Páté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
24.4.21 08:53

@FKristinaF toto je těžké, já bych měla obavu, jak zvládnu školu a kroužky se všemi dětmi, mám 3 a 2. ted pujde do 1. Třídy a mam pocit, že už teď nedělám nic jiného než že se starám o děti a uklizim po nich nepořádek… Jako já bych nedala ani čtvrté…

Ale pokud si to umíš uspořádat, nemáš problém si zjednat pořádek, zvládneš si najit na každé čas, tak asi proč ne… Ale jen pozor, abys z nejstaršího nedělala chuvu moc často ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
24.4.21 08:57

@FKristinaF Myslím že moc lidí takových nebude.Ja bych nešla ani do třetího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
24.4.21 09:10

Jestli máte peníze, prostor a auto, tak to asi už takový rozdíl nebude. Navíc tomu nejmladšímu jsou dva, takže budou dobrá parta. Ne každé dítě musí mít dva kroužky a mobil a tablet atd.

• Citovat
  • Upravit
411
24.4.21 09:15
@FKristinaF píše:
Zdravím všechny, vím, že rozhodování je stejně jenom na mně a manželovi, ale zajímají mě názory.. mám děti 15, 6, 4 a 2 roky, teď mi ukázal těhotenský test, že jsem znovu těhotná.. celý dny mám v hlavě jen to, jestli Ano nebo Ne.. je tu někdo, kdo po páté rodil? Kdo má tolik dětí a jak se to zvládá? Děkuji za každou odpověď

Asi to není úplně rada, kterou cekas, jsem z 5 dětí a jestli 4 a nebo 5 je rozdíl později ve financích, ale jinak asi ne. Známí mají ted 6.ditko a zvládají. Starší deti jsou z mimina nadšení a není to, ze by museli dělat chůvu, ale chtějí se starat. Víceméně i dobra průprava do života. Člověk je zvyklý si vše vyřídit sám a nespolehat se jenom na druhé. Já jsem vděčná za tolik sourozenců. Všichni se potkáváme a bavíme se, pomáháme si stavět domy atp. :lol: Dětí mají spoustu strycu a tet. Je to fajn… A necítím se ochuzena o nějakou lásku rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3880
24.4.21 09:25

Známá pět dětí má a zvládá to dobře, všechny byly plánovaný… Já mám tři a další nechci, selhání antikoncepce je moje noční můra. Záleží na vás, my nevíme, jak to u vás vypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
24.4.21 09:35

Jestli to je možné finančně a prostorově, šla bych do toho. V péči o mrňata jsi zajetá, žádná velká změna to nebude, nevytrhne tě to z nějaké pozice v práci apod. A 4 nebo 5 nebude zas až tak velký šok. Akorát bych teda nějak lépe pořešila antikoncepci, pokud nechceš jet za dva roky další kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.21 09:40

Máme pět dětí, plánovaných, ALE syn a dcera jsou dospeli, 22, 23 - pracuji a bydli se svymi partnery.
Doma mame dceru (18) na skole, syn (13) sedmak a holka (3).
Takze mame vlastne 3 deti. Velky barak a v klidku to zvladame. Mit jich vice malickych, to bych uz v mem veku nedala.
Proto mam telisko a kdyby selhalo, pujdu na upt. Potrebujou me obcas vsichni a zdravou. Nikdy jsem nebyla na upt ani samovolny potrat, ale ve 43 uz na mimino nemam.
Deti jsou skvele a maji se radi. Ja nelituju.

• Citovat
  • Upravit
2558
24.4.21 09:42

Za mě osobně jsou 2 děti na normální rodinu s průměrným platem úplně akorát (max 3 kdyby to napodruhé byly dvojčata) :lol: ale do víc dětí bych nešla, měla bych pocit, že jim nemůžu dát tolik co bych chtěla, znam pár rodin, kde maj tolik dětí a většinou to vypadá tak, že starší se starají o mladší a nemají tolik pozornosti a lásky co by za normálních okolností ještě dostávali, na výlet jezdí jednou za uherák (jestli vůbec) protože to je finančně dost zápřah co si budem povídat, mladší neznaj nový oblečení nebo hračky - všechno maj po starších, platit všem vysokou, kdyby se rozhodli studovat, můj osobní život v nedohlednu, pak jsem taky měla etapu s klukem co byl nejmladší ze 4 dětí a byl to hroznej hajzlík absolutně nepoužitelnej do života, jeho slovy: na mě už neměli tolik času, tak sem si dělal co chtěl…jasně, jsou i vyjímky, ale ne, nešla bych do toho a to jsme na tom finančně myslím hodně dobře. Každopádně já bych to řešila ještě předtím, než by došlo k tomu, abych se musela takhle rozhodovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
24.4.21 09:45

Pokud uživíte v pohodě pět dětí, máte prostory, cítíš se na další dítě a nejste na sociálních dávkách, tak proč ne. Ale pokud berete přídavky, hmotku a příspěvek na bydlení, tak další dítě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21225
24.4.21 09:49

5 deti s jednim manzelem? Rarita :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
24.4.21 10:03

No mně už nepřijde takový rozdíl mít 4 nebo 5. Ono to záleží na té konkrétní rodině, jak se k tomu postaví, jaké má životní nároky, zázemí atd. Znám dokonce rodinu s 9 dětmi (křesťané) a jsou úplně v pohodě. Děti vychované, vypadají spokojeně, běžně chodí na kroužky, jezdí na výlety, atd. Není to o žádném přežívání, ale zas tatínek slušně vydělává a nejstarší z dětí jsou už téměř dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.21 10:06

Ale nene, s prvnim manzelem mam 4, jen se nase cesty rozesly, protoze zvolil zivot jinde ( zahranici, kariera) a ja na nejake navstevy 2× rocne nejsem. Tak jsem si vzala svoji prvni lasku z detstvi, deti nemel, tak mame holcicku.
Tak jim dela “tatinka” a ono to funguje, je proste boziii.
Asi cekal na me :P

• Citovat
  • Upravit
72725
24.4.21 11:22
@lilith1 píše:
Jeje, ze by uz pak holcicka :D

Ne.. By byla u nás chudák.. Dalšího capka, bude na hokejové družstvo 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.21 11:23
@Danielss píše:
@martina.se Tolik děti - méně času na každé z nich. Ar už jde o výchovu nebo lásku. A hlavně když nechce řešit dilema, zda mít nebo nemít další dítko mají používat antikoncepci.

Proč myslíš, že má člověk méně času a lásky? To je vidět, že víc děti nemáš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
24.4.21 11:31

@FKristinaF Moje máma - 1. Syn, 2. Syn, 3. Syn, 4. Dvojčata, 5. Dvojčata, věkový rozdíl čtyři roky a osm let. Hlídala nás chůva, máma pracovala sice z domu, ale právě měla dost. Bylo hezké mít velkou rodinu, ale moc pozorností na nás mladší uz nezbylo. Já bych do toho nešla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky