Nechce spát. Pomoc

220
14.12.08 21:53

Nechce spát. Pomoc

Zkušenější maminky. Našemu chlapečkovi je sedm měsíců. nikdy neměl problémy se spinkáním, ale teď si to asi vynahrazuje.
Přes den začíná hodně a dost často spinkat, ale večer se mu vůbec nechce. Ze začátku to šlo vzbudil se ve 20:00 a usínal kolem 22:00 ale včera večer to bylo hrozný. Vzbudil se v 19:30 a usnul až v 1:00. Navíc přez den se chce skoro pořád chovat.
Už sem celkem dost hotová a nevím už co s ním…
Poradíte prosím????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
14.12.08 22:09

Ahojky. Ja tedy nevim jak moc spinka pres den, ale mozna kdyz spi moc pres den, tak potom uz vecer nechce jit brzy spinkat, to je jasny. Kazdy mimco je ale jiny, ale je mozny ze uz je potreba zmenit denni spinkani treba jenom na jednou nebo dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
14.12.08 22:09

Ahojky. Ja tedy nevim jak moc spinka pres den, ale mozna kdyz spi moc pres den, tak potom uz vecer nechce jit brzy spinkat, to je jasny. Kazdy mimco je ale jiny, ale je mozny ze uz je potreba zmenit denni spinkani treba jenom na jednou nebo dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
14.12.08 22:10

pardon

omlouvam se.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
14.12.08 22:28

Ahoj, my se spaním taky bojovali a bojujeme stále.
Myslím, že určitě potřebuje 2 spánky přes den.
Jen si myslím, že ten poslední denní spánek - pokud se budí až kolem 19