Spaní u 3m mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Fik
15.12.08 14:32

P. me z toho taky slusne hrabalo, mela jsem tendence to menit..
doporucuju si precist Koncept kontinua..
hodne jsem potom pochopila…

• Citovat
  • Upravit
5784
15.12.08 14:34

Ahoj, jdu tě povzbudit Marek byl na chlup stejnej. Přes den se chtěl jen nosit, jakmile jsem ho spícího položila tak řev. Byl to záhul na nervy. v noci jsem uspávala skákáním na balonu, abych se alespoň trochu vyspala. ale párkrát se mi stalo že jsem u kojení vysílením usla a nevěděla jsem jestli jsem už ho dal opdříhnout nebo mám kojit apd. Nad ránem to bylo vždy nejhorší. To jsem se od 4 hodin do postele ani nedostala, než jsem ho stačila uspat tak řval že má hlad…
Za to teď mám doma andílka, ta se nají a spí. Jak jsem tohle neznala tak si to tááák užívám. Nikdy jsem ji nemusela uspat a když už ji chvíli držím v náruči tak si to užívám, bez důvodně nebrečí a ani když má hlad tak neřve , ale začne si povídat.

tak přeju teď spoustu síly druhý ti to určitě vrátí. :wink:

A jinak jak psali holky lepšilo se to až časem jak začal pozorovat a hýbat se. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
15.12.08 20:00

holky, diky moc za uklidneni a povzbuzeni.jen jeste - kdy to je, kdyz se zacnou vic hybat a zabavovat sami?tj. kdy se to trochu vyraznejs zlepsi?mam 1. dite, tak se jeste neorientuju..:-).dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
15.12.08 20:09

P. kazde ditko je jine… ja mam taky zatim jen jedno, tak nemuzu moc porovnavat, ale potom tretim mesici, jsem davala Sofi vic na deku, a napred si hrala s ni, pak si hrala i chvili sama, dulezite u ni bylo stridat hracky, aby se neokoukaly a taky jsou super ty krouzky, za ktere jsou hracky upevneny, davala jsem ji je do rucicek, to ji bavilo…

DRZIM palec, at je to brzo lepsi!!!

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
15.12.08 20:16

to presne delam taky, od 3. mesice ji po kazdem kojeni strcim na deku a ona tam tak 20-50 minut vydrzi dle nalady…ale vecer uz ne, vecery jsou krizovejsi a tarka vyhradne nosici..:-) hlavne sare nestaci jen chovat, ale musim u toho stat nebo se pohupovat…hracky taky obmeuju, snazim se zaujmout vsim moznym, krouzky do rucicek strkam…tak snad to brzy prejde!diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
15.12.08 20:25

P. - máme to dost podobně a touhle dobou jsem to řešila jednoduše: chodila jsem s kočárkem ven 3× denně! Teď už se naučil na dopoledního přesně 1/2h šlofíčka v postýlce, takže chodím ven jen 2× denně. Ale opravdu MUSÍM za každého počasí (v dešti goretex a pláštenka na kočárek :wink: ), jinak by mě uřval. Dřív jsem měla psa, takže jsem na dlouhé a časté procházky zvyklá a je to relax i pro mě :-)
Kdy začne spát celou noc, by zajímalo i mě, kojíme max. po 3hodinách. To mi ale nevadí, spí se mnou v posteli, takže se skoro ani nebudím…jen často nevím, jestli jsem opravdu už kojila nebo jsem to oba zalomili už předtím a nic nebylo…? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.12.08 20:40

První měsíc byl krize. Ale druhej už se zadařilo. Spát jsem dávala pravidelně, jakmile jsem poznala, že je unavená. Zabalila jsem do zavinovačky, dudlík, plínu a spinkat. Nebo si lehnout s ní (pokud nebyla doma i starší nebo nebyl čas jet pro ni - a pak v autosedačce dospávala).

Houpací kočár nemam, ale druhej měsíc často (první část noci ) spala v lehátku.

Budila se taky 2× za noc. Dokonce se ty časy prvního buzení posouvaly.

Pak kolem půlroka začal mazec -budila se čím dál dřív, čím dá lčastěji. Až mi došla trpělivost, bo to bylo fakt náročný a ačkoliv jí utišilo prso, hlad to nebyl. Tak jsem do toho řízla. Budí se zatím 1× za noc (ale mám stanovenou hodinu a dřív dám jen, když je nemocná), ale chystám se to zrušit zcela.

Vysledovala jsem, že narozdíl od starší má na tuhle vliv úplněk (ale teda fakt běs).

Rozhodně jsem jí naučila spaní v postýlce a jsem neoblomná. Vyplatilo se mi to, v tomhle je to dítě za odměnu.

Aby to nevypadalo, se starší to bylo peklo. Spala s náma, do 18měs uspávání na balonu, do 4let a 2měs u nás v posteli a pak přenos (nefungovalo ani to, že mimino usíná samo a ve své). Mezi 3 a 7měsícem se budila co hodinu a půl a byla jsem doslova dudlík. Výhra byla, dkyž se v roce budila 2× za noc. Celou noc spala snad ve 2letech možná…a velmi nepravidelně.

U starší jsem přesvědčená, že to je nedůsledností, neděláním rituálů a tím, že prostě byla první:) (člověk neví, co a jak:D ). Když jsem to chtěla řešit, manžel byl zá:,–(ně proti a taky to dopadlo (mimojiné tak, že když ještě ve 3letech nespala v noci a zlobila a manžel chtěl, abych k ní chodila, tak jsem mu řekla, že já bych jí nechala, že se naučí a když se mu to nelíbí, ať si k ní vstává sám a v tu dobu těhotná, to vliv nemělo).

U druhé jsem mu řekla, že do tý mi kecat se spaním nebude, že tentokrát se nedam.

U druhé teda bylo menší „výhodou“ i to, že všichni jsmev 1plus1 v jedné ložnici a musela se podřídit režimu starší, takže zhruba od toho šestinedělí prostě ve 20hod se u nás spí. Taky se vzájemně nebudí (ani když pustím vysavač na luxování).

Mladší má jisté rituály, režim pozvolna vyplynul sám a brzy. U některých věcí se mi vyplatilo zatnout zuby.

Ale asi takhle - to denní spaní je na budku, ale říkej si - pořád lepší, než v noci rachot. 2× za noc v tomhle věku je super.

Co se týče denního spaní, zkuste ten režim (ne po vojensku, nenásilně), rituály a klidně i si lehnout taky (někdy mi zabírá, že předstírám spánek, funim jako když spim…:D ) a hlavně dát spát včas. Zkraje to může být náročnější, ale ono se to podá. Jakmile se dítě přetáhne, je neuspatelný, protivný, vzteklý = pak i maminka a je to kruh…

Mmch Aneta mi v šestinedělí dvakrát „udělala“, že celej den vůbec, ale vůbec nespala. Nebyla ani uspatelná. A k tomu doma starší „prudič“ (ve školce spíš nebyla než byla, neb byla pořád nemocná).

Bude líp:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.08 18:27

Ahoj,
vydrž, zkusi si půjčit šátek, ono ji to nošení prejde. U nás to bylo do půl roku, pak už se do šátku i blbě vlezla, málem jsem si ji obmotala kolem sebe :-) Ten Koncept kontinua si fakt prečti.
Jestli Ti spí v kočárku a myslíš, že je to tím, že se skoro nehne, tak ji zkus napevno zavinout. My jsme zavinovali v noci s prestávkama do půl roku nebo snad i déle (budila se tím, jak mrskala rukama).
 Milada

• Citovat
  • Upravit
22
17.12.08 19:07

To přejde :)

To časem přejde. Starší syn byl něco podobnýho, akorát se budil co dvě hodiny v noci a tak dvě hodinky mezitím prořval. Hodně jsem šátkovala a chodila ven, je jasný, že obyč chování v sedě nefunguje, dítě je zvyklý na houpání z břicha, tak se chce houpat dál. Nobelovku tomu, kdo vynalezl míč :)
Povolilo to po půl roce, jak se začal plazit a později lézt. Pak už se chtěl chovat jen při krizi, i usínat se naučil časem sám.

Mladší syn je to samé v bleděmodrém, akorát ani večer neusne sám a budí se ještě častějc, ale naštěstí neřve.

Koncept kontinua doporučuju. Tahle doba hrozně rychle uteče, i když se ti to teď nezdá … staršímu je rok a půl a co bych za to dala, kdyby se chtěl ještě chovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
23.12.08 10:08

ahoj,
tak pres den se nam to opravdu pomalu taky zlepsilo, alepon v tom smyslu, ze se fda dopoledne i odpoledne pokazdy na 1,5-2 hodky ukolibat v kocarku na balkone, zbytek dne nosim, na decce vydrzi sama max.0,5 hodky.v noci nam krasne spala, budila se jen 2× na kojeni.ted usina sice porad po 20h, ale budi se uz kolem 23h a i kdyz ji nakojim, neusne po tom. a pomalu zacne rev, dneska jsme takhle chovali 1,5hodiny…pak usnula az do 8 do rana…ale desim se dalsi noci..nechapu, proc se budi.pres den toho tolik nenaspi…max 5 h denne, spis 4.taky dost breci vecer, asi je uz unavena, ale bojime se ji uspat uz treba v 18,30, kdy je to enjhorsi, aby nebyla vzhuru uz v 21…tak ji nosime a umele udrzujeme pri vedomi, za cenu nasi fyz. vycerpanosti a jejiho revu…:-) nemate nekdo nejakou radu nebo zkusenost?dekuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
23.12.08 13:07

mĚ SPAL MALEJ CELOU NOC AŽ PO ROCE, DO TÉ TOBY SE BUDIL NAPAPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí