Partnerovy ex potratily a já také

446
30.1.12 16:35

Partnerovy ex potratily a já také

Milé dámy, nedávno mi partner řekl docela důležitou věc a tou je, že jeho dvě předchozí partnerky potratily jeho dítě a já také. Nevím co teď s tím, protože mám strach znovu otěhotnět, nejen že bych mohla asi nejspíš potratit, ale kdyby se to nestalo, tak asi bude pravděpodobní, že dítě nebude úplně v pořádku. Vloni jsme byli na genetickém vyšetření krve, ale tam nám nezjistili ni, ovšem tuto informaci o potratech bžýalých partnerek přítel zatajil. Už jsme to probrali, bál se mi to říct, abych ho neopustila a ítě chce také,k ale máme oba strach co stím budem dělat. V Květnu mi už bude 35 takže dfakt není moc času, nevíte někdo s kým to řešit, nebo nemáte podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.1.12 16:39

No nejdřív se zeptat gyndaře, pak případně jít přímo k odborníkům do centra asistované reprodukce.
Možná by bylo dobré udělat vyšetření na imunologii obou dvou? :nevim:
Nemyslím si, že by dítě muselo být nutně v nepořádku, když se udrží. V rpvním trimestru prý potratí až 75% žen, většinou jde tedy o různé mikropotraty, kdy ani nevědí, že byly těhotné, ale je to poměrně vysoké číslo, takže to celé může být jen nešťastná shoda okolností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.1.12 16:41

Za to může chlap,že žena potratí? :nevim: to by měla být chyba v ženě,ne?

• Citovat
  • Upravit
31594
30.1.12 16:43
levmah28 píše:

Tak pokud by měl třeba nějaký problém se spermiemi - špatná morfologie a dostala se k vajíčku ta špatná, tak pak to příroda vyhodnotí dřív jak mi lidé a často udělá konec sama. Případně tam může být problém v imunu, že ženino tělo vyloučí plod, protože je jakoby na něj „alergické“. Genetiku mají prověřenou, ale tam by teoreticky mohl být též problém, kdyby muž nesl nějakou dědičnou chorobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 16:44

JJ, jednou jsem na nějaké diskusi četla že potracené plody odesílají na patologii, ale u vícečetného potratu, ale nevím od kterého. Chtěla bych do toho jít, ale já potratila už podruhé, takže obavy mám veliké, mám dodneška občas s toho depky. A hlavně strach aby mimi bylo v pořádku. Partner má lupénku docela hodně po celém těle, říkal že to může být i s toho, prý byl kdysi na nějakém vyšetření a tam mu řekli že s dětma u něj bude probklém. Jenže papírxy vyhodil a ani pořádně neví co v nich bylo, byl ještě hodně mlaďounký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
30.1.12 16:44

To bude shoda náhod, i když sakra nemilá… :( Zeptej se na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
30.1.12 16:45

Muze byt chyba v genetice … urcite se zeptej na gynde a ta vas posle na geneticke vysetreni, aby se zjistila pricina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 16:47
levmah28 píše:

Pokud je spemie vadná po stránce dna tak určitě za to nemůže žena. Já měla první těhu ukázkiové, druhé potrat ve 22tt ale myslím že to bylo asi psichycká záležitost, bylo to neplánované, co budu lhát bývalý partner mně znásilnil abych od něj neodešla abych byla vázaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.1.12 16:47

Já bych asi prvně nechala muži udělat spermiogram. U chlapa těch vyšetření není zas až tolik, takže se tím může vyloučit nějaký zásadní problém v tomhle ohledu, je to jednoduché, rychlé…
A objednat na imuno, jestli na sebe nejste nějak „alergičtí“

Plod se může odeslat na patologii, ale musí být bohužel už trochu větší, nevím, v jakém týdnu jsi potratila, ale co jsem četla, tak ještě v 9.tt není dost materiálu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 16:49

poprvé v 22 tt a podruhé 14 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 16:54

A na ten spermiogram se musí mít nějaké doporučení? asi zajdu ke gyndaři, je docela fajn, pošle mně kam budu potřebovat je moc ochotný. snad bude vše ok. partner darované spermie odmítá, že to není jeho, jsme sice na začátku a možná si to rozmyslí, ale nechci na něj tlačit, už tak že vyklopil tu věc o bývalkách můžu být ráda že se otevřel a řekl pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
30.1.12 17:31

ahoj, sicilka, suhlasim s gladys, ked su opakovane potraty byva casto problem v morfologii spermii. vtedy sa vacsinou potraca priblizne v tom istom tyzdni. nevies, kedy potratili jeho byvale?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
30.1.12 17:56

Sicilko, já jsem potratila v 9tt a plod posílali na histologii, takže ty tvoje potraty měly být taky hlídané. Zkus se zeptat doktora, třeba máš zprávu u něj v papírech.
Jinak bych tak došla za doktorem, řekla co se u partnera děje, že potrácíte všechny a on by měl vědět jaká udělat vyšetření a jestli je možnost na donošení zdravého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:04

JJ u mně nic nikam neposílali, celé papíry jsem četla když to bylo podruhé tak mi jen řekli že je to tak asi lepří, že přírofda si to tak přála. no někdy koulím oči co doktoři dokážou vypustit. A našla jsem doporučení na vyšetření spermiogramu takže asi partnera odešlu ať si tam dojde, nebo půjdem spolu. Jsem zvědavá co nám poví. NEMÍT MIMI UŽ ŽÁDNÉ BY MI ASI FAKT VADILO, PARTNER TO AŽ TAK MOC JAKO JÁ NEŘEŠÍ. Ale dítě chce, jen říká že kdyby to nešlo, tak to prostě přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:05
soldi píše:
ahoj, sicilka, suhlasim s gladys, ked su opakovane potraty byva casto problem v morfologii spermii. vtedy sa vacsinou potraca priblizne v tom istom tyzdni. nevies, kedy potratili jeho byvale?

To fakt přesně nevím, ale přítel říkal že přibližně jako já, asi na tom něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí