Pas pro děti?

153
6.6.12 18:24

pas pro děti??

Ahoj všem, potřebuji radu. Máme 1,5 roční dcerku, která má od loni pas, kde je vyfocená jako půlroční batole, koukala jsem, že pas platí, ale dneska jsem se dočetla, že by fotka měla odpovídat aktuální podobě dítěte. Bude s tím do chorvatska problém???? Děkuji všem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
902
6.6.12 18:30

Podle mě by být platný měl. Naše malá na fotce dokonce brečí a nikdo (kromě nás) se nad tím nepozastavoval. Ale abys měla klid, dojdi si tam, kde ti ho vydávali a zeptej se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.6.12 18:37
@helenkka píše:
Můžu se sem přis*at s dotazem, jak vás fotili? My se na to chystáme a jsem dost zvědavá :lol:

Fotili nás přímo tam, manžel držel malou a měl přes sebe plínu, aby splýval s pozadím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.6.12 18:37

Zítra tam zavolám, rozhodně se mi nechce každý rok dělat nový pas :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.6.12 18:39

Já jsem dávala dělat pas pro děti před měsícem. Když jsem je vyzvedávala, tak jsem se smála tomu, že je ten pas platný 5let, na co to tedy je … No, paní mi potvrdila, že platný 5let je, ale přece jen by si tam dítko mělo být alespoň trošku podobné, v podstatě mi řekla, že to hodně záleží na nás, jak zhodnotíme situaci … Focení je děsný. Samo to dělají chvilku, vůbec to neumí, takže na 6-ti měsíční mimčo promluví, on se na ni podívá a v tu chvíli ona přestane a začne fotit, jenže to už zase mimčo loví jiné zážitky … No, je to na prdlačku. A to jsem ho měla držet, zakloněná, předpažené ruce … Když to takhle udělala po 4. a pokaždé byla fotka nepoužitelná, tak jsem si řekla o židličku, no a tam se to konečně povedlo. Ale děs. Starší dcera to zvládala sama, ale ta fotka stojí taky za prdlačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
6.6.12 18:41

Je platný pět let, takže s tím, že dítě roste musí úřad počítat.Taky nás fotili přímo tam - jinak to asi ani nejde,dítě na klíně, přes držícího plína, jak už někdo psal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
6.6.12 18:42

machcecha…asi záleží jak kde fotí, u nás to bylo v pohodě, a pro menší deti byla automaticky připravená židlička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.6.12 18:50
@Týja píše:
Podle mě by být platný měl. Naše malá na fotce dokonce brečí a nikdo (kromě nás) se nad tím nepozastavoval. Ale abys měla klid, dojdi si tam, kde ti ho vydávali a zeptej se :)

To jí je k ničemu, protože záleží na tom, jak to posoudí ten, co to případně bude kontrolovat. Takže úřednice usoudí, že dítě si podobný stále je, ale policajt může tvrdit, že si podobné není. Malýmu je tři a půl, pojede na pas rok a půl starý. Já si myslím, že podoba je stále evidentní, doufám, že ji prípadně uvidí i ostatní. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.6.12 18:51
@petra.lovosice píše:
machcecha…asi záleží jak kde fotí, u nás to bylo v pohodě, a pro menší deti byla automaticky připravená židlička

Jo, je mi jasný, že ne všude to bude takový :-) Slečna vypadala, že to dělá 1.den, na všechno se i ptala své starší kolegyně, no obrnila jsem se trpělivostí a bylo to OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.6.12 19:00
@Raduš.ka44 píše:
To jí je k ničemu, protože záleží na tom, jak to posoudí ten, co to případně bude kontrolovat. Takže úřednice usoudí, že dítě si podobný stále je, ale policajt může tvrdit, že si podobné není. Malýmu je tři a půl, pojede na pas rok a půl starý. Já si myslím, že podoba je stále evidentní, doufám, že ji prípadně uvidí i ostatní. :mrgreen:

No jsem zvědavá, moc si podobná není, ale důležitý je, že doklad má, nebo fakt nevím, do roka se mimčo změní, že jo, takže teď nám narostly vlasy, takže už není tak plešatá, jako v půl roce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.6.12 19:07

My mame neco podobnyho, dcera ma pas z lonska, asi ze sesti mesicu, no nevim, me si moc podobna neprijde :mrgreen: , jezdime teda jen nemecko-čechy, kde nas nekontrolujou, pas je platnej, tak snad. Ale kdybychom nekam jeli, tak bych pro sichr asi udelala novej, ale myslim, ze by uz stacil jeden, do tech peti se uz tolik nezmeni.
Asi ji ho necham udelat, az budeme delat pas druhemu mrnousovi, blby je, ze pres velvyslanenectvi to je znacne drazsi a fotky jsem musela nechat delat nadvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13759
6.6.12 19:08

Dělala jsem pas před rokem, synovi bylo 9m, teď ve 20m vypadá úplně stejně, jen má trošku víc vlasů. Takže si myslím, že ta fotka odpovídat bude ;) Ono třeba pro nás matky se zdá, že to dítě vypadá už jinak, ale kdybys to srovnala třeba s pasem jiného dítěte, tak uvidíš, že ve vašem pasu je podoba evidentní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
6.6.12 19:50

Je to urcite na tom,kdo bude pas a dite kontrolovat.Kluk ma pas pres 2 roky,podobny si teda uz moc neni,ale ja mu teda nehodlam delat pas dokud tenhle neskonci.Co chteli,to maji.Me treba jedna pani dulezita na letisti vynadala,ze kluk ma na fotce vlasy a ted ne (v tu dobu nemel,byl na 3mm) a jak to?Rekla to hnusnym prisnym tonem :zed: .
Odpovedela jsem ji,ze tu deku,co on ma na hlave misto vlasu bych ji prala,aby vedela,jake to je.Bylo leto,ukrutne vedro.Jednou jsem taky musela klukovi sundat kapuci z hlavy..je to o lidech proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.6.12 20:04

Tak já na to taky prdím, nechám tenhle a hotovo, záleží na lidech, jak to posoudí. Nebudu každý rok vyplazovat peníze a dělat nový :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21622
6.6.12 20:19

já jsem v tomhle srab. pokud by si dítě nebylo podobné, nechala bych mu nový pas udělat. radši obětuju stovku než riskovat, že mi v zahraničí dítě šoupnou do dětského domova než prověří jeho totožnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí