První kašička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
15.12.08 11:16

no kvůli kaši prso s flaškou určitě nevymění:)

Obecně co se týče lahví, tak při kojení podle mě hlavní problém je ten, když jim to teče rychleji (nebo naopak od ost míň než prso). Musí jim to dát zhruba stejnou práci, bych řekla:)

Se lžičkou to chce výdrž. A dávat víc dozadu. Vepředu si s tím moc nevěděla rady a tak to tlačila ven, ale rozhodně to nebylo nechutí:D

A pro začátek stačí trochu, ne každej hned zpucne všechno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
15.12.08 14:08

ahoj Lulje, taky zdravíme Haničku :) Váha je v pohodě - hlavní je když je to spokojený mimčo.
To nám to ze lžičky jde - pochopila to rychle když z toho koukal žvanec - dnes mi slupla půl skleničky mrkvičky s bramborem.
Zato lahev ani náhodou - jsem zvědavá z čeho bude pít vodu nebo čajíky. Hezký den, Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.12.08 17:15
lulje píše:
Mám strach, že po flašce by nechtěla prso, i když… naše Haňula je „prsofil“ ;)

Tak tohohle bych se opravdu nebála, mně Zuzka kaši pila zezačátku z lahve, protože lžičkou jsem do ní nic nedostala, a prsofilem zůstala doteď - a je jí 20 měsíců. Ta flaška může zmást fakt asi jenom ty nejmenší prďolky, co se na prso ještě pořádně nenaučili/y.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.12.08 20:50

Tak snad tady máte pravdu všichni, kdo říkáte, že flašku za prso nevymění ;) Fishíku, Ty dáváš Aničce i vodu nebo čajík? Nebo to bylo zatím jen zkušebně? Dneska jsme měly brokolici a nestačila jsem dávat, i když to jazykem tlačila ven, ale snědla skoro půl skleničky :) A holky, myslíte, že nám poteče kaše z dudlíku č. 1 od Aventu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
15.12.08 21:17

ahojda lulje, zkoušela jsem odsát svoje mlíko a nechtěla … a to jsem vyzkoušela několik dudlíků i hrníčky s pítkem a nic. Tak doufám že přijde jak na to až se ji bude chtít.
Máme taky Avent a myslím že z jedničky kaše moc nepoteče - zkus pro starší miminka - myslím že teď už klidně trojku.
My dnes měly mrkev s bramborek - myslela jsem že mi spolkne i lžičku - žroutík malej. Jo po brokolici měla úúúžasný plenky :)
Měj se krásně, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.12.08 06:52

Ahoj Fishíku, s tou kaší ještě asi pár dní počkám. Hanička ještě flašku v puse neměla, tak jsem zvědavá, jak jí to půjde. Pro jistotu koupím trojku dudlík. Zatím jsme na prsu a poledním zeleninovém příkrmu. Brokolice nám moc šmakovala, ale na produkt v plínce zatím čekám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
16.12.08 13:37

ahoj Lulje,
dnes byla Anička ráno na hlídání u babičky a já ukadeřnice - hurá - už jsem to měla přerostlý až hrůza. Pak mi přijely naproti a na náměstí mají vánoční stromeček a to koukala že jsem myslela že neodjedem jakou z toho měla radost 8O
Zdlábla mrkvičku s bramorem a teď chrní.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.12.08 13:55

Ahoj Fish, gratuluji k novému účesu. Závidím. Mně nemá Haničku kdo pohlídat :( Dneska jsme měly brokolici. To byla mňamka! Nestačila jsem nabírat. A k tomu stromečku: Manžel včera koupil jedličku a nevydrželi jsme a hned ji nazdobili. Vím, že je to blbý, ale když k nám stejně nikdo nepřijde a já jsem s Haničkou furt sama, tak proč schovávat stromeček na balkoně, když z toho ještě Haňula nemá rozum, že jo? Ježíšek s dárky přijde k našim, kde budeme trávit Štedrý den, tak jsme to vyřešili se stromečkem tak. Stejně přes svátky nebudeme doma, tak si ho užíváme týden předem. Je to blbost, ale neva. Jinak - manžel je pravoslavný a ti mají Vánoce 6.1., takže bude převánocováno :) Jo, a mluvím o tom hlavně proto, že Haničce se stromeček taky strašně líbí a nespouští z něj oči. Už se i přesvědčila o tom, že píchá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.12.08 14:45
lulje píše:
Tak snad tady máte pravdu všichni, kdo říkáte, že flašku za prso nevymění ;) Fishíku, Ty dáváš Aničce i vodu nebo čajík? Nebo to bylo zatím jen zkušebně? Dneska jsme měly brokolici a nestačila jsem dávat, i když to jazykem tlačila ven, ale snědla skoro půl skleničky :) A holky, myslíte, že nám poteče kaše z dudlíku č. 1 od Aventu?

