Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:Řekla bych probrat s třídní a se školním psychologem (máte-li) a před školou udělat bububu na chlapce…
Ahoj, můj syn chodí do páté třídy a minulý týden přišel s tím, že nemá vodovky(přitom jsem mu na začátku šk. roku kupovala vše na výtvarku).Koupila jsem mu tedy nové..Dnes přišel s pláčem, že mu ty vodovky kluci rozdupali a prý i ty minulé že mu zničili. Pak že ho prý vyhodili z party, kvůli tomu, že si na počítačích sedl vedle někoho jiného. Když šel dnes ze školy, prý na něj sprostě nadávali. Vůbec nevím, s kým to řešit a bojím se, že se to pak ještě obrátí proti němu, že žaluje. Vůbec nevím co dělat, jestli si prvně promluvit s těmi kluky? Nebo to nechat být? Moc díky
Spojila bych se s třídní a požádala o osobní schůzku. Tohle reste hned, jinak chlapcům narostou ramena a bude hůř.
Pokud nezafunguje třídní, tak ředitel.
Pokud se jim syn neumí nebo nechce postavit, tak musíte zakročit vy. A klidně bych si nechala pozvat i rodiče těch hajzlíků.
Takoví se musí utnout velmi jasně hned v začátku.
Rozhodně řešit s třídním. Kdyby k tomu měl/měla laxní přístup, tak s ředitelem/ředitelkou školy. Nenechte to zajít daleko, v naší škole jsme řešili šikanu a není vůbec o co stát z žádné zúčastněné strany.
Určitě řešit. Jak už tu padlo, spojila bych se s třídní a informovala ji o ničení věcí a domluvila se, že bude dávat větší pozor. Upřímně, asi bych klidně požadovala schůzku s rodiči těch dětí. Může se to zdátpřehnané kvůli vodovkám, ale tohle musíš zatrhnout včas.
@elibro píše: Řekla bych probrat s třídní a se školním psychologem (máte-li) a před školou udělat bububu na chlapce…
Za bububu se mu pak ti kluci vysmějí. To zakladatelko nedělej, prober to a třídní, abys nebyla viděna, jo je to blbý, ale nechceš, aby tvému klukovi nadávali do mamánka a žalovníčka. ![]()
Už bych byla ve škole, tohle bych jen tak nenechala. Krom jiného by chlapci zaplatili ty vodovky. Bojíš se, že se to obrátí proti němu? A nebojíš se, že nic neuděláš a s jídlem roste chuť a oni si budou dovolovat čím dál víc? Zarazit to hned v počátku, od toho si rodič, musíš to vyřešit ty. Takže začít to řešit s třídní, pokud to nepomůže tak s ředitelem atd.
@Detsa píše:
Zaleží za jaké bububu. Když dostane jednu mezi oči, tak si to přístě určitě rozmyslí.
Tak to by chtělo tatínka, aby udělal bububu.
Jestli ho nemají tak nějakého kamaráda zakladatelky
Osobně bych to za šikanu už měla. No, určitě bych šla za třídní a pořešila to tam a na chlapečky bych si třeba v šatně počkala a malinko bych je chytla pod krkem a zatřepala s nima jako s užíváním. Druhý den bych vyžadovala aby přinesli synovi nové vodovky,ať se na ně třeba složí.
@Korela chocholatá Tak já jsem párkrát udělala bububu a věř mi, že do smíchu jim nebylo a už se to nikdy neopakovalo
Já totiž umím bububu moc hezky. A nejen že jsem byla viděna, já jsem byla i široko daleko slyšena
.
@Monchichik píše:
@Korela chocholatá Tak já jsem párkrát udělala bububu a věř mi, že do smíchu jim nebylo a už se to nikdy neopakovaloJá totiž umím bububu moc hezky. A nejen že jsem byla viděna, já jsem byla i široko daleko slyšena
.
Tak ty
já bych taky na rozpravu poslala tatínka asi
A jsou ženský od rány, ale zakladatelka asi bububu neumí, když se radí tady.
Nic ve zlém, zakladatelko. ![]()
@Detsa píše:
Tak to bylo s nadsázkou. Fyzicky by to nemělo být zrovna řešeno. I když těmhle klukům v pubertě to občas jinak nevysvětlíš, že todle by neměl dělat. Ale myslím, že si ho jen venku vytáhnout za triko by mohlo v mnoha případech stačit, než ho zabít ranou mezi oči.
Samozřejmě jsem nemyslela fyzické násilí, jen domluvit, nebo to tričko maximálně.
A ono by možná jim stačilo pohrozit, že zakladatelka navštíví jejich rodiče. ![]()
@Korela chocholatá Tak u nás takové akce vyřizuje maminka, tatínek je moc hodnej a měkkej ![]()
Tohle má na starosti třídní, pak preventista a výchovný poradce
z toho bych čekala nejdříve třídní důtku, pokud už nestihli udělat něco jiného
@Korela chocholatá hajzlíkům je deset let, to zas tolik práce nedá si na ně došlápnout - to se celkem i dá ještě čekat, že jsou rodiče ochranářští psi
Jo kdyby jim bylo o 4, 5 let víc… Ale tohle jsou fakt děcka.
Ahoj, můj syn chodí do páté třídy a minulý týden přišel s tím, že nemá vodovky(přitom jsem mu na začátku šk. roku kupovala vše na výtvarku).Koupila jsem mu tedy nové..Dnes přišel s pláčem, že mu ty vodovky kluci rozdupali a prý i ty minulé že mu zničili. Pak že ho prý vyhodili z party, kvůli tomu, že si na počítačích sedl vedle někoho jiného. Když šel dnes ze školy, prý na něj sprostě nadávali. Vůbec nevím, s kým to řešit a bojím se, že se to pak ještě obrátí proti němu, že žaluje. Vůbec nevím co dělat, jestli si prvně promluvit s těmi kluky? Nebo to nechat být? Moc díky