Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, vím, že rozhodování je stejně jenom na mně a manželovi, ale zajímají mě názory.. mám děti 15, 6, 4 a 2 roky, teď mi ukázal těhotenský test, že jsem znovu těhotná.. celý dny mám v hlavě jen to, jestli Ano nebo Ne.. je tu někdo, kdo po páté rodil? Kdo má tolik dětí a jak se to zvládá? Děkuji za každou odpověď
Promin, je to samozřejmě jen a jen vaše věc ale toto už je moc.
Možná to chtělo pořešit dřív než s pozitivním testem
. Nicméně asi záleží na věku, vaší finanční situaci a taky zda bys na potrat šla..
Nejsem tak zasloužilá matka, ale pokud to finančně a psychicky utáhnete,, že bys byla na rodičáku ještě nějako dobu, tak už mi to jako takový rozdíl, jestli 4 a nebo 5 neprijde.
Jestli dobře počítám, tak bys před porodem mohla nejmladšího odeslat do školky a mít pak dopoledne jen pro sebe a mimino.
A co třeba ochrana před sexem, aby jsi se nemusela pak rozhodovat… ![]()
Ja bych se rozhodovala podle věku, zázemí, financí, psychiky… pokud máte už teď třeba sedmimistne auto, velký barák s dostatkem pokojů, finančně v pohodě i tak, ze byste to zvládli, kdybys byla na RD, psychicky dáváš 4 děti v klidu… tak páté má bezva vstupní podmínky. Ale pokud se mačkate ve dvou pokojích, finančně přežíváte a každém večer jsi zralá na sklenku vína, tak ne.
@FKristinaF já bych do pátého šla.. On už není rozdíl mít 4 nebo 5..pokud to máte poresene finančně a co se týče prostoru bydlení, tak proč ne.. Já mám 4 kluky, skoro 15, pak 9,6 let a půl roku.. A patemu se nebráním ![]()
@Danielss píše:
Promin, je to samozřejmě jen a jen vaše věc ale toto už je moc.
Proč moc? Pro někoho je moc i jedno dítě.. Osobně bych do pátého šla s klidným svědomím ![]()
No.. na dnešní dobu věčně zavřených škol a školek, kdy nikdo neví, kdy to skončí a jak často se to bude opakovat, docela odvaha. Každopádně vaše věc. A když odečtu to nejstarší, tak spokojenější jsou podle nějakého průzkumu více rodiče čtyř než tří dětí. Jen doufám, že puberťáka nebudete používat jako chůvu.
Hele, finančně jsme na tom dobře, ve dvou místnostech se nemačkáme, děti jsou zdravé a na sklenku vína jsem zralá denně 🙂
Každé dítě zasáhne do chodu rodiny. Já nevím jestli bych si páté nechala (kdyby náhodou…) vždy jsem říkala že ano, teď už se kloním k tomu, že ne. Ale bude mi 42, děti mám odrostlé a energie není co zamlada. Zdraví taky ne. Ještě před 4-5 lety bych nepochybovala.
Tohle si holt musíš zakladatelko rozhodnout sama…
@FKristinaF píše:
Zdravím všechny, vím, že rozhodování je stejně jenom na mně a manželovi, ale zajímají mě názory.. mám děti 15, 6, 4 a 2 roky, teď mi ukázal těhotenský test, že jsem znovu těhotná.. celý dny mám v hlavě jen to, jestli Ano nebo Ne.. je tu někdo, kdo po páté rodil? Kdo má tolik dětí a jak se to zvládá? Děkuji za každou odpověď
Proč nepoužíváte antikoncepci, když další dítě je problém?
@martina.se píše:
@FKristinaF já bych do pátého šla.. On už není rozdíl mít 4 nebo 5..pokud to máte poresene finančně a co se týče prostoru bydlení, tak proč ne.. Já mám 4 kluky, skoro 15, pak 9,6 let a půl roku.. A patemu se nebráním
Jeje, ze by uz pak holcicka ![]()
@martina.se Tolik děti - méně času na každé z nich. Ar už jde o výchovu nebo lásku. A hlavně když nechce řešit dilema, zda mít nebo nemít další dítko mají používat antikoncepci.
Spíš se zeptej, jak budeš zvládat pět dětí a práci. Jestli je někdy práce v plánu?
Ty a tvůj muž musíš vědět, jestli máte slušné zázemí a dost prostředků, ať tolik dětí zvládnete.
Doufám, že jste vzítí, že nejsi pouze kohosi družka při tolika dětech?