z toho by neteklo ani mlíko:) Já dávala teda kaši z flašky starší holce, dostávala to z dudlíku s variabilním průtokem (a ještě jsem to musela křížem prostříhnout - aby to samo neteklo, ale když zatáhne, aby to šlo:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.12.08 20:02

Díky za radu. Dám vědět, jak to dopadlo. Ale s kašičkou začnu asi až po Vánocích. Uvidím, jak do toho budu mít chuť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3804
19.12.08 11:20

ahoj,
nebojte se , že mimi vymění flašku za prso. Já syna plně kojím, jen večer dokrmuji UM (nepokrývám vlastními zdroji jeho večerní spotřebu :D ) a žádný problém nenastal. A to dorkmuji od jeho 3tího měsíce.
Používám stále savičku č. 1 od Aventu.

Před dvěma týdny jsme na doporučení dr. začali s kašičkou - ve flašce. Udělala jsem ji tekutější, vytáhl ji také přes savičku č. 1. Jen po 4 dnech příkrmů kaší ho v noci dost bolelo bříško a na spánek kaše žádný vliv neměla, takže jsme ji zase vy:,–(ili a zkusíme později.

Dneska nás čeká premiéra s mrkvičkou. :D Tak nám držte palce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
19.12.08 14:17

ahojky Lulje,
děkuju :) Je to občas fajn když ji má kdo pohlídat … a babička ji zbožňuje.
Taky máme už ozdobenej stromeček - od pondělí - takhel to máme každý rok a uvidíme jestli to budeme do budoucna kvůli Andě měnit - skoromanžel je z Kanady a tam dávají stromeček už 1. prosince - takže je to takovej kompromis mezi našima a jejich vánocema :)
Na štědrý den a první svátek vánoční taky budeme pryč - u moji mamky.
No a reakce na stromeček - stejná jako u Vás - kulila očička a hned to chtěla zkoumat - badatelka jedna.
Dnes jsme měly k obědu poprvé zeleninu a masíčko - snědla celou skleničku asi jsem se ji trefila do chutě :)
Měj se krásně a pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.12.08 20:05

Ahoj.Dávali jsme kašíčku od ukončeného 4.měsíce a rýžovou.Malej mi po tom spal dobře.Pak jsem ještě dělala ovesnou kašičku.K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.12.08 09:00

Ahoj Fishíku, my jdeme dneska na špenát s bramborem a zítra najedeme taky na masíčko. Uvidíme, jak nám poleze ;)
Taky se snažíme nějak skloubit ty naše svátky - dvoje Vánoce i Velikonoce, dva Mikuláši… manžel je z Ukrajiny, takže s tím „jiný kraj - jiný mrav“ to řešíme dost často - ty to budeš mít s tou Kanadou asi podobné. Tak pevné nervy!!!
Jinak s tou kaší jsem se rozhodla, že ještě dávat nebudu. Proč, když jí stačí MM? Přece toho našeho cvaldu nebudu na noc přecpávat, že jo? Proč bych vlastně měla večer dávat kaši? Ptám se sama sebe i vás. Kojím a dávám zatím polední zeleninový příkrm, brzy najedu na odpolední ovoce, ale proč na noc kaši??? Mám strach, aby z Haňuly nebyla koule 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
22.12.08 13:17

ahojda lulje :)
to s tou kaší taky nechápu … když jim stačí MM tak si myslím že je to v pohodě - až jim přestane stačit a budou mít hlad tak dostanou tu kaši :)
Jééé dnes jsme taky měly špenát s bramborem - to je náhoda. Masíčko nám chutná - už jsme měly králíka a kuřecí.
Tak ty svátky máme aspoň pokupě - to ty máš svátky pořád když mají jinej kalendář - někdy to může být fajn jindy zase docela záhul co ?
Měj se zatím krásně pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky