Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A čemu konkrétně nerozumíš? Tady je to hezky popsané včetně mapy, tam uvidíš, kam tvoje bydliště spadá.
Podívej se třeba v IDOSu, jaké pásmo je to tvoje nové (hypotetické) bydlení. Klasická lítačka platí na pásma 0 (technicky dvojpásmo, ale to je ti teď jedno) + P + B. Na vzdálenější si musíš to dané pásmo dokoupit.
A třeba když jedeš autobusem 300, tak si koupíš lístek jen na ta pásma navíc, takže třeba jedeš z Hájů na Vyžlovku, ale lístek potřebuješ až z Uhříněvsi. (ale koupíš si ho hned na těch Hájích, ne že se v Uhříněvsi budeš drát zpátky dopředu k řidiči
) Nebo budeš mít dokoupená i ta potřebná pásma navíc a nahraná na Lítačce, žejo.
@Anonymní píše:
No mela bych trasu Smichov-Bojanovice
Tak to už je trojka, to nic moc.
Měsíční na 3 vnější pásma je 875 korun.
https://pid.cz/…e-cestovani/?…
Plus teda musíš mít tu pražskou.
He, ale kdybys jezdila vlakem, tak je to jenom dvojka
Tak akorát záleží, jak to máš daleko na nádraží (a jestli pojede v příhodnou dobu).
3 pásma jsou 8300 ročně. Tj 690/měsíc. Nevím kolik ušetříš, a jak by to bylo pro tebe pohodlné bydlení, ale 7 stovek mi nepřijde moc
odpustíš si jednu návštěvu restaurace a máš na dopravu
akorát bych dala pozor, bay autobus nepřijížděl ze směru, kde jsou běžně kolony. Když už dojíždět, tak vlakem ![]()
Tak tuto trasu autobusem rozhodně nedoporučuju, zešedivíš v kolonách (ikdyž někde jsou i pruhy pro autobusy). Vlaky zase bývají hlavně ráno ve špičce narvané k prasknutí, nemluvě o zpoždění, a není to vůbec komfortní cestování. Do takového dojíždění bych šla opravdu jen v případě finanční nouze (chápu, že Praha je drahá), ale jinak budeš pořád na cestách, je to něco za něco, no.
Aha no chtějí 7500 za pokoj pro dva. Ale zas abych neprojezdila bůhví kolik…
Ahoj. Mám možnost pronájmu mimo Prahu, protože bydleni je teď drahé a nebo hned obsažené. Ale zvažují jestli se to vyplatí kvůli dojíždění, abych neprojezdila moc peněz.
Jsem hloupá a nerozumím těm pásmům. Mám roční Litacku. Takže v Praze samozřejmě můžu jezdit normálně.
Ale nějak tomu nerozumím kam až to platí. Jak je tomu u těch autobusu 300..? Nevím kam až platí.