Yenkee Candle

417
27.10.22 09:15

Yenkee Candle

Ahojky maminky… ;) Mám takový dotaz.Jsem ujetá na svíčky oleje apod… ;) A dostala.jsem svíčku Yenkee Candle…Bohužel na nwtu jsem narazila na články ze jsou vonné svíčky škodlivé apod…Jsou vyrobené z parafín apod…
Celý život palim svíčky jako Airwick apod.Ted už tedy ne…Mam rada v difuzeru vonné oleje apod…Nicméně treba čajové svíčky ty palim na podzim a v zimě skoro denně…A vonné svíčky taky si zapalím…
Chci se zeptat máte některá zkušenost? Opravdu i Yenkee Candle je škodlivý?Myslela.jsem z ebych ji měla v kuchyni u okna u ventilace… ;) Ale nechci ohrozit sebe na zdravý a uz vůbec ne svoje děti… ;) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
27.10.22 09:23

Já to palim několik let a nic mi není a dceři taky ne. Ale spíš to zapaluju večer když spi, protože se bojím aby to na sebe nechodila apod. Nic špatného jsem na ty svíčky nikdy neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.10.22 09:32

Ja bych to neřešila, pálím kde co. Ono by člověk dneska nemohl nic, na všem se nejde něco nezdravého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.10.22 09:33

No vím, že kdo má doma papoušky, to pálit nesmí…že by je to otrávilo, tak něco v tom asi je, ale zas bych z toho nedělala drama, tudle bych si klidně zapálila, ale vyloženě sama bych si to nepořizovala…možná můžeš při pálení svíček na chvilku rychle vyvětrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15860
27.10.22 09:40
@Tereza2609 píše:
Ahojky maminky… ;) Mám takový dotaz.Jsem ujetá na svíčky oleje apod… ;) A dostala.jsem svíčku Yenkee Candle…Bohužel na nwtu jsem narazila na články ze jsou vonné svíčky škodlivé apod…Jsou vyrobené z parafín apod…
Celý život palim svíčky jako Airwick apod.Ted už tedy ne…Mam rada v difuzeru vonné oleje apod…Nicméně treba čajové svíčky ty palim na podzim a v zimě skoro denně…A vonné svíčky taky si zapalím…
Chci se zeptat máte některá zkušenost? Opravdu i Yenkee Candle je škodlivý?Myslela.jsem z ebych ji měla v kuchyni u okna u ventilace… ;) **Ale nechci ohrozit sebe na zdravý a uz vůbec ne svoje děti… ;) **Děkuji

Zcela logicky spaliny čehokoli nebude nic zdravého, takže pokud ti opravdu jde o zdraví, tak nepal doma vůbec nic. Dtto platí pro difuzéry apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 09:42
@Tarinka píše:
No vím, že kdo má doma papoušky, to pálit nesmí…že by je to otrávilo, tak něco v tom asi je, ale zas bych z toho nedělala drama, tudle bych si klidně zapálila, ale vyloženě sama bych si to nepořizovala…možná můžeš při pálení svíček na chvilku rychle vyvětrat

Mám papouška a Yankee Candle taky pálím, už mu táhne na 15. rok a asi dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.10.22 09:47
@unuděná píše:
Mám papouška a Yankee Candle taky pálím, už mu táhne na 15. rok a asi dobrý :mrgreen:

tak třeba už je zauzenej… :lol: né, já nevím, osobní zkušenost nemám, vím jen od kamarádky co má papoušky, že kvůli nim pálí jen ty ze včelího vosku bez nějakejch sračiček kolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
27.10.22 09:49

@xxprincesscz Ja právě četla a i my to psalo pár ženských co se zabývají aromaterapii že ten parafín (je z ropy jestli to chápu dobre) tak ze je škodlivý…Ze ti je karcinogen… :nevim:
Dřív jsem to nikdy neřešila a taky jsem palila…Ale zase si říkám kdybych to mela u toho okna? Nebo ja nevim… :D :D Ja mam paničkou hrůzu z nemoci… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
27.10.22 09:52

@Tereza2609 jakékoliv spaliny jsou více či méně škodlivé. Pokud palis ve velkým, tak si zároveň v prostoru spalujes kyslík a pridavas oxid uhličitý. Proto se musí mnohem více větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 10:00

Při spalování parafínu se do ovzduší dostávají benzen, toluen a jiné škodlivé látky, které mohou velmi negativně ovlivnit váš zdravotní stav. Pravidelné a dlouhodobé pálení parafínových svíček může vést k rozvoji astmatu i rakoviny.

Takže tak. Pokud se toho bojíš, vybírej svíčky z přírodního vosku nebo holt nepal :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
27.10.22 11:54

@unuděná Mate nějaký typ na svíčky z přírodního vosku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 12:21
@Tereza2609 píše:
@unuděná Mate nějaký typ na svíčky z přírodního vosku?

Kdepak, já se s tím moc nezatěžuju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.10.22 13:22
@Tarinka píše:

Asi budeme muset naší žakynu reklamovat, kvůli podezření na padělek :mrgreen: Pálím YC, éterické oleje a nezabila ju ani aromalampa s olejem 31 od Justu 8)

• Citovat
  • Upravit
10680
27.10.22 13:24
@shadowbabe píše:
Asi budeme muset naší žakynu reklamovat, kvůli podezření na padělek :mrgreen: Pálím YC, éterické oleje a nezabila ju ani aromalampa s olejem 31 od Justu 8)

jestli nebyl padělek ten YC :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.10.22 13:32

https://www.kouzlokoupele.cz/…magik-beanz/

Tyhle jsou že sójového vosku ne z parafínu. Ty fazolky mám voní hezky a celkem i dost dlouho. na výběr dost vůní napr. Banán, káva i ruzne vánoční. Mají i svíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová