Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lekarnicka28 píše:
@luca241 tuhle teorii vím, ale nejsem si jistá, že přínos v podobě mírně oplasklé sliznice, které nebývají životu nebezpečně oteklé a navíc samy brzo splasknou, převažuje nad možnými riziky, nažádoucími účinky a tou čistou chemií, kterou bohužel vidím dávat už pártýdenním novorozencům.
JJ, jako pokud ty sliznice nejsou oteklé tak, že je nos ZCELA neprůchodný, tsk taky nedávám. Ale někdy nám nepomohly fakt kapky do nosa, nic. a jinak dceři se po prodělání rotavirů rozjel silně atop. ekzém a tam jsme používali fenitstil často- bylo jí 6.týdnů. Takže já na Fenistil nedám dopustit, pokud je opravdu potřeba… ![]()
@lekarnicka28 píše:
@Petra8a není.. je to virová nemoc, fenistil jen tlumí ty svědivé projevy (histamin), ale příčinu nemoci neovlivňuje. Takže já bych ho nedávala, kor když se nedrápe. Nechápu, co je to teď u pediatrů za hitovku dávat Fenistil ke všemu..třeba i k obyč. rýmě a kašli.
Díky za odpověď.
A k fenistilu - mladší po rýmě trpí na noční a ranní kašle. A fenistil mu pomohl. Mě taky jednou při kašli pomohl xyzal.
@Petra8a jojo, někdy po klasickém nachlazení zůstávají dýchací cesty předrážděné a reagují pak na jakékoli podněty dalším kašlem..tam pak Fenistil či jiná antihistaminika jsou určitě na místě.. Ale v té míře, ve které to vidím dnes předepisováno, mi to přijde fakt moc a u 3/4 zbytečné.
Jinak přeju brzké uzdravení, ať si můžete taky užívat sluníčka ![]()
Obnovuji téma, protože jsem to tu nikde nenašla.
Můžu se prosím zeptat jak dlouho vašim dětem trvala vyrážka u 5.nemoci?… děkuji za odpovědi ![]()
@suricata @Pe-G - děkuji za odpovědi
moje holčinka má totiž už 5.den vyrážku tak jsem se chtěla zeptat zda je to běžné ![]()
@verca.d Myslím že je, nám to odeznívalo cca týden, ale výraznýho motýla měl tak ty 4 dny, pak to mizelo
Ahoj holky,
dcera má pátou nemoc - bez teplot, jen tu vyrážku. Nějak jsem se ale zapomněla zeptat doktorky jestli se může koupat v bazénku venku..jak je to se sluníčkem. Dr má dovolenou, tak se zkouším ptát na zkušenosti tady..děkuji. Jediné co nám řekla že je infekční tak nesmí do kolektivu…
@darkblack Synovec ji má teď taky - sluníčko má zakázané a do čistého bazénku může (vodu mu pro jistotu v něm každý den měníme).
Obnovuji diskuzi. Meli vase deti jen cervene tvare nebo se pak pozdeji osypaly po celem tele? Ve skolce radi uz mesic pata nemoc, vcera mela dcera rude tvare jako pri teplote, ale ne uplne symetricky, zacalo to nejspise uz den predem. No a dneska rano to neni ani temer videt, tak resim, zda to je ta petka nebo ne. Da se to dle me ocekavat. K Dr pujdeme pripadne v pondeli.