Partnerovo dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
19.9.18 20:04
@Anonymní píše:
Můj manžel má dítě ve výlučné péči. Matka dítěte je v současné době ve výkonu trestu. Takže funguji jako matka. Chodím s dítětem k lékaři, na rodičák, kroužky…Z právního hlediska jsem cizí člověk, ale musíme nějak fungovat. Takže u lékaře, ve škole mi říkají informace ikdyž dle zákona by neměli. Až bude matka zase k dispozici, tak snad to bude zase řešit ona.

si právě myslim, že tam, kde je to s ohledem na situaci nezbytné, se bude možné vždy domluvit. |to ale není asi případ příliš aktivní nextky a nepříliš aktivního biootce s dítětem ve střídavce, kterou jaksi nezvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
19.9.18 20:07

@lomi zkus se domluvit ve škole, u doktorů atd. na sepsání papíru, ať můžeš fungovat jako matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.9.18 20:08
@lomi píše:
Jde o to,ze se starám,pomaham,radim,zarizuji,mam ji rada,ale vzdy narazim na to,ze ve vysledku nemohu nic nebo jsem vykazana,takze pak bud sepisuji za nej nebo radim a pak cekam a tohle dost boli. Navic,kdyz jsme spolu,beru,ze je moje,nerozlisuji,tak jsem jen myslela,ze manzelstvim mam take pravo podilet se. To bych si musela jen osvojit? Stat vazne nemysli…pak to lidi vedek rozdelovani na moje deti a tvoje deti,nechapu…zklamani pro me;,–(

Pořád ji můžeš mít jako svoji. Jen před úřady funguje jen její otec. To je takový problém?

• Citovat
  • Upravit
81480
19.9.18 20:09
@lomi píše:
Jde o to,ze se starám,pomaham,radim,zarizuji,mam ji rada,ale vzdy narazim na to,ze ve vysledku nemohu nic nebo jsem vykazana,takze pak bud sepisuji za nej nebo radim a pak cekam a tohle dost boli. Navic,kdyz jsme spolu,beru,ze je moje,nerozlisuji,tak jsem jen myslela,ze manzelstvim mam take pravo podilet se. To bych si musela jen osvojit? Stat vazne nemysli…pak to lidi vedek rozdelovani na moje deti a tvoje deti,nechapu…zklamani pro me;,–(

jj, rozdělvání, ale ono to fakt tak je. :nevim: A nemá smysl si hrát na to, že jsi její matka, nejsi.
Dyt se starat můžeš. Co bys sim tě chtěla řešit, co ti chybí? V péči ti nikdo nebrání, na rodičák 3× do roka dovalí biootec. Co chceš řešit za šestieté dítě na úřadech a na sociálce?
Z družiny a kroužků ti jí se souhlasem otce vydaj. Doma ti taky nikdo bránit v péči nebude.
Tak co je konkrétně za problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.18 20:21
@lomi píše:

Tak stát primárně nepodporuje,aby si lidi pořizovali děti a potom se rozvadeli,rozchazeli. V ideálním světě by měla být úplná rodina,my a naše děti,pouze naše děti,ne různé složené rodiny,moje děti a Tvoje děti. Myslím,že je to správné,jak to je a nemyslím si,ze bys měla mít jakakoliv práva. Není to Tvoje dítě a pokud otec z jakehokoliv důvodu organizačně nezvládá stridavku,nezvládá osobně pečovat,chodit na schuzky ve škole,jednat před úřady,ať nechá hlavní podíl péče matce.

Pokud matka zemřela nebo je ve výkonu trestu,je situace jiná. Pokud si odložené dítě nekdo osvojí,má rodičovská práva. Určitá práva zastupovat dítě mají i pestouni,tam je to v pořádku. Ale jinak nevidím nic dobreho v tom,aby nekdo zasahoval do rodičovských práv,byť nový manzel biologického rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.9.18 20:23
@lomi píše:
Nic,koncim,tady se jen utoci. Ja se slusne zeptala. A o co jde? Na nic si nehraju,ja dite nemam a ji beru jako vlastni kdyz k nemu patri a ja taky a delitna moje tvoje nechci a o co jde? Jde o to,ze mu se vsim pomaham a temer vse delam ja a na rodicaky chodit budu taky,beru,ze jsme rodina a o co jde? O to,ze mi vadi a mrzi me,kdyz se staram co muzu,ze pak slysin,prosim odejdete,ne,vy se nemate na co ptat,vy nemuzete to a ono…to boli,kdyz mate nekoho radi. Jak jsem rekla,stat zbytecne rozdeluje rodiny a to je velka skoda!

