Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dobré ránko.chtěla bych dnes udělat slepičí omáčku na smetaně Myslíte ,že malý(11 MĚSÍCŮ) by už trošku mohl? pořád zeleninové příkrmy to je stále dokola tak nevím.díky za vaše zkušenosti.
Ahoj, myslím, že by mohl, pokud to pro něj oddělíš zvlášť, před tím, než budeš pro ostatní kořenit a solit. Být tebou, tak mu k tomu ještě podusím trochu zeleninky a má zdravé jídlo. Já dávám Martínkovi do kaše, nebo na chlebík máslo a v tom je taky smetana a chutná mu to a nemá potíže. Myslím, že v tomto věku už určitě trochu smetany může. Tak ať malýmu chutná ![]()
díky zkusím.samo,že mu nesoím,ale problém je ,že jí stále dokola-on totiž nekouše tak mu stále mixuji sice se snažím ne na ůplně jemno ale i tak pořád se dáví.malá v jeho věku už krásně papala chlebík i když neměla zuby a vy taky papáte
A baští malej ty kukuřičný křupky? To jsou taky vlastně kousky, když si to ukusuje. Náš taky ze začátku z chlebíka nebyl nadšenej, ale asi na třetí pokus si ho zamiloval a teď už jí i větší kostičky. Co se týče ostatního jídla, tak jsem taky mixovala pořád do hladka, donedávna. Pak jsem mu nastrouhala najemno mrkev s jabkem a jedl to i nemixované a pak jsem zkusila jahelnou nebo ovesnou kaši a taky to jedl, tak asi si tak nějak pomalu zvykal. Máme dva zuby, tak to s těma kouskama taky moc nepřeháním. Ale každý dítko je jiný. Kámoška mixovala do dvou let. Ale jsou horší věci, tohle by mi extra nevadilo. Jednou se to poddá…
kukuřičný křupky jen pomačká v ruce a kouká.že se mu to nějak scvrklo.snídá pravidelně ovesnou nebo jahlovou neb pohankovou kaši a přidám ovoce to miluje včera jsem mu dala dlouhou sušenku hero baby a taky ho davilo.snad časem
Ahoj, smetany jsme uz taky trosinku meli - v takove jakoby svickove..
spis by me zajimalo, jestli muze tu papriku ? Pokud je tedy myslena omacka „slepice na paprice“?? ![]()
Jo a jeste jsem chtela napsat - uz jsem to nekde pisala v jine diskuzi, ze vyborna omajda je z LUciny, rozmicha se to s trochou vody a nalije na podusenou zeleninu (mrkev, borokolici…dle chuti) ![]()