Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje čtyřtýdenní holčička má často průjem. Třeba celou noc se nevykaká a ráno když jí zmáčknu nožičky při přebalování tak z ní vyteče několikrát za sebou hodně řídká stolice, je taková gelovitá nebo sulcovitá. Nemáte s tím někdo zkušenost? Doktorka říkala, že to není problém.
ellie,pokud kojíš je to naprosto normální,pokud nemá zelenou barvu…naše malá měla řídkou stolici po každém kojení a že jí teda bylo ![]()
Ouu, můj 8 týdenní chlapec má sem tam stolici zelenou a někdy zapáchá jak (pardon) partnerovi ponožky. Je to problém? jinak řídkou stolici mám poměrně často. někdy je to jen žlutá vodička Ellie
Ahoj holky, to je normální. Dcera mě kolikrát při přebalování totálně ohodila, jak to z ní lítalo. Barva žlutá až zelená. Kakala při každém papání. Když si tak po sobě čtu, pěkne nechutnej popis…
![]()
Juj, opravuji mám žlutou stolici na MÁ žlutou stolici. ne já, ale mimčo ![]()
mám doma 17denní mimčo a kadí několikrát denně, defakto kdykoli si prdne tak si i přikadí,dnes to má dost řídký, někdy jen nažloutlá voda, nezapáchá.jak poznám jestli nemá průjem? je plně kojený
děkuji za rady
goldenka píše:
mám doma 17denní mimčo a kadí několikrát denně, defakto kdykoli si prdne tak si i přikadí,dnes to má dost řídký, někdy jen nažloutlá voda, nezapáchá.jak poznám jestli nemá průjem? je plně kojenýděkuji za rady
ahoj, zrovna jsem to taky řešila
syn má 5 týdnů (plně kojený) a vypozorovala jsem u něj to samé co ty. Nakonec jsem došla k tomu, že pokud není dehydratovaný (není), nemá teplotu (nemá), nechce pít častěji (krmím ho pravidelně po 3-4 hodinách) a je celkově v pohodě (je
), tak se asi nic neděje…
Nicméně se příští týden zeptám v poradně, jak poznám u něj průjem.
Určitě to je v pořádku, pokud je plně kojená, tak problěm je v případě, kdy je stolice zelená nebo zapáchající. Jo a naše malá jednou, když ji manža přebaloval a pokrčil nožky, prdla a naštěstí byl manža pohotovej, uskočil, jen mu to lízlo triko, ale trefila až dveře koupelny - cca 3m od přebalováku
![]()
Jsem se málem potrhala smíchy
![]()
Průjem by byl zelený. Oranžová nebo žlutá tekutá stolice je po mateřském mléku normální. mae
edit: syn prvních několik měsíců kakal po nebo během každého kojení. Beru to tak, že jedl více než potřeboval.
Tak u nás to bylo stejné, kakal po každém kojení, žlutá, tekutá a napěněná stolice. Taky jsem se bála, že to je průjem, ale stolici vyšetřili a nic tam nebylo..teď máme 2 měsíce už se to trochu upravilo a kaká tak 2-3 x denně. Prostě to tak u kojených dětí někdy je…jo a my máme 4× ohozenou zeď naproti přebalovacího pultu
, naštěstí, teď už ty prdy nemají takový dostřel ![]()
Nas maly tiez pri kazdom prebalovanii mal stolicu, ono sa potom vyrovna. Pokial barva stolici neni anormalna, tak to malo bot OK.
Ahojky,
my taky střílíme žlutou tekutou stolici alespoň jednou denně, malýmu jsou 4 týdny. Taky co jsem četla je to normální, některé děti to prostě tak mají. Lepší prát oblečení, čistit zeď nebo podlahu než trpět na prdíky, ne? ![]()
náš malej teda kadí tak desetkrát denně a na prdy trpí hrozně
takže ani kadění není zárukou toho že nemá prdy
Náš prcek má 11 dní a včera mu začala tahle žlutá řídká stolička, předtím měl dost tuhou…to se fakt tak mění u dětí a je to normální? a průjem se tedy pozná podle zelené barvy? Mě totiž přijde, že se chudák dneska dost kroutí…
díky za odpověď
Ahoj holky, mam doma 14idenniho chlapecka, a od vcera vecera nas trapi prujem. Vcera se mi celou noc kroutil a plakal, stale byl hladovy a do toho prujem(zluta voda) a blinkal. dneska uz to bylo lepsi, byli sme i u lekare, a ten rekl ze pokud nema teplotu nad 38,nebo neblije ze se nemusim bat. Ale dnes navecer mel dost vodnatej zlutej prujem i s HLENY
! Normalne kojim co 3 hodiny, dneska co hodinu okolo 15min. A vecer se mi i poblinkal. Cele odpoledne merim tepoltu, a stale ma kolem 36. Bojim se aby nebyl dehydratovany, nebo aby to nebylo neco horsiho
uvazuju ze s nim radeji pojedeme na pohotovost, nebo mam pockat do zitrka? prosim poradte, za kazdou radu a zkusenost budu vdecna. Diky L.