Ale to dítě tvoje prostě není. Dítě má zkrátka svoje rodiče a stát to ctí. Že to tebe neudělá štastnou, to není prblém státu. To, že ty chceš, přeci ještě nezmaená, že to tak má být a je to správné. Vem to z pohledu druhého rodiče.Fakt si myslíš, že kdokoli si vzpomene, že pro uplnost rodiny se bude strat o tvé dítě, na to má výsostné právo, aniž by jsi ty s tím souhlasila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.9.18 20:27
@Jana206 píše:
Tak stát primárně nepodporuje,aby si lidi pořizovali děti a potom se rozvadeli,rozchazeli. V ideálním světě by měla být úplná rodina,my a naše děti,pouze naše děti,ne různé složené rodiny,moje děti a Tvoje děti. Myslím,že je to správné,jak to je a nemyslím si,ze bys měla mít jakakoliv práva. Není to Tvoje dítě a pokud otec z jakehokoliv důvodu organizačně nezvládá stridavku,nezvládá osobně pečovat,chodit na schuzky ve škole,jednat před úřady,ať nechá hlavní podíl péče matce.Pokud matka zemřela nebo je ve výkonu trestu,je situace jiná. Pokud si odložené dítě nekdo osvojí,má rodičovská práva. Určitá práva zastupovat dítě mají i pestouni,tam je to v pořádku. Ale jinak nevidím nic dobreho v tom,aby nekdo zasahoval do rodičovských práv,byť nový manzel biologického rodiče.

souhlasím. Zkrátka pečovat má vlastní rodič. že to někomu nesedí do představy o ideální rodince, cítí se upozděný, to není problém státu. to je problém toho, že sis našla dětného chlapa, jehož dítě má jinou matku a tou matkou nejsi ty a nezbyde ti nic jiného , než se s tím smířit. A nebo se s matkou dohodnout, pokud se dohodnou oba rodiče, věřím, že až na vyjímky, ti vyjdou i státní instituce vstříc. Ale to asi nebude vaše situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.18 20:28
@lomi píše:
Nic,koncim,tady se jen utoci. Ja se slusne zeptala. A o co jde? Na nic si nehraju,ja dite nemam a ji beru jako vlastni kdyz k nemu patri a ja taky a delitna moje tvoje nechci a o co jde? Jde o to,ze mu se vsim pomaham a temer vse delam ja a na rodicaky chodit budu taky,beru,ze jsme rodina a o co jde? O to,ze mi vadi a mrzi me,kdyz se staram co muzu,ze pak slysin,prosim odejdete,ne,vy se nemate na co ptat,vy nemuzete to a ono…to boli,kdyz mate nekoho radi. Jak jsem rekla,stat zbytecne rozdeluje rodiny a to je velka skoda!

Stát nerozdeluje rodiny,naopak se snaží v poslední době,aby byly rodiny kompletní,žádné dvojí a trojí děti. Taky osobně nechápu,co chceš za šestileté dítě kdee řešit,školu vyřeší otec,to samé lékaře. Chce stridavku,ať se stará. Doma se o ni můžeš starat,kdyz ji máte v cyklu stridavky. Ale nehraj si na její matku,její matka nejsi a pokud matka je a funguje,může se Tvoje přílišná aktivita obrátit casem i proti Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.18 20:33
@Lama Lama píše:
si právě myslim, že tam, kde je to s ohledem na situaci nezbytné, se bude možné vždy domluvit. |to ale není asi případ příliš aktivní nextky a nepříliš aktivního biootce s dítětem ve střídavce, kterou jaksi nezvládá.

Plně souhlasím. Taky si myslím,že tam kde to situace vyžaduje,tak se bude možné domluvit. Znám rodinu s více dětmi,kdy první má matka z předchozího vztahu,otec není v RL. Další děti jsou společné. Funguje jako otec pro vsechny,i kdyz není osvojitel. Dokonce dítě předával do nemocnice k akutní operaci a podepisoval informované souhlasy. V noci,matka doma s mladšími. Nikdo to dál neresil. To samé na třídních schůzkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.18 20:35
@lomi píše: …ja nemohu za to ze se lide rozvadeji a ze si nemohou prijitna jmeno ja jsem za to aby bylo dite stastne a vse bylo v jeho zajmu. Vidim to ze se starame a snazime se ptat kdyz nas jeji matka obchazi. Takze tak,na tom neni nic spatneho,spis muzou byt radi,ze se ac nemusim staram a starame.

To tvrdis Ty. Otazkou je,jak to snáší ta matka. Tipuji,ze stridavka proti její vůli,u šestileté holcicky. A z mého pohledu i proti prirozenosti. To dítě svoje rodiče má. Hlavně oni se musí domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.9.18 20:35
@lomi píše: …ja nemohu za to ze se lide rozvadeji a ze si nemohou prijitna jmeno ja jsem za to aby bylo dite stastne a vse bylo v jeho zajmu. Vidim to ze se starame a snazime se ptat kdyz nas jeji matka obchazi. Takze tak,na tom neni nic spatneho,spis muzou byt radi,ze se ac nemusim staram a starame.

