Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
marra, ono taky zalezi, jestli jdes parit do kotle, nebo jestli stojis nekde v klidu daleko od podia. A uz jsem tu nekolikrat psala, ze bych ho samotnyho nenechala. Nevim, na jake festaky jsi jezdila ty, ale ja jsem nikdy sama o sebe strach nemela, vzdycky to bylo v poklidu. Kdyby to tak nebylo, tak sem ani nepisu.
Jeď.Jestli je to festival kam se jezdí s dětmi.Já jsem byla kdysi s holkama na rege festivalu ještě než jsem měla dítě.Taky je to tam pro děti.Nevěřila jsem a říkala si,že až budu mít dítě tak ho určitě tahat na podobný akce nebudu.Pak jsem koukala jako blázen.Dětí skoro jako dospělých i různý hry pro ně.Celý to bylo mezi skálama,takže stan byl za rohem a hudba už nebyla slyšet.My jsme ještě nikde nebyli,ale určitě bych si s sebou vzala nějaké ergonomické nosítko nebo šátek.
@Jandulanda Tak ja jsem asi sra.cka
Ja byla na Mastru ve vizovicich parkrat,Hrachovka,ta byla jako v klidu,ale ten Mastr bych fakt treba neriskla s ditetem,mozna ano prez den se jit projit s kocarem kouknout,dat si pivko,ale na prespani bych se brala domu,ja tam jednou spala mely jsme stan a dva chlapi nam do nej vlezli a bylo to teda o chlupé,kdyby neprisel kamarada,tak nevim no,ale rikam ja jsem srajda ![]()
@Niki89 píše:
já na takové fesťáky jezdila pořád,ale prcka bych rozhodně nebrala…známá sebou vozila čtyřletého a i to mi přišlo hroznétak malé děti na takové místo nepatří
Být celý den venku s rodiči, povalovat se na trávě, potrsávat a cpát se kdečím… jaká hrůza pro malé dítě ![]()
Klidně bych jela. Basin je ve Spáleném Poříčí (tedy na louce za ním). Kemp ne hned kousek od vchodu a záleží jen na vás, kam až zaparkujete, aby bylo co nejmíň hluku. Jsou tam dvě podia a musím říct, že mi máme stan vždycky v první třetině kempu u vchodu a nikdy nebyl až takový hluk, jako na jiných festivalech. S dětmi se tam normálně přes den chodí, toho bych se nebála. Popřípadě je na tohle dobrý ještě Czech Rock Blok v Plasech, ale ten tuším letos není. Kdybys chtěla nějaké podrobnější info, napiš.
@marra - Mastry jsou největší metalový festival u nás. 4 dny tam s pár desítkama metalových příznivců bych taky s malým dítětem neriskovala. ![]()
@Baba píše:
Být celý den venku s rodiči, povalovat se na trávě, potrsávat a cpát se kdečím… jaká hrůza pro malé dítě
tak si zajeď na metalový festival… pro mě to je fakt nezodpovědnost.Neřekla bych,že to je rodinná záležitost.Každý okolo těžce na mol a to sezení v trávě no nevím
ještě když né každý používá „toitoiky“ viz třeba master ![]()
Ja jsem taky festivalova, ale dite bych s sebou asi nebrala…myslim, ale ze zalezi na tom, kde budete bydlet. O hluk bych se tolik nebala, kdyz se sikovne misto na spani umisti,tak to tolik slyset neni. Co je ale narocne, jsou davy lidi, nedostatek hygieny, problem s vodou a spina. Jestli tohle poresite v karavanu, tak je to lepsi.
urcite bych s sebou jeste nekoho vzala, takhle si myslim, ze si to moc neuzijete, nevim jak tvuj muz, ale nekdy naslibuji a jakmile se zacnou bavit, tak zapomneou ze nekde ceka manzelka na vystridani.
A co moznost si zaplatit nekde ubytovani? To nekde v peskovzdalenosti neni?
Na chůvičku zapomeň, jeďte i s malým a střídejte se u něj. Rozhodně ho nenechávejte nikdy samotného, nikdy nevíš, co se stane. Mladý už se mnou byl takhle na Brutal Assaultu a pod. A hodně známých takhle vozí děti, problém to není, ale musíš tomu obětovat to, že rojzhodně neuvidíš všechno a půlku festu strávíš někde bokem hraním si
Jo a mmchdm, osvědčili se nám sluchátka (ty, co se používají při střelbách) a špunty do uší. Uvidíš, že mládě bude v pohodě ![]()
Příspěvek upraven 06.06.12 v 12:00
@Niki89 píše:
tak si zajeď na metalový festival… pro mě to je fakt nezodpovědnost.Neřekla bych,že to je rodinná záležitost.Každý okolo těžce na mol a to sezení v trávě no nevímještě když né každý používá „toitoiky“ viz třeba master
Tak nejezdi ![]()
@Baba píše:
Tak nejezdi
taky nejezdím
nevím proč máš problém s mou odpovědí
zakladatelka chtěla víc názorů a má je.Ty si taky přispěla a je mi to fuk tak nevím proč tě já tak žeru ![]()
Jako první bych s dítětem zkusila jít na nějaký „otevřený“ koncert. My byli natěšení, že vezmem mladýho v 1,5roce na místní fesťák, on se natřásal, nadšeně kolem nás pobíhal, přesně do tý doby, než začala hrát první kapela
Takže jsme museli ihned pryč.
Ale běžně na tomhle festivalu (Zámostí) bývá hromada dětí - už od čerstvých miminek. Běžně pobíhají davem do devíti večer. Miminka možná ještě dýl - záleží na počasí. Jediné pro děti tam letos (minulý víkend) byl skákací hrad, nic víc. Jo a hráli Kašpárek v rohlíku ![]()
Sousedka byla s dětmi na metalovém festivalu, ale měli VIP lístky, a byla nadšená. Měli k dispozici nějaký oplocený prostor, takže se jí děti nebrodily mezi bordýlkem, ale co to bylo za fesťák, to fakt nevím.
Já jsem nervózní a líná matka, já bych radši rok počkala, pak nechala dítě celý víkend babičce a fesťák si řádně užila, s dítětem za bukem, i když s hlídací babičkou, bych to asi nedokázala ![]()
@Niki89 píše:
taky nejezdímnevím proč máš problém s mou odpovědí
zakladatelka chtěla víc názorů a má je.Ty si taky přispěla a je mi to fuk tak nevím proč tě já tak žeru
Zakladatelka nechtěla názory,ale zkušenosti s festivaly kam se jezdí s dětmi.
@Niki89 byla jsi někdy na festu s dítkem? Evidentně ne, zakladatelka chtěla zkušenosti.. Je vidět, že neznáš, na každém, tzn. i na metalovém festu jsou desítky dětí a je to v pohodě, stačí si to umět zařídit..
@Milkiway ptala se jestli má někdo podobnou zkušenost …
já nevím co pořád se mnou máte
no tak se mi to nelíbí,nepříjde mi to vhodné a nejsem jediná tak mě nechte žít ![]()