Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám svoji 2 letou dceru napsanou v pase.Cestovní pas jí už asi nestihnu vyřídit,kde všude můžem,Řecko a Chorvatsko můžem..můžem také Egypt,Turecko,Tunis?Nemáte odkaz maminky kde tenhle problém vyřeším?Děkujem ![]()
kachnatto píše:
Mám svoji 2 letou dceru napsanou v pase.Cestovní pas jí už asi nestihnu vyřídit,kde všude můžem,Řecko a Chorvatsko můžem..můžem také Egypt,Turecko,Tunis?Nemáte odkaz maminky kde tenhle problém vyřeším?Děkujem
Tunisko ano.Řecko myslím, že taky. Ostatní nevím.
Byli jsme teď s roční dcerou v Turecku a bez problémů /zapsaná v pase/.
Myslím že do června 2012 může všude (teda myslím tím ty dovolenkové místa), zámoří bych vynechala. ![]()
Pred dvema tydny jsem se vratila s malou zapsanou v pase z Egypta,takze ano.
Jinak veskere info ti poskytne ambasada prislusne zeme.
Jj, nyní stačí, když je prcek zapsanej v pase… příští rok snad od června budou muset mít svoje…
adus píše:
Jj, nyní stačí, když je prcek zapsanej v pase… příští rok snad od června budou muset mít svoje…
Pozor,ne kazda zeme tohle akceptuje. ![]()
ahoj ted jsem si vyřizovala pas biometricky a děti jak psali holky jen do června 2012 ale bylo mi řečeno že už letos to některe země netolerují a máme si před odletem zjistit jestli to není problém!
Jejda, tak to se omlouvám…
Tak já byla s malochem na Kanárech a ok a kamarádka teď letí do Turecka a má malýho taky jen zapsanýho…
Ano, můžete. Ze strany tuniských úředníků nebyl v minulosti zaznamenán problém.
- zdroj ambasáda ČR v Tunisku ![]()
ja nevim, my se vratili ze Spanelska a spousta lidi melo deti zapsane v pase a nebyl problem, ja jsem delala pas loni Kubiskovi a bez problemu do dvou tydnu byl a na letisti jsou docela k pasu ditete docela vstricny
My byli v březnu v Maroku, problém není. Vyjma blbě čumících úředníků zarytě se ptajících, kde je pas dítěte (hlavně Francouzi). Zapsání musí dle mě akceptovat všechny země, mají-li dohodu s ČR. Zavolej si do Prahy na příslušnou ambasádu, ať si klidnější ![]()
s klárkou zapsanou v pase jsme byli v turecku i tunisku. řecko je taky akceptuje, stejně tak podle mě chorvatsko.