Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, stalo se někomu, že vinted neposlal peníze do peněženky? Už jsou to 3 týdny co jsem na vinted prodala paní autosedačku a penize stále nemám. Zajemce koupil přes tlačítko koupit, paní mi napsala, že má sedačku doma a že děkuje, ale dodnes peníze nemám. V pátek jsem psala na vinted a žádná odpověď.. Může se stát, že už jako prodávající peníze neuvidím?
K vůli velikosti balíku probíhala doprava mimo vinted a to přes českou poštu. Doklad o zaslání balíku má paní i vinted.
Tak pokud dala koupit, tak to mělo jít přes přepravce, kterého si vybrala ne?
Měla jsem tam vlastní přeprava. Ale platila vinted za sedačku. Jen mě platila na účet za dopravu.
No a jak Vinted ví, že nákup dorazil? Zaklikla paní to, co měla?
@pocker V případě vlastní dopravy musí paní ve Vinted aplikaci potvrdit, že zásilku přijala a že je zboží v pořádku. Poté se ti peníze do peněženky přičtou. Pokud z její strany nebude žádná akce, peníze se přičtou automaticky po cca měsíci. Ale to všechno bys měla mít napsané v historii komunikace s kupujícím.
@Cuddy
Tipuju, že ne, protože nečtou, co je tam napsané. Jako v drtivé většině případů “problémů” s Vinted.
Vinted mi po odeslani balíku psal, zda jsem balik poslala, poslala jsem kopii odeslaneho baliku z pošty. Paní potvrdila že ná balík přijaty a do týdne měly byt penize v peněžence a nejsou.
No ale pani potvrdila tlacitem ve Vinted, nebo jen odepsala? Bych tipla, ze zadrhel bude tam
Ja tedy za dobu existence tech tlacitek jen kupovala, ale pochopila jsem to tak, ze pokud nepotvrdim, penize se prodavajicimu neposlou.
Možná se to tu někde už probírá. Peníze jsou stále v očekávaných platbách a nejdou převést. Co s tím?
Zdravim. Ano, prave jsem se dopatrala k pricine. Před nedávnem na mě vyskocilo něco jako „overeni totoznosti“ -po x letech, co tady točím a platím jim z toho peníze…zrovna potom, co tam naskočila slušná suma…
Samozřejmě si s Vámi píše automat…a tímto chtějí lidi donutit odevzdat jim svoje kompletní občanky, s fotkami a nevím čim ještě…jinak Vám prostě Vaše peníze nepošlou.
Zvažuji podat trestní oznámení
A posílám na ČOI, TOTO je protiprávní podvodné jednání jak vyšité.
![]()
@Lyv ahoj můžeš mi říct jak jsi dopadla…taky čekám a mám poslat další věci které jsou zaplacený ve Vinted peněžence, a váhám…
Ahoj, už jsem jim poslala cislo karty se vsemi udaji-jeste chteji komplet vypis a mam teda už strach, protoze s temito udaji mi muzou uplne vybrat cely ucet, Zadrzuji mi uz pres 20tis, tak nevim co mam delat
@Lyv Jak jste prosim dopadla? Ja už jim poslala veškeré udaje včetně čisla katy, kodu, platnosti, cisla uctu, obcanky a stale nic. platby mi zadrzuji uz vic nez tri mesice. Nevim co mam delat. zdá se ze nam opravdu chtěji vyluxovat účty? ![]()
@Anko0102030405 píše: Více
To je síla a dost peněz. Jak jste dopadla?? Je tu někdo kdo jim poslal predzalobni výzvu a pustili mu peníze z peněženky bez zaprodání/vydírání osobních údajů a dokladů??
V odkaze níže se řeší dalši stejne případy a proto mě zajímá kdo dostal své peníze predzalobni výzvou a bez nutnosti doložení dokladů? Je tu někdo takový? Klidnenminmuze napsat sz. V dTestu se doporučuji obrátit i na ČOI, tak jestli to to někdo udělal a jak to dopadlo?