není. ale to dítě má vlastní bio rodiče, oba fungují, takže není ze strany státu sebemení důvod, proč tu rodičovsku zodpovědnost a ruku v ruce s tím i rodičovská práva, přenášet na někoho dalšího.
Když bys teda považovala za správné, že stát má podporovat to, že ty nerozlišuješ moje-tvoje dítě, tak pak by z tohodle pohledu měl stát zajistit, abys měla i jiná práva jako rodiče? Třeba vybírat školu, rozhodovat o bydlišti dítěte, lékařských zákrocích, nakládat s jeho majetkem, podepsat třeba souhlas, že může darovat kostní dřen sourozenci, vyjet do zahraničí…
A kdybys nesouhlasila, tak maj biorodiče smůlu.. :jazyk:
Nebo kde až ty tvoje práva mají mít hranici, aby jsi se necítila odstračená a stát ti nerozděloval tu novou rodinku na moje a tvoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.9.18 20:39

Mně to přijde logické,že o děti pečují zákonní zástupci. U třídních schůzek pokud žádný rodič nemůže,se holt domluví soukromý termín na jindy. U lékaře je možné nahlásit kdo může s dítětem chodit ( my máme nahlášenou babičku, ale chci přidat manžela), ve školce, škole se taky píše komu mohou dítě vydat. Do čeho se víc chceš plést?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.9.18 20:45
@Jana206 píše:
To tvrdis Ty. Otazkou je,jak to snáší ta matka. Tipuji,ze stridavka proti její vůli,u šestileté holcicky. A z mého pohledu i proti prirozenosti. To dítě svoje rodiče má. Hlavně oni se musí domluvit.

hele, tak my máme s mým souhlasem, dítěti bylo 4. Ale tu střídavku vidím přínos právě proto, aby děti měli kontakt se svým tátou, aby se o ně staral, já měla taky možnost si odpočinout, proto jsem si pořizovala děti s partnerem, ne sama.
Ale na druho stranu, jsou ve společné péči právě proto, aby byli se svým tátou, ten se o ně staral. A pokud to nedává, tak mi přijde logické. že se bud na to vybodne nebo požádá primárně o pomoc mě, jako matku dětí. Rozhodně ne proto, aby se realizovala nextka a hrála si na rodinky, kde nebude rozlišovat moje, tvoje. Prostě její nejsou a basta. Hezký vztah můžou mít ikdyž její nebudou, nic jí v tom nebrání.
Já prostě nechápu, proč ty ženský nemůžou respektovat biologický fakt- bud ty děti by nejradši vymazali z povrchu zemskýho a nebo opačnej extrém - budem si hrát, že je vlastně i moje. :nevim:

Nehledě na to, že stát by fakt byl magor, kdyby ofiko s právy zatahoval do celého sporu ještě další lidi. Dyt problém je, aby se dohodli i jen dva. A byl by padlej na hlavu, kdyby přibral ještě nextku, která do sporu vnese řád a pořádek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.9.18 20:47

To je pěkné, ale vem si, kdybys byla matka a na tvoje děti se ptala a nedejboze rozhodovala cizí ženská, která si vzala tvého ex. Upřímně nedivím se jí, že vás obchází, když se do toho pleteš, ať to myslíš jakkoliv dobře. A pořád je to věc tvého partnera a biologické matky.Tak bohužel ty matka nejsi a je to ochrana dětí, i když u vás to funguje, tak je spousta rodin, kde by macecha s právem řešit cizí děti byla peklo.

To je třeba si uvědomit, když jdeš do vztahu s někým, kdo už svoje děti má, a kdo má i expartnera.A nenadavat na stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32537
19.9.18 20:47
@Jana206 píše:
Tak stát primárně nepodporuje,aby si lidi pořizovali děti a potom se rozvadeli,rozchazeli. V ideálním světě by měla být úplná rodina,my a naše děti,pouze naše děti,ne různé složené rodiny,moje děti a Tvoje děti. Myslím,že je to správné,jak to je a nemyslím si,ze bys měla mít jakakoliv práva. Není to Tvoje dítě a pokud otec z jakehokoliv důvodu organizačně nezvládá stridavku,nezvládá osobně pečovat,chodit na schuzky ve škole,jednat před úřady,ať nechá hlavní podíl péče matce.Pokud matka zemřela nebo je ve výkonu trestu,je situace jiná. Pokud si odložené dítě nekdo osvojí,má rodičovská práva. Určitá práva zastupovat dítě mají i pestouni,tam je to v pořádku. Ale jinak nevidím nic dobreho v tom,aby nekdo zasahoval do rodičovských práv,byť nový manzel biologického rodiče.
@Jana206 píše:
Stát nerozdeluje rodiny,naopak se snaží v poslední době,aby byly rodiny kompletní,žádné dvojí a trojí děti. Taky osobně nechápu,co chceš za šestileté dítě kdee řešit,školu vyřeší otec,to samé lékaře. Chce stridavku,ať se stará. Doma se o ni můžeš starat,kdyz ji máte v cyklu stridavky. Ale nehraj si na její matku,její matka nejsi a pokud matka je a funguje,může se Tvoje přílišná aktivita obrátit casem i proti Tobě.

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati