Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den maminky popr. tatinkove,
mam asi trochu neobvykly dotaz.
Ja s manzelem jsme fanousci tvrdsi hudby predevsim pak metalu a mame partu lidi se kterymi radi jezdime na metalove koncerty a festivaly. Ale vzhledem k tomu, ze mame ted uz 16-ti mesicniho chlapecka, tak jsem se toho aspon ja uz od tehotenstvi samozrejme vzdala. Maleho stale kojim i v noci, mleko z lahve odmita (ze savicek a dudliku se mu zveda zaludek), takze je na me stale dost fixovany a hlidani na dele nez par hodin je zatim stale nemozne.
Ted jsme ale od znamych dostali tip na Basinfirefest, coz je festival trvajici cely vikend u Plzne (my bydlime v Praze) s tim, ze tam pry neni s detmi zadny problem a bezne se tam s nimi jezdi. U festivalu bude otevren kemp, kam bychom mohli zajet s karavanem, ktery mame a kde uz s nami maly nekolikrat bez problemu nocoval.
Bylo by fajn zase po dlouhe dobe zajit zaparit
, ale vubec nevim, jak to tam vypada v realu. Jak daleko je kemp od podii (mame chuvicku s dosahem 300 m), jak moc je to tam bezpecne, jestli tam pro maleho nebude moc hluk jak pres den, tak i v noci…
Klidne bych tam i jela s tim, ze bych na kapely chodila s malym jen pres den a byla bych samozrejme nekde v pozadi a v noci bych s nim zustala v karavanu, ale fakt nevim, jak to tam vypada.
Nemate nekdo prosim zkusenost s timto festivalem popr. s nejakou podobnou akci? Nevite, jak se to tam resi s detmi?
Diky moc za kazdou pripominku!
s ničím nepomůžu, ale na chůvičku zapomeň. Tam ji neuslyšíš, nehledě na to, že festivalu bych dítě nenechala nikde ani chvilku samotné.
chůvičku na metalový festival?
a 16ti měsičního chlapečka tahat na metal…
hold někdy musíš něco obětovat
i přes den..prostě aji kdyby jsi byla v pozadí bude to hluk jako blázen…
Teda, nejsem zadna citliva matka, ale taghle maly dite bych na takovej festival nikdy nevzala. Vlastne na zadnej festak.
Myslim, ze to dite si z toho nevezme vubec nic, spis naopak. Ty detsky usi sou mnohem vic citlivejsi na takovy veci…
CHapu te, ze se chces po tak dlouhy dobe nekam podivat, ale vyresila bych to jinak … pije malej vecer a rano? zkousela si treba ruzny savicky? ja bych se treba za malym vratila ho na noc nakojit a pije ti mliko i rano? Me se zda strasne velkej totiz, nedokazu si ani predstavit, ze bych se od 16ti mesicniho prcka nemohla na krok hnout
to bych se sla asi vodhoupnout ![]()
a ještě by ho tam chtěla nechat samotného..NA FESTIVALU v karavanu?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Já bych taky takhle malý dítě na festival nebrala. Chůvičku nemáš šanci slyšet, i kdybys ji měla celou dobu na uchu, navíc si myslím, že v tom hluku stejně neusne. A docela bych měla strach nechat dítě samotné v karavanu, když se kolem bude motat plno opilců. Radši ještě vysrž, až bude malej zvyklej spávat u babiček, pak si to daleko víc užijete ![]()
Příspěvek upraven 06.06.12 v 10:18
ynax to je jasny, ze z chuvicky nic neuslysim, ale ma i svetelnou signalizaci. Ale je fakt, ze staci projit kolem karavanu a uz blika. Maleho se mi taky nechce nechavat nikde samotnyho, spis mi jde o podminky pres den, kdy by tam byl s nami.
@Jandulanda no tak bys neměla chůvičku na uchu, ale furt před očima
Já si myslím, že z toho nebude nic mít a vy ve finále taky ne. Chápu, že tam strašně chcete jet, ale fakt bych ještě ten rok počkala
Tak já bych se na chůvičku nespoléhala ani kdybych měla dítě v kočáře před barákem. Jsem člověk, který také tahá děti všude možně sebou, ale na festival bych si netroufla. Možná snad jen na nějaký maličký - vesnický.
Taky radu nemám, nejela bych, pokud je na tobě závislý. Chůvu neuslyšíš a ikdyž třeba zamčeného, tak bych tam syna rozhodně nenechala samotného. To bych asi umřela strachy.
Osobně nejsem nějak citlivá matka, trajdáme všemožně už od těhotenství.2 dny před porodem jsem si taky byla zahopkat na koncertě ![]()
Nevím jak moc akčně takové festivaly probíhají.My jedeme za týden na vodu a taky se večer hraje a zpívá v hospodě a malá bude na chůvičce sama ve stanu.Je jí 21.měsíců.Máme světelnou signalizaci.Je fakt, že chytá všemožné zvuky okolo, takže na koncertě by pořád blikala.
Osobně bych klidně na ten víkend jela s tím, že byste zaparkovali karavan někám dál od hluku, přes den si užili hudbu i s prckem a večer by jsi s ním byla v karavanu.Přece jen když budete dál a uvnitř, tak to takový kravál není.Ten kemp bude určitě dál od hluku aby se i ostatní kdo bude chtít vyspal.
Případně kdyby to nešlo, tak se můžete kdykoli sbalit a jet domů.
Holky diky za reakce.
Ja nejsem zadna nezodpovedna matka, samozrejme ze bych nikde nenechala maleho, kdybych nemela jistotu, ze se mu nemuze nic stat. Proto se preci ptam, jestli mate nekdo zkusenost s touto akci, popr. s necim podobnym.
A ani bych o tom festivalu neuvazovala, kdyby me znami nepresvedcovali o tom, ze se na tuto akci bezne berou deti. Z toho usuzuji, ze se tam s nima pocita a ze to tam je pro ne trochu uzpusobene.
Fakt nejsem blba, abych nekde nechala maleho mezi bandou opilcu.
Jinak pryfish zadna savicka nepomaha, zkousela jsem vsechno mozne.
@Jandulanda , tak zkuste jet s tím, že v noci budeš s malým v karavanu. Ten vám útočiště před hlukem poskytne. Asi bych to zkusila, pokud tam děti jezdí, ale držela bych se pozadu.
Já bych s sebou vzala nějakého hlídače - babičku, případně tetu, která neholduje metalu, čili ji to nebude mrzet, kterou malý zná a která mi s ním pobude, když budem zrovna něco poslouchat půjde s ním třeba na procházku do přírody, na výlet a večer s ním bude v tom karavanu.
Taky jsem měla takovou vizi, jak bude děti brát na Masters of Rock, ale jako matka jsem to prostředí začala vnímat úplně jinýma očima
Jako nejsem přehnaně hygienická matka, ale aby se mi dítě brodilo v ochcaných kelímcích od piva, na to má času dost
Někdo bere kočár, ale to je podle mě úplně nejpitomější nápad, do takového davu. Navíc malý nemá rád hluk, ten by to tam protrpěl, já bych si to stejně neužila za jeho věčného „už jdeme domů, už jdeme domů“. Nikdy nevíš, jak bude dítě na to prostředí reagovat, třeba se tam bude bát… Prostě já bych tam děti netahala, tak od 10 let nejdřív a i tak je riziko, že začnou být po chvíli otravné a budou furt něco chtít či nechtít. Líp je jim u babičky ![]()
Nebo ještě to udělat tak, že se prostřídáte s manželem - vyberete si, co byste chtěli slyšet, u některých kapel někdo ustoupí nebo se prohodíte v půlce a prostě půjdete každý jenom na něco. Pro tebe to bude fajn i tak, po delší době.