Pásový opar v těhu

29.9.21 12:36

Pásový opar v těhu

Ahojky holky, je mi úplně na nic.. dneska jsem 10+2tt a v sobotu jsem byla na pohotovosti mám pásový opar.. a dneska sestra na Gyndě mi řekla sestra že se diví že jsi mě nenechali v nemocnici na infekčním.. zítra jsem měla jít na krev a příští týden na velký ultrazvuk. Ale vše se mi k vůli tomu posouvá,, 6.10 jdu na krev a 19.10. Na 1 velký ultrazvuk a tam teprve dostanu těhotenskou knížku jestli vše bude Ok.. a když vše bude špatný půjdu na plodovku… tak se chci zeptat měli jste těhotenský opar v těhu. Vše jste měli v pořádku? Nejhorší že nevím zda prcek je v pohodě :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2728
29.9.21 13:05

@Michaela.S27 ted plod v poradku snad bude, ale pasovy opar v tehotenstvi (hlavne 1. Trimestr) je velmi nebezpecny pro vyvoj plodu a hlavne jeho mozku, ale je mala pravdepodobnost (asi jen 1%) Tak drzim palce at je nakonec vse ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.21 13:08

@Pavlinka87 moc Dekuju. Strach je veliký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
29.9.21 21:50

Já měla pásový opar v 16 tt. Gynekolog řekl, že to dítě nijak neovlivní. Je to reaktivovaný vir planých neštovic, který v těle zůstává po celý život, když je jednou proděláš. Ten vir spí a v případě velkého oslabení vyleze jako pásový opar. Nebezpečné jsou pro plod plané neštovice. Pásový opar ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.21 21:59

@Fiialka moc dekuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
30.9.21 07:11

@Fiialka v druhem a tretim trimestru ne, ale v prvnim trimestu pasovy opar muze ovlivnit vyvoj plodu. Si to nekde nastudujte ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.21 07:13

@Pavlinka87 já vím že je to rizikové proto mám strach. Mě zde zajímají jen zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
30.9.21 07:21

@Michaela.S27 to jsem reagovala na Fialku, protoze psala opak. Riziko je fakt male a moc drzim palce aby bylo vse ok ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.21 07:22

@Pavlinka87 a jooo omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat