Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám doma 3,5 měsíční holčičku. pres den mi neusne nikde jinde nez v kocaru, popripade na mne, kdyz chodim a pohupuju se…:-) uderem 8vecer po kojeni ale dikybohu usina samovolne v postylce. ale nikdy se nestalo, ze i kdyz je silene unavena a rve unavou, aby usnula v houpatku nebo na decce…nemate na to nejaky recept?
v noci se pak budi 2× na kojeni.ody kdy zhruba prospi mimco celou noc? dekuju vam za vase zkusenosti!
nechci strašit, ale já jsem se celou noc vyspala u prvního po 1,5 roce… ale je to hodně individuální. Jednou to přuide, neboj. ![]()
P ., omlouvám se, ale mně ve třech měs. přijde takové večerní usínání a dvojí probuzení za noc dost luxusní
Právě mi psala jedna maminka se stejně starým mimčem, že se budí v noci po dvou hodinách, a to znám i ještě větší tyránky ![]()
a přes den, no zaplaťpámbu, že někde vůbec usne, kočárek v bytě by řešení nebyl?
A mmch. dvojčata prospí celou noc od 14 měsíců, jupí!
jo, jo, noci luxusni jsou, ale ty dny. jsou dost fyzicky narocny, musim ji furt nosit, jinak desne rve, a taky rve casto unavou, padaji ji ocicka, ale usne jen v kocaru nebo teda na me…takze minim. 2× denne musim ven.doma ji to v kocaru moc nejde, asi ten vzduch dela svoje a atky hjak je v kombinzece naducla ve fusaku a nemuze se moct hejbat…nevim, jak se pres den zbavit toho noseni.1. mesic jsme ji dost chovali, protoze mela bolavy brisko, koliku, a ted si na to mrska holt zvykla, davam ji co nejvic na decku, hraju si s ni, ale po chvili zas zacne a chce se chovat, chvili odolavam, ale rev se meni na hysterak, jak ji zvednu, zacne se usmivat, ach jo…
A co vyslat s kočárem babičku, nejde?
A balkon nemate? Nebo na ni otevřít v ložnici okno. Nebo nám se s dvojčaty taky přes den osvědčila hacka, když fakt nemohli zabrat.
balkon mame, ale jak to tam nedrnca, neni to bohuzel ono…hi, hi…ale stejne, i kdyz nespi, furt se chce se nosit…uf
Taky myslim, ze spani v noci mas luxusni. V tomhle obdobi se Maxik budil co 2,5 hodky. Ale celou noc spime od 10ti mesicu, kdy jsem zrusila nocni kojeni. Parada!
P. asi te nepotesim, ale nase Cacorka je od narozeni stejna.
A to jsme do 4 mesicu uspavali na balone i vecer a v noci..
budila se po 3 hodinach..
doted spi pres den jen na balkone zabubana v kocare, nebo na prochazce..
Kdyz mela tri mesice byla casto v satku, cokoliv doma s ni udelat byl boj…
a cacorka se chce nosit i ted? cekam, kdy ji to prejde, precejen, je uz dost tezka…
jak roste tak je to s ni lepsi, protoze se uz zabavi i sama s hrackama, ne sice dlouho ale prece…
Mam zkusenost z okoli, ze maminky, ktere mely/maji spava ditka, tak maji snahu mi tvrdit, jak to neni mozne ![]()
Nase Sofi usina sama jen vecer a v noci, kdyz ma ubrecenou-zjistila jsem, ze nechat ji vyrvat nema vyznam, je vse pak jeste horsi.
Kdyz je nejhur /roste zub, je nemocna/ tak do satku putuje opet.
dekuju, budu teda dpufat, ze s kazdym tydnem navic to bude lepsi a lepsi a noseni a revu bude ubyvat…
ja si vzdycky rikam, ze mam holt temperamentni dite a jednou se nam to vsechno vrati
![]()
Drzim moc palec, treba se to u vas vyvine lip nez u nas
![]()
Ahoj,
nas Stepan delal od narozeni uplne to stejne - pres den jen na ruce, jak jsem ho polozila rev a v kocarku bud spal nebo rval
A v noci se budil taky 1-2× a co jsem z okoli slysela, tak to bylo opravdu luxusni spani
Od tretiho mesice uz to zacalo byt pres den lepsi, protoze zacal vic vnimat a vic se hybat, takze vydrzel na dece a opravdu se to tyden od tydne zlepsovalo. Ale chovaci nalady ma porad, akorat je tezsi a tezsi!To co se ale zlepsilo pres den, tak se zhorsilo v noci
Urcite nam bude jeste nejakou dobu trvat, nez bude spat celou noc!
Jo a jak jsem zjistila, jake mame chovaci dite, tak jsme hned bezela koupit manducu, abych vubec neco udelala
Pokud nemas nejake nositko ci satek, tak bych ho docela doporucila si ho poridit…
Snad jsem Te aspon trochu povzbudila, ze v tom nejsi sama
![]()
dekuju vam. chvilema to bylo skoro na skok z okna..:-) bud rev - hysterickej - nebo noseni…kor kdyz uz vecer treba cloveku dochazi sily…a kdyz u kamaradek vidi, jak jejich mimca krasne usnou a nevydavaji ani hlasku.navic jak jsou vdecny,kdyz je nekdo na chvili pochova…:-) tak noseni zdar!