Úřad práce - špatný formulář

Anonymní
27.10.22 15:56

Úřad práce - špatný formulář

Kontaktoval mě úřad práce, že jsem na začátku měsíce poslala špatný formulář, vyplnila jsem Žádost o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání a místo toho jsem prý měla vyplnit Žádost o zprostředkování zaměstnání. Popravdě netuším, jaký je v tom rozdíl..Přijde mi, že všechny potřebné informace tam byly, poslala jsem i všechny potřebné listiny, jen prostě jeden špatný formulář, takže mi za tenhle měsíc nedají žádnou podporu..
Má cenu se dohadovat, nebo se mám prostě smířit s tím, že nedostanu nic?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
27.10.22 16:50

A co se chceš dohadovat? Špatný formulář je špatný formulář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
27.10.22 16:53

Skrz podporu je snad zvlášť formulář, ne? Co si já pamatuju, tak jsem vyplňovala formulář zvlášť k podpoře a formulář ke zprostředkování zam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
27.10.22 16:57

Já to stejně moc nechápu, co vím, tak při první návštěvě dostaneš formuláře, které příště doneseš, něco vyplníš přímo tam, ale to ti je dají, ne? Kde jsi ty formuláře vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
27.10.22 17:00

@vokishka dá se stáhnout ze stránek ÚP nebo se daji podat online

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 17:03

@izabe ano, žádost o podporu jsem posílala zvlášť :) vše jsem řešila přes datovou schránku, takže jsem nevěděla, že formulář k evidenci je špatný..

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
27.10.22 17:05
@Anonymní píše:
@izabe ano, žádost o podporu jsem posílala zvlášť :) vše jsem řešila přes datovou schránku, takže jsem nevěděla, že formulář k evidenci je špatný..

Stačí naprosto jednoduchá věc. Poslat správný formulář znova a připojit k tomu omluvu.
Možná to stačit bude, možná ne, ale bude to lepší než nějaké dohadování

• Citovat
  • Upravit
101744
27.10.22 17:06
@Anonymní píše:

Nojono, tak holt budes tenhle mesic bez podpory a sakra rychle jim tam posli ten správný, nebo si jeste budes muset sama zaplatit zdravotní. Ona totiž neznalost neomlouvá, ano datovka je fajn, ze člověk nikam nemusi chodit, ale zas je potreba se zajimat a vedet, co chci a to správné vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
27.10.22 17:07
@smajlik345 píše:
Stačí naprosto jednoduchá věc. Poslat správný formulář znova a připojit k tomu omluvu.

Tak to je stejny jako když si objednam v obchodě stan a pak zacnu resit, ze jsem vlastně chtela spacák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.10.22 17:10

Jo, vyplnila jsi to špatně. Zájemce o zaměstnání nemá nárok na podporu, uchazeč ano. Ale to jde všechno dohledat na jejich stránkách. Je to smůla, no. Tento měsíc budeš bez podpory, příští měsíc jo pak dostaneš. Změnit to bohužel nejde.

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.10.22 17:11
@smajlik345 píše:

Ne, tohle opravdu nejde.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
27.10.22 17:21
@Janli píše:
Ne, tohle opravdu nejde.

Tak bohužel. Mě se stálo totéž, ale já jsem vyplňovala formulář normálně na pobočce a bez problému to šlo změnit

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.10.22 17:29
@smajlik345 píše:
Tak bohužel. Mě se stálo totéž, ale já jsem vyplňovala formulář normálně na pobočce a bez problému to šlo změnit

Ale to si úřednice všimla včas. Tady, pokud to poslala datovkou, formulář je zaevidovaný, dávno zadaný do systému a změnit to nejde. Nejdřív musí jednu evidenci ukončit a pak zadat novou. Je to blbý, ten rozdíl zná fakt málo lidí, ale je to tak…

• Citovat
  • Upravit
5683
27.10.22 21:02
@Janli píše:
Ale to si úřednice všimla včas. Tady, pokud to poslala datovkou, formulář je zaevidovaný, dávno zadaný do systému a změnit to nejde. Nejdřív musí jednu evidenci ukončit a pak zadat novou. Je to blbý, ten rozdíl zná fakt málo lidí, ale je to tak…

ZajemceXuchazec=stejný nebo velmi podobný význam, ale co by člověk očekával od úředníc na pracaku chytryho :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
27.10.22 21:02
@Ahep píše:
ZajemceXuchazec=stejný nebo velmi podobný význam, ale co by člověk očekával od úředníc na pracaku chytryho :poblion:

ta úřednice si správný postup nevymyslela. Je to dané státem a ona musí plnit dané postupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová