Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím, že povídání o příkrmech je tady spousta, ale zajímalo by mě, opravdu jste začly dávat první kaše až od ukončeného 4 měsíce? A je lepší rýžová nebo obilná první kaše? Děkuji
ahoj, doma mám 6-ti měsíční holčičku (plně kojená) a teď jsme začaly s příkrmy … zatím jen zeleninku - poku miminko dobře prospívá tak je na kašičku ještě tak měsíc čas. Pokud jen kojíš a stačí to tak máš ještě čas … pokud to nestačí poraď se s pediatrem.
Ahoj, u Věrky jsem kaši začala dávat od ukončeného 4.měsíce s nadějí, že bude přes noc spát. Nespala a v noci jedla stejně…
Klukům jsem ji začala dávat až kolem roku, protože prospali celou noc i na dávce UM.
Jinak rýžová a kukuřičná jsou od ukončeného 4.měsíce a obilná je až od ukončeného 6.měsíce (obashuje lepek). Ahoj,M.
Ahoj Fish, vidím, že máme téměř stejně staré děti. Taky Haničku plně kojím a před týdnem jsme začali se zeleninovými příkrmy. Kdy začneš dávat kaši na noc?
já malé kaši dávám od úterka,ale protože mi nepřibírá dávám nemléčnou rýžovou kterou dělám do mojeho mlíčka a Matýsek akši dostával taky od 3,5 měsíce.
myslím že každý pediatr je jiný,naše mudra preferuje že se v noci spí a nejí
tak proto jí papkal Matýsek
fragola píše:
Ahoj, u Věrky jsem kaši začala dávat od ukončeného 4.měsíce s nadějí, že bude přes noc spát. Nespala a v noci jedla stejně…
Fragolo, tak tohle jsem zkusila taky, asi na Zuzčiných 5 měsících, dokonce na radu dětské sestry, i když jsem kojila. S úplně stejným výsledkem. A tím bonusem, že se jí kaše s umělým mlékem celkem brzo přejedly a někdy v 10 měsících je začala odmítat úplně.
Jiránku, pokud dítě prospívá a kojíš, fakt nemá asi smysl to uspěchávat (podruhé už to tak brzo neudělám). Jedna moje kamarádka začala s kašemi asi až v synových 8 měsících a je stejně jako její pediatr přesvědčená, že právě ty kaše napomohly startu některých alergických problémů, které teď její syn má. A pokud nekojíš, taky bych s kašemi před ukončeným 4. měsícem nezačínala.
Určitě rýžová nebo kukuřičná.
Jak už psaly holky, obilná obsahuje lepek a ten se dává později.
jiránek píše:
Vím, že povídání o příkrmech je tady spousta, ale zajímalo by mě, opravdu jste začly dávat první kaše až od ukončeného 4 měsíce? A je lepší rýžová nebo obilná první kaše? Děkuji
opravdu jsem začala první kaši dávat až od ukončeného 7měsíce a byl to první příkrm.
Jinak jako první dostala obilnomléčnou první kaši Nutrilon (kukuřičná). Rýžovou neměla (trápí jí bříško, nechtěla jsem jí to rýží horšit radši). Prakticky kukuřičnou má dosud
Ogulaa píše:
Určitě rýžová, obilná obsahuje lepek!
máme bezlepkovou
ahoj lulje, stejně staré a dokonce i podobný jména - my máme Aničku. Kaši na noc asi až příští měsíc - Anička má 7 kg a vypadá že ji MM zatím stačí. Taky nechce pít z lahve - tak musím zatím zjistit z čeho mi to bude pít
Případně ji bude dlabat lžičkou ![]()
Zeleninka ji zatím chutná - stihla ale zkusit zatím jen mrkvičku a brokolici.
Pa
Zkoušejte pro začátek lžičkou. Ale muselo to bejt spíš tekutý než hustý:) A první den odmítala, od druhého jí to šlo. Zeleninu měla až pak a bylo to stejný. Ale mnoha dětem kaše nejede vůbec. Ale jestli jí zeleninu ze lžičky, tak kaši by měla taky si myslim
Plně jsem kojila do konce 6.M. Kaši jsme dali v 6,5 měsíci, mléčnou, rýžovou bez přidávku sacharozy. Začla jsem jsem ji dávat na radu MUDr., že bude malý lépe spát - na spaní to žádný vliv nemělo.
Ahoj Fish, zdravíme Aničku
My jsme teda větší cvalíci - na KO v 6M jsme měly 8280 a to papápe jen MM a týden mrkvičku a mrkvičku s bramborem. Moc nám chutná, jen to z té lžičky pořád ne a ne do té pusiny pořádně dostat
Ještě pořádně nevíme, jak na to. Kaši asi začnu dávat na noc taky nejdřív v 7M, a to nemléčnou rýžovou, a budu se snažit ze lžičky. Mám strach, že po flašce by nechtěla prso, i když… naše Haňula je „prsofil“ ![]()