Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminky…
Mám takový dotaz.Jsem ujetá na svíčky oleje apod…
A dostala.jsem svíčku Yenkee Candle…Bohužel na nwtu jsem narazila na články ze jsou vonné svíčky škodlivé apod…Jsou vyrobené z parafín apod…
Celý život palim svíčky jako Airwick apod.Ted už tedy ne…Mam rada v difuzeru vonné oleje apod…Nicméně treba čajové svíčky ty palim na podzim a v zimě skoro denně…A vonné svíčky taky si zapalím…
Chci se zeptat máte některá zkušenost? Opravdu i Yenkee Candle je škodlivý?Myslela.jsem z ebych ji měla v kuchyni u okna u ventilace…
Ale nechci ohrozit sebe na zdravý a uz vůbec ne svoje děti…
Děkuji
Já to palim několik let a nic mi není a dceři taky ne. Ale spíš to zapaluju večer když spi, protože se bojím aby to na sebe nechodila apod. Nic špatného jsem na ty svíčky nikdy neslyšela
Ja bych to neřešila, pálím kde co. Ono by člověk dneska nemohl nic, na všem se nejde něco nezdravého.
No vím, že kdo má doma papoušky, to pálit nesmí…že by je to otrávilo, tak něco v tom asi je, ale zas bych z toho nedělala drama, tudle bych si klidně zapálila, ale vyloženě sama bych si to nepořizovala…možná můžeš při pálení svíček na chvilku rychle vyvětrat
@Tereza2609 píše:
Ahojky maminky…Mám takový dotaz.Jsem ujetá na svíčky oleje apod…
A dostala.jsem svíčku Yenkee Candle…Bohužel na nwtu jsem narazila na články ze jsou vonné svíčky škodlivé apod…Jsou vyrobené z parafín apod…
Celý život palim svíčky jako Airwick apod.Ted už tedy ne…Mam rada v difuzeru vonné oleje apod…Nicméně treba čajové svíčky ty palim na podzim a v zimě skoro denně…A vonné svíčky taky si zapalím…
Chci se zeptat máte některá zkušenost? Opravdu i Yenkee Candle je škodlivý?Myslela.jsem z ebych ji měla v kuchyni u okna u ventilace…**Ale nechci ohrozit sebe na zdravý a uz vůbec ne svoje děti…
**Děkuji
Zcela logicky spaliny čehokoli nebude nic zdravého, takže pokud ti opravdu jde o zdraví, tak nepal doma vůbec nic. Dtto platí pro difuzéry apod.
@Tarinka píše:
No vím, že kdo má doma papoušky, to pálit nesmí…že by je to otrávilo, tak něco v tom asi je, ale zas bych z toho nedělala drama, tudle bych si klidně zapálila, ale vyloženě sama bych si to nepořizovala…možná můžeš při pálení svíček na chvilku rychle vyvětrat
Mám papouška a Yankee Candle taky pálím, už mu táhne na 15. rok a asi dobrý ![]()
@unuděná píše:
Mám papouška a Yankee Candle taky pálím, už mu táhne na 15. rok a asi dobrý
tak třeba už je zauzenej…
né, já nevím, osobní zkušenost nemám, vím jen od kamarádky co má papoušky, že kvůli nim pálí jen ty ze včelího vosku bez nějakejch sračiček kolem…
@xxprincesscz Ja právě četla a i my to psalo pár ženských co se zabývají aromaterapii že ten parafín (je z ropy jestli to chápu dobre) tak ze je škodlivý…Ze ti je karcinogen… ![]()
Dřív jsem to nikdy neřešila a taky jsem palila…Ale zase si říkám kdybych to mela u toho okna? Nebo ja nevim…
Ja mam paničkou hrůzu z nemoci…
![]()
@Tereza2609 jakékoliv spaliny jsou více či méně škodlivé. Pokud palis ve velkým, tak si zároveň v prostoru spalujes kyslík a pridavas oxid uhličitý. Proto se musí mnohem více větrat.
Při spalování parafínu se do ovzduší dostávají benzen, toluen a jiné škodlivé látky, které mohou velmi negativně ovlivnit váš zdravotní stav. Pravidelné a dlouhodobé pálení parafínových svíček může vést k rozvoji astmatu i rakoviny.
Takže tak. Pokud se toho bojíš, vybírej svíčky z přírodního vosku nebo holt nepal ![]()
@Tereza2609 píše:
@unuděná Mate nějaký typ na svíčky z přírodního vosku?
Kdepak, já se s tím moc nezatěžuju ![]()
@Tarinka píše:
Asi budeme muset naší žakynu reklamovat, kvůli podezření na padělek
Pálím YC, éterické oleje a nezabila ju ani aromalampa s olejem 31 od Justu ![]()
@shadowbabe píše:
Asi budeme muset naší žakynu reklamovat, kvůli podezření na padělekPálím YC, éterické oleje a nezabila ju ani aromalampa s olejem 31 od Justu
jestli nebyl padělek ten YC ![]()
https://www.kouzlokoupele.cz/…magik-beanz/
Tyhle jsou že sójového vosku ne z parafínu. Ty fazolky mám voní hezky a celkem i dost dlouho. na výběr dost vůní napr. Banán, káva i ruzne vánoční. Mají i svíčky.