševního zdraví vnitřně ignorovat a jen se usmát a říct „Děkuji za radu“.
Moje babička je stejně děsná tchýně a každá snacha si s tím poradila jinak - moje mamka asi bohužel hůř (a to s ní bydlela jen chvíli), protože se absolutně neumí přetvařovat. Takže si v začátcích nenechala nic líbit a několikrát se pohádaly a od té doby jsou k sobě chladné. Což by nevadilo, ale samozžejmě to bolí mého taťku, protože ty vztahy jsou prostě ledové a nefungujou.
Teta to vzala za opačný konec, babiččiny rady v malém procentu uznala za dobré, zbytek jí šel hned uchem ven. Spíš to řeší tak, že začne mluvit hned o něčem jiném a ptá se babičky na názor na nějakou kravinu, čímž odvede její pozornost. Sem tam jí pochválí za co se dá a jinak ji neřeší. A kupodivu to funguje a jsou schopny spolu existovat v jednom domě velmi dobře.
Ale je to o člověku. Já taky neumím být tak v pohodě. Bohužel rady směřují už i na mě, takže taky volím metodu pokývání a ignorace, ale já mám výhodu že s ní nebydlím a ty návštěvy a telefonáty nějak přežiju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
2.1.13 18:50

A proto se odstěhujeme 300km daleko, nemá auto takže jezdit nebude a už se na to moc těšim, radši budeme mít míň peněz a klid než bydlet s ní a mít nervy na pochodu kdykoliv jí vidim, u mě už to přerostlo v averzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 19:24

Jo, to znám. Má tchýně je schopná, aby dosáhla svého opakovat jednu a tu samou věc i 15× po sobě. Jen, aby bylo po jejím. Já jí odmítnu a pokud mi to leze na nervy, tak zvýším i hlas. Perla, kterou nedávno vypustila z pusy. No, ona už 15 let nechodí do práce. Nedělá nic, stejně jako ty, ale ty jsi na rodičovské. Takže jsem vlastně líná a nic nedělám. Mimochodem, já jsem pracovala a práci mám. Hlavně, že mi to říká ta pravá, která se do práce nehrne a už pracovat nechce. Je i dost velký hypochondr. Vše má horší, než ostatní. Další perla byla teď o Vánocích. Prý, kdy budu uklízet. Podle mne je to jedno, kdy si uklidím já a kdy ona. Dostala mne tím, že mi řekla, že já mám naše patro uklizené rychle. Mám dost času (1 dítě a jsem podruhé těhotná) a mám toho málo. Ona má dobytek (jednu krávu) a nemá čas uklízet. Krávu má obstaranou za hodinu a pak sedí na internetu nebo vyvolává. Úklid u ní znamená vysátí obýváku a setření podlah. Toť vše, utření prachu se koná jen o svátkách. Jak často umývá koupelnu nevím. Pokaždé, když uklízím, tak musím poslouchat, že já si uklízet dovolit můžu. Lituju, že se můj nechal přemluvit ke společnému bydlení. Prostě praktikuji: Jedním uchem tam a druhým ven. I přes tyto problémy to není semetrika, která mne nějak trápí. Musela jsem se naučit dávat najevo své důrazné NE. Když potřebuji, tak pohlídá a ráda. I popovídat se s ní dá bez problémů. To točení od ní bývá naštěstí jen občas, takže to není tyranie jako to mají jiné holky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.13 17:29

Tak jak to tak pročítám tak je to asi všude stejný :,( já jsem v polovině těhotenství, čekám první mimčo a tchýně bude mít první vnouče…no a už si to užívám teď, pořád jen co nesmím zapomenout koupit a že její známá má to a ono, a když jí řeknu, že už to mám vybrané, tak jestli to má všechny ty funkce co to má mít no a je to hlavně pořád dokola, už mě to unavuje :zed: největší strach mám, že u nás pak bude pečená vařená :zed: a bude mi ve všem radit :( chce se vzít dokonce i na ten první týden dovolenou!!! :cert: možná to teď bude znít hnusně, ale já mám svoji mamku, je to moje první těhotenství a prostě nechci ať mi v tom pomáhá a mluví do toho tchýně :zed: je to hnusné, vím,,, ale kdyby alespoň pořád o tom tak nemluvila, spíš mě tím stresuje, je taková moc hrrr…všechno musí být perfektní a to ještě není prcek na světě!!! vím asi bych měla být ráda, že to bude milující babička, ale já jsem z toho spíše na nervy, jasně, budu ráda když příjde občas povozit a pohlídat a já si odpočinu, ale ona o tom tak mluví, jako by tam chtěla chodit každý den!! :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.13 18:09

Děvčata já taky asi brzo zešílím, tak první chce tchýně cpát mojí 5 měsíční holčičce na cumlík med(bez důvodně),tak jsem jí řekla, že děti do roka nesmí med, tak se na mě dívala, jak na,,, že co to melu ona svým dětem dávala med a nic jím není atd… :pocitac: vysvětlit jí v dnešní době, že už se to nedělá je nad lidský úkol, dokoncej sem jí o tom vitislka článek, ale ani to nezabralo :pocitac: :pocitac: a další perlička malou kojím už 3 týden v noci co dvě hodiny, tak samozřejmě to mám zase podle tchýně málo mlíka a nebo slabé mléko, tak bych jí měla dokrmovat. Tak jsem jí řekla, že slovo slabé mléko neexistuje, že buď mléko je nebo není :cert: :cert: :cert: a mě mléko přímo teče :cert: tak nemám jediný důvod přikrmovat, malá prostě rostě nebo bude mít zoubky, tak pije častěji, ale ona ne a ne to pochopit. Jsem prý knížková matka a pak nemějte nervy, když bydlíte u tchýně :cert: :cert: :cert: Jsem jí říkala, že za chvíli o to mléko opravdu příjdu jenom díky ní :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová