Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tamata @Ali-Ali @subsomi
Tak som si to dnes po sebe prečítala a holky, ja sa nechápem, čo to do mňa vošlo
Takto fakt reagovať nezvyknem, ospravedlňujem sa. (Asi boli nejaké „erekcie“ na slnku, alebo proste „dni blbec“ vrcholili…)
Samozrejme, po prečítaní odkazov uznávam, máte pravdu, fakt som si pôvodne myslela, že v Schengene deti pasy nepotrebujú, ale zrejme teda áno.. Ešte raz sa ospravedlňujem za nevhodné reakcie…
![]()
Prosím Vás o radu
za měsíc mám rodit a po porodu se budeme stěhovat cca 100 km od současného bydliště. Je to skoro u hranic s Německem a bohužel nejkratší cesta tam vede právě přes Německo, další věc je, že přítel v Německu pracuje a má tam hodně svých aktivit, jezdíme tam nakupovat a za přáteli a prostě mimčo potřebuje pas. Jenže si neumím představit, jak se týdenní mimčo bude fotit na pas? Navíc takhle malé dítě si nemusí být podobné už za měsíc a dělat každý měsíc nový pas? Je to dost blbá situace… ![]()
@AndrejkaS my jsme malé dělali pas ve dvou měsících, na úřadě měli dětskou židličku, za prtě dali bílou plenku a paní ji tak vyfotila… kupodivu i když potom vypadala trochu jinak, tak na ten pas v pohodě vyjela v roce ven a prošla všemi kontrolami v Bosně, Černé hoře, Srbsku i v Albánii… a že si nás prohlíželi docela podrobně…
@Gabika píše:
@tamata @Ali-Ali @subsomi
Tak som si to dnes po sebe prečítala a holky, ja sa nechápem, čo to do mňa vošlo![]()
Takto fakt reagovať nezvyknem, ospravedlňujem sa. (Asi boli nejaké „erekcie“ na slnku, alebo proste „dni blbec“ vrcholili…)Samozrejme, po prečítaní odkazov uznávam, máte pravdu, fakt som si pôvodne myslela, že v Schengene deti pasy nepotrebujú, ale zrejme teda áno.. Ešte raz sa ospravedlňujem za nevhodné reakcie…
![]()
@Regina Hero píše:
@AndrejkaS my jsme malé dělali pas ve dvou měsících, na úřadě měli dětskou židličku, za prtě dali bílou plenku a paní ji tak vyfotila… kupodivu i když potom vypadala trochu jinak, tak na ten pas v pohodě vyjela v roce ven a prošla všemi kontrolami v Bosně, Černé hoře, Srbsku i v Albánii… a že si nás prohlíželi docela podrobně…
děkuji, ale pořád si neumím představit, jak týdenní mimčo sedí nebo leží na židličce, spí a někdo ho u toho fotí
chápu, že děti potřebují svůj doklad kvůli únosům a tak, ale tohle mi přijde trochu moc ![]()
@AndrejkaS Problém právě u malých dětí je, že nesmí spát! Dítě na fotce musí mít otevřené oči a neutrální výraz. Dobrý, co? U takhle malých dětí doporučuju hodně času na focení a vypočítat si dobu, kdy dítě bude vzhůru, najedené a pokud možno spokojené. Řvoucí dítě vám nevyfotí.
Většinou mají v kabince dětské židličky, úplně malé děti je možné vyfotit tak, že maminka je drží pod pažemi a stojí mimo záběr a dítěti se fotí hlava za bílým pozadím.
@Regina Hero Njn,
oj, veru nie som dokonalá, hoc' sa snažím, čo to dá…
![]()
@tamata
![]()
Levnější je „dětský pas“ za 50 Kč, plní stejné funkce jako pas (při cestování po Evropské unii). Nechala jsem ho udělat i staršímu kvůli slevě v MHD.
Ja jsem malemu delala pas ve 2.mesici a uz ted si na nem moc podobny neni
jako platit plati, ale kdyz natrefis na idioty tak te nemusi pustit
@blecha72 píše:
Levnější je „dětský pas“ za 50 Kč, plní stejné funkce jako pas (při cestování po Evropské unii). Nechala jsem ho udělat i staršímu kvůli slevě v MHD.
To myslíš dětskou občanku, ne?
Prosím rychlou radu. Když mám dceru v OP můžu sní vycestovat? nebo musí mít pas? musíme zažádat tam s manželem oba nebo stačí jen můj podpis/nebo jeho. Chci jí vzít do Disneylandu
moc díky