Pas pro mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1749
12.4.13 13:19

My jsme nechávali před týdnem dělat pas dcerce ( 3 měsíce ). Pas stojí 100,–. Fotili ji tak, že jsem ji držela v podpaží, měla jsem natažené ruce a stála jsem bokem tak, abych na fotce nebyla. Vyřízení trvá cca měsíc. A chtěli po nás rodný list dítěte, moji občanku a rodné listy můj a manželův.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
12.4.13 13:20
@Gabika píše:
@Temaho
Ale nie… Cestovávala som pravidelne raz za týždeň z Nemecka do Švajčiarska, a hoci CH nie je v EU, tak sú v Schengene, takže pasy nekontrolujú, ani nemôžu. Tovar, to áno, ale osoby nie. :-) (A to som tam pol roka „pašovala“ novorodeného syna úplne bez dokladov, než mi ich v ČR vyrobili…)

Ano, na hranicích nekontrolují, ale kdyby něco, tak dítě MUSÍ mít pas nebo dětskou občanku, já bych teda neriskovala, takový potíže na dovolený, kvůli stovce a chvilce strávený na úřadě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
12.4.13 13:20
@Gabika píše:
@meduzza @subsomi Nie, vrámci schengenu už pasy na hraniciach nikde neukazuješ. Jedine, že by vás niekde v zahraničí zastavili a kontrolovali policajti, tak by sa mohli dotazovať, či je dieťa vaše… ale zas máte rodné listy…

To neni pravda, rodny list nestaci. I v ramci Schengenu dite od lonskeho cervna potrebuje vladtni obcanku nebo pas. Zavedli to kvuli pasovani deti. Zda vas nekdo zastavi a legitimuje je samozrejme otazka, nicmene povinnost mit doklad pro dite plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
12.4.13 13:21
@Gabika píše:
@meduzza @subsomi Nie, vrámci schengenu už pasy na hraniciach nikde neukazuješ. Jedine, že by vás niekde v zahraničí zastavili a kontrolovali policajti, tak by sa mohli dotazovať, či je dieťa vaše… ale zas máte rodné listy…

To je proste hloupost, dite potrebuje cestovni doklad - at uz je to pas, nebo obcanka v ramci EU. A proc delat obcanku, to uz radeji rovnou pas, na ktery ho muzu vzit do zahranici kamkoliv.
S nejakym rodnym listem apod to je uplny nesmysl.
A pasy ve Svycarsku jsme letos ukazovali, mimochodem (asi vypadame podezrele :)

)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
@Gabika píše:
@Temaho
Ale nie… Cestovávala som pravidelne raz za týždeň z Nemecka do Švajčiarska, a hoci CH nie je v EU, tak sú v Schengene, takže pasy nekontrolujú, ani nemôžu. Tovar, to áno, ale osoby nie. :-) (A to som tam pol roka „pašovala“ novorodeného syna úplne bez dokladov, než mi ich v ČR vyrobili…)

jo, ajsne muzes vyjet trikrat a nikdo te kontrolovat nebude a taky muzes vyjet jednou a zkotroluji te hned. v nemecku i rakousku je naprosto bezne, ze zastavuji auta s cizi SPZ a kontroluji doklady preventivne. v tom pripade jsi s detmi bez dokladu hodne v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
@Dajdula píše:
My jsme nechávali před týdnem dělat pas dcerce ( 3 měsíce ). Pas stojí 100,–. Fotili ji tak, že jsem ji držela v podpaží, měla jsem natažené ruce a stála jsem bokem tak, abych na fotce nebyla. Vyřízení trvá cca měsíc. A chtěli po nás rodný list dítěte, moji občanku a rodné listy můj a manželův.

Taky nás to teď čeká.-)) Děkuji za rady, snad to focení také zvládneme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.4.13 13:22

Vy mi neveríte. :-) Kopírujem z idnes:
„O půlnoci z úterý na středu začne v EU platit nové pravidlo. Říká, že děti musí mít při cestování vlastní doklad. Zápisy do občanek či pasů rodičů a prarodičů už nejsou možné. Při cestě Unií rodiče nové pravidlo příliš nezabolí. Bez dětských dokladů je ale policie nepustí mimo Schengen.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Pri prechode hraníc v Schengene doklady nepotrebuje nikto, ani deti, ani vy.
Ale samozrejme, ako chcete… Zakladateľka písala, že v blízkej dobe nepôjdu nikam ďaleko, tak som jej chcela ušetriť za pas… Pretože ak si teraz dá urobiť pas, a nikam mimo Schengen nepôjde, ale za 3 roky bude chcieť ísť do Egypta, tak sa jej môže stať, že si pre pas pôjde znovu, pretože dieťa už bude vyzerať úplne inak…

• Citovat
  • Upravit
29350
12.4.13 13:22

@nakukovatelka kromě jiného pasy přece chtějí vidět i v hotelích, když se člověk chce ubytovat, nedejbože když se stane třeba dopravní nehoda, tak určitě budou chtít nějaké doklady… ale každý ať si dělá jak chce… mě by to za to nestálo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
12.4.13 13:23

@nakukovatelka
Ve Švýcarsku taky stačí občanka ( i když není v EU ). Byli jsme tam na dovolené, tak jsme se informovali. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
12.4.13 13:24

Občanka nás stála 50kč na 5 let, pas 100kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.4.13 13:24

@leel16 @Dajdula
maleho jsme zase fotili tak, ze jsem ho drzela pred sebou a mezi nama bylo prosteradlo, aby mel bile pozadi :D
fotili ho asi 6× nez se dival zprima a nebyl cely nakrivo :mrgreen:
ale byla to sranda a pani urednice byla rada za vytrzeni ze streotypu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.4.13 13:25

@Gabika Jo když se to bere takhle, tak to nemusí mít pas a občanku ani dospělý. To bych nerada riskovala, i když je šance velmi malá, nechtěla bych někomu dokazovat, že moje dítě je opravdu moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.4.13 13:25

Děkuju moc za rady, tak jim pasy necháme udělat, když je to tak snadné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
12.4.13 13:27

@Ali-Ali
No jsem ráda, že jse neusela mít na hlavě nějaký zablešený pytel. Bůhví, kdo by ho měl na hlavě přede mnou :poblion:. Stejně pro cizí je mimino jako mimino, zvlášť chlap nepozná, jestli pas je opravdu toho dítěte nebo ne :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.4.13 13:28

@Gabika
bude ti to stacit z Ministerstva vnitra?

Možnost cestování dětí (státní příslušnosti některého ze schengenských států) zapsaných do cestovního dokladu rodiče však končí nejpozději 26. června 2012, poté bude platit povinnost každého dítěte prokázat se při cestování svým vlastním platným cestovním pasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí