Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No to u vás bude 3× denně to se těš, nám lezla do ložnice i když jsme všichni spali, klepala, nikdo neodpovídal tak jde klidně dála ještě tam klidně na kluky mluví když spěj, samozdřejmně vzbudila je i mě, jak jsem byla s měsíčníma dvojkama nadšená po hodině spánku si asi dokážete představit
@Anonymní píše:
Děvčata já taky asi brzo zešílím, tak první chce tchýně cpát mojí 5 měsíční holčičce na cumlík med(bez důvodně),tak jsem jí řekla, že děti do roka nesmí med, tak se na mě dívala, jak na,,, že co to melu ona svým dětem dávala med a nic jím není atd…vysvětlit jí v dnešní době, že už se to nedělá je nad lidský úkol, dokoncej sem jí o tom vitislka článek, ale ani to nezabralo
![]()
a další perlička malou kojím už 3 týden v noci co dvě hodiny, tak samozřejmě to mám zase podle tchýně málo mlíka a nebo slabé mléko, tak bych jí měla dokrmovat. Tak jsem jí řekla, že slovo slabé mléko neexistuje, že buď mléko je nebo není
![]()
![]()
a mě mléko přímo teče
tak nemám jediný důvod přikrmovat, malá prostě rostě nebo bude mít zoubky, tak pije častěji, ale ona ne a ne to pochopit. Jsem prý knížková matka a pak nemějte nervy, když bydlíte u tchýně
![]()
![]()
Jsem jí říkala, že za chvíli o to mléko opravdu příjdu jenom díky ní
![]()
![]()
![]()
přesněěě…vysvětlit jim, že teď se dělá vše jinak než v minulém století
taky mi příjde, že to nemůže pochopit…a když ji něco řeknu, tak se na mě dívá jako bych nebyla normální…grrrrr… lituju tě, že bydlíte s tchýní
i když jí mám každý den za prdelí…asi pořád lepší než kdyby byla o patro výš nebo níž ![]()
@Anonymní píše:
přesněěě…vysvětlit jim, že teď se dělá vše jinak než v minulém stoletítaky mi příjde, že to nemůže pochopit…a když ji něco řeknu, tak se na mě dívá jako bych nebyla normální…grrrrr… lituju tě, že bydlíte s tchýní
i když jí mám každý den za prdelí…asi pořád lepší než kdyby byla o patro výš nebo níž
No mi se naštěstí budeme do roka stěhovat, to se ten den asi ožeru ![]()
@Anonymní píše:
No mi se naštěstí budeme do roka stěhovat, to se ten den asi ožeru
@Anonymní píše:![]()
doufám, že někde pěkně daleko
![]()
No to bohužel ne cca 6 km
,ale já znám jak ona chodí na návštěvy, tak jsem v klidu tak jednou do týdne ![]()
@Anonymní píše:
No to bohužel ne cca 6 km,ale já znám jak ona chodí na návštěvy, tak jsem v klidu tak jednou do týdne
tak hlavně když to není obden nebo dokonce každý den
jednou za týden to bohatě stačí!!!
Ahoj ja to mela stejny muj manzel ji pekne vysvetlil co muze a nemuze nekdy je to s ni horsi nez s malym ditetem..ale jinac dnes je otravna taky ale uz neleze do loznice kdyz jsou dvere zavrene
jinac s tchynema se podle me vychazet neda pokud to oni sami nechteji. A uprimne si od ni nenechavam srat uz na hlavu vse delam jak ja chci a ona si muze kecat jak chce kdyz ji to bavi. Nekdy ma opravdu strasny hlasky
ale co je uz stara a hlavne uz ji asi lezou hormony na mozek..a hlavne nektery tchyne nechapaji ze dnes je jina doba nez pred sto lety
a veci se zmenili a meni stale ale kdo jim to ma porad vysvetlovat ![]()
Jinac me taky tchyne umi vytocit tim ze kdyz mala fakt nekdy dobre zazlobi tak ji placnu pres zadecek a je klid ale to jen malokdy se stane..tak hned tchyne zacne jak malou neustale mlatime a ze tyrame dite..pritom sem nikdy v zivote neuderila svoje dite ze by to melo nejaky nasledky..nejaky malinky placnuti na zadecek neni tyrani ne??
@Beti89 to víš, že né, když holt nereaguje na přestaň, tak holt se musí plácnout
achjooo fakt to nemáme jednoduché
ale je fakt, že si nesmíme nechávat srát na hlavu, kolikrát bych ale tak chtěla zakřičet ať už mi dá pokoj, že já vím jak se mám o dítě starat a že jejich metody už holt nejsou v módě a dělá se vše úplně jinak, ale nechci být zase drzá, tak to vždy s úsměvem a klidným hlasem obejdu, i když uvnitř mě to vře!!! ![]()
@Anonymní píše:
@Beti89 to víš, že né, když holt nereaguje na přestaň, tak holt se musí plácnoutachjooo fakt to nemáme jednoduché
ale je fakt, že si nesmíme nechávat srát na hlavu, kolikrát bych ale tak chtěla zakřičet ať už mi dá pokoj, že já vím jak se mám o dítě starat a že jejich metody už holt nejsou v módě a dělá se vše úplně jinak, ale nechci být zase drzá, tak to vždy s úsměvem a klidným hlasem obejdu, i když uvnitř mě to vře!!!
to ti uplne rozumim..je skvele ze tu je taky nekdo kdo mi rozumi..ja jinac rodice mam strasne daleko tak jsem na to sama a manzel je jinac skvelej ale ten porad pracuje ![]()
@Beti89 no to já mám rodiče i tchýni s tchánem blízko
klidně bych si to s tebou někdy vyměnila a byla na to sama
člověk chce vždy to co nema
pak bych možná zase chtěla at mi přijdou malou povozit a já mám klid. Ale teď když je mám pořád za zadkem tak bych brala druhou volbu
Mí rodiče jsou v pohodě, ti se mi do toho nepletou (možná je to i tím, že už mají 3 vnouče) ale tchýně, no děs jeji první vnouče - ale musí pochopit, že to je i mé první dítě a já si ho chci taky užít a pomazlit a né aby pořád hopsala kolem
Budu jí to muset holt asi nějak slušně vysvětlit…nebo možná spíš manžel jako své mamce to by spíš mohla vzít a pochopit…no nevím
vrrrr, takové problémy
![]()
Ahoj holky, kdyz to ctu, tak se vubec netesim co me ceka..Mam tyden pred terminem porodu, uz jsem z toho vyrizena..Taky bydlime s pritelem u tchanovcu v hornim patre. Me sem teda neleze, ale kdyz uz prijde, tak jsem si vsimla, ze nezaklepe, ale otevre dvere a strci do nich hlavu! Jsme tu prvni mesic teprv..Je to jeji taky prvni vnouce a uz ted me zhrnuje informacema a radama
Ja si cele tehotenstvi davam dohromady vybavicku, od nikoho jsem nic nepodedila..a ona mi nedavno pritahla 3 pytle obleceni/tomu chlapci je ted 7let!/ s tim ze to vypere a a ja si vyzehlim a vyberu, ze na zahradu to urco staci..Nepochopila jsem, proc vse prat, ale tak asi vi co dela..Holky, ty hadry byli strasny, hnusny, zmolkovaty, flekaty des.. S nechuti jsem vse vyzehlila a vybrala asi 7 ks..A ona na me co s tim vsim zbytkem ma jako delat?? A ja si mam narvat byt vecma co v zivote nepouziju?! Nicmene to nekam dala a bylo ticho..ale ted jsem zahlidla zase nejaky katastrofalni obleceni, ktery mi hodla dat:-(
A to kdyz jsme oznamili tehotenstvi, tak prvni co bylo, ze to dite nebude vubec brecet-mysleno tak, ze oni hned prileti za nim a bude rozmazleny:-/ Nastesti partner je na me strane..ale tyhle myslenky a predstavy me hrozne stresujou. Jeste ona je vecne doma, ma praci na par hodin tydne a jinak uklizi a uklizi a premistuje veci. Clovek neco nekam polozi a uz to hleda a musi se ji ptat kam to,,uklidila,,
holt pani domu, co ji dela dobre, ze jen ona vi kde co je. Jo a na Velikonoce, na ktere jsem rezignovala, protoze nemam naladu stokilova otekla vystavovat svuj zadek kolednikum..jsem spala rano. Nicmene, ona je pustila az k nam do loznice!!¨No tak to uz jsem myslela, ze si dela srandu
![]()
Omlouvam se, ze jsem na nic nereagovala, ale potrebovala jsem se nekde vypsat!
Nevim, j estli je to tim, jak bych rada uz porodila a jsem nervozni a precitlivela. Uz me totiz vytoci fakt vsechno. JInak preji vsem hezky den bez tchyni ![]()
No to u vás bude 3× denně to se těš, nám lezla do ložnice i když jsme všichni spali, klepala, nikdo neodpovídal tak jde klidně dál
a ještě tam klidně na kluky mluví když spěj, samozdřejmně vzbudila je i mě, jak jsem byla s měsíčníma dvojkama nadšená po hodině spánku si asi dokážete představit