První kašička

95
14.12.08 19:11

První kašička

Vím, že povídání o příkrmech je tady spousta, ale zajímalo by mě, opravdu jste začly dávat první kaše až od ukončeného 4 měsíce? A je lepší rýžová nebo obilná první kaše? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6069
14.12.08 19:37

ahoj, doma mám 6-ti měsíční holčičku (plně kojená) a teď jsme začaly s příkrmy … zatím jen zeleninku - poku miminko dobře prospívá tak je na kašičku ještě tak měsíc čas. Pokud jen kojíš a stačí to tak máš ještě čas … pokud to nestačí poraď se s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.12.08 19:38

Ahoj, u Věrky jsem kaši začala dávat od ukončeného 4.měsíce s nadějí, že bude přes noc spát. Nespala a v noci jedla stejně…
Klukům jsem ji začala dávat až kolem roku, protože prospali celou noc i na dávce UM.
Jinak rýžová a kukuřičná jsou od ukončeného 4.měsíce a obilná je až od ukončeného 6.měsíce (obashuje lepek). Ahoj,M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
14.12.08 19:45

Určitě rýžová, obilná obsahuje lepek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.12.08 20:35

Ahoj Fish, vidím, že máme téměř stejně staré děti. Taky Haničku plně kojím a před týdnem jsme začali se zeleninovými příkrmy. Kdy začneš dávat kaši na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
14.12.08 20:43

já malé kaši dávám od úterka,ale protože mi nepřibírá dávám nemléčnou rýžovou kterou dělám do mojeho mlíčka a Matýsek akši dostával taky od 3,5 měsíce.

myslím že každý pediatr je jiný,naše mudra preferuje že se v noci spí a nejí :lol: tak proto jí papkal Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.12.08 20:49
fragola píše:
Ahoj, u Věrky jsem kaši začala dávat od ukončeného 4.měsíce s nadějí, že bude přes noc spát. Nespala a v noci jedla stejně…

Fragolo, tak tohle jsem zkusila taky, asi na Zuzčiných 5 měsících, dokonce na radu dětské sestry, i když jsem kojila. S úplně stejným výsledkem. A tím bonusem, že se jí kaše s umělým mlékem celkem brzo přejedly a někdy v 10 měsících je začala odmítat úplně.
Jiránku, pokud dítě prospívá a kojíš, fakt nemá asi smysl to uspěchávat (podruhé už to tak brzo neudělám). Jedna moje kamarádka začala s kašemi asi až v synových 8 měsících a je stejně jako její pediatr přesvědčená, že právě ty kaše napomohly startu některých alergických problémů, které teď její syn má. A pokud nekojíš, taky bych s kašemi před ukončeným 4. měsícem nezačínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
14.12.08 21:20

Určitě rýžová nebo kukuřičná.
Jak už psaly holky, obilná obsahuje lepek a ten se dává později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.12.08 21:29

Urcite ryzovou kasi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.12.08 08:00

Re: První kašička

jiránek píše:
Vím, že povídání o příkrmech je tady spousta, ale zajímalo by mě, opravdu jste začly dávat první kaše až od ukončeného 4 měsíce? A je lepší rýžová nebo obilná první kaše? Děkuji

opravdu jsem začala první kaši dávat až od ukončeného 7měsíce a byl to první příkrm.

Jinak jako první dostala obilnomléčnou první kaši Nutrilon (kukuřičná). Rýžovou neměla (trápí jí bříško, nechtěla jsem jí to rýží horšit radši). Prakticky kukuřičnou má dosud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.12.08 08:01
Ogulaa píše:
Určitě rýžová, obilná obsahuje lepek!

máme bezlepkovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
15.12.08 08:08

ahoj lulje, stejně staré a dokonce i podobný jména - my máme Aničku. Kaši na noc asi až příští měsíc - Anička má 7 kg a vypadá že ji MM zatím stačí. Taky nechce pít z lahve - tak musím zatím zjistit z čeho mi to bude pít :?: Případně ji bude dlabat lžičkou :)
Zeleninka ji zatím chutná - stihla ale zkusit zatím jen mrkvičku a brokolici.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.12.08 08:19

Zkoušejte pro začátek lžičkou. Ale muselo to bejt spíš tekutý než hustý:) A první den odmítala, od druhého jí to šlo. Zeleninu měla až pak a bylo to stejný. Ale mnoha dětem kaše nejede vůbec. Ale jestli jí zeleninu ze lžičky, tak kaši by měla taky si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
15.12.08 08:46

Plně jsem kojila do konce 6.M. Kaši jsme dali v 6,5 měsíci, mléčnou, rýžovou bez přidávku sacharozy. Začla jsem jsem ji dávat na radu MUDr., že bude malý lépe spát - na spaní to žádný vliv nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.12.08 10:04

Ahoj Fish, zdravíme Aničku :) My jsme teda větší cvalíci - na KO v 6M jsme měly 8280 a to papápe jen MM a týden mrkvičku a mrkvičku s bramborem. Moc nám chutná, jen to z té lžičky pořád ne a ne do té pusiny pořádně dostat :) Ještě pořádně nevíme, jak na to. Kaši asi začnu dávat na noc taky nejdřív v 7M, a to nemléčnou rýžovou, a budu se snažit ze lžičky. Mám strach, že po flašce by nechtěla prso, i když… naše Haňula je „prsofil“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí