Páteř u sedícího miminka

29
19.12.08 11:41

Páteř u sedícího miminka

Ahoj všem, mám takový neblahý tušení, že Patrik má něco se zádama, a tak se tu jdu jenom utvrdit v tom, jestli si to myslím správně…

Poprvé jsem si toho všimla někdy po šestinedělí, ukazovala jsem to babičce, že mě přijde, že malej má na zádíčkách níže takový hrbolek, když ho mám na odbrknutí, já to prostě na zádech nemám, takové jakoby zakřivení ven či co… Bábi na to koukala a říkala, že neví, že si myslí, že je to normální, že ale fakt neví… Pak jsem to na kontrole říkala doktorce a ta si ho dala na bříško a řekla, že záda má dobrý, že je má rovný… Jenže na bříšku je rovný má, ale když se po:,–(í (nebo tehdy když byl přes rameno na odbrknutí), tak ne. Mně to přijde fakt zvláštní.

Už dopředu píšu, že to nemá z předčasného posazování, protože jak jsem psala - všimla jsem si toho někdy ve 2. měsíci při odříhávání a malej mi poprvé seděl v době, kdy se z pololehu po:,–(il. NIKDY jsem ho neposazovala tím stylem, že měl kolem sebe polštáře a padal do nich. Ani jsem ho neopírala. Poprvé sedal tím stylem, že jsem ho měla v náručí a on se vytáhl do sedu a hačal. A to vždycky chvilku. Někdy od 7. měsíce jsme ho po chvilkách nechávali sedět na podložce, ale ten hrbolek určitě nemá z toho, když jsem si ho všimla mnohem dřív.

Já si tehdy totiž říkala, že když doktorka řekla, že má záda dobrý, tak není co řešit, ale jak tu pročítám diskuse a čtu, kolikrát se doktoři zmýlí, tak se bojím, že jsem to pěkně zkonila…

A tak bych se vás chtěla zeptat, jak to mají vaše dětičky, když sedí. Jestli když projedete po zádech sedícímu mimču, jestli má ty záda úplně rovný nebo na něco narazíte. Patrik má ten výčnělek ve spodní části zad.

Dneska jsem schválně malého vyslíkla a koukala na něho, když seděl nahulatej a ten to prohnutí je trošku vidět i na pohled. Pak jsem si ho položila na bříško a nenahmatala jsem nic, takže se doktorce nedivím, že řekla, že záda má v pořádku. Ale myslím si, že by je měl mít rovný i u toho sezení.

Díky moc za všechny názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
19.12.08 13:47

No nikdo z nás to neviděl na vlastní oči a i tak těžko soudit, doporučuju se objednat pro klid duše na dětskou ortopedii a budete mít jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.12.08 21:34

Ahoj Rustynko, být tebou, tak bych se taky nechala někam poslat. Náš malý dokáže sedět krásně rovně, ale z toho sedí s kulatýma zádama a právě ve spodní části zad má páteř víc zakulacenou, jakoby mu víc vyčnívala. Nevím, jestli je to to stejný co má tvůj malý. Já jsem s malým od narození do 9 měsíců cvičila Vojtovku a rehabka říkala, že je to kyfoza (cvičili jsme kvůli něčemu jinýmu). Prý se to dá taky vycvičit, u nás to ale zůstalo. Taky to bývá v rodině, manžel má záda úplně stejný jako malý. Já už to teď neřeším, už jsem si užila dost, asi bude mít holt záda po manželovi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.12.08 22:21

Ahoj, nevim, jestli te to uklidni, ale to co popisujes mam jak ja, tak moje mamka, tak i moje mala. Jestli to nemas ty, zkus zjistit, jestli to nema tatinek nebo nekdo z pribuzenstva ;-) Nejhorsi je to v tramvaji, kde jsou ty plastova sedatka, mam tam na tom „hrbu“ normalne uz jizvy jak byvam hlavne v lete odrena :evil: Jinak mi to teda nijak zvlast nevadi, ale pro jistotu si zajdi nebo i zavolej na tu ortopedii, ono i po telefonu se da leccos vyresit a nemusis se tam hned strachat ;-) Tak at je to OK a „jen“ kosmeticka vada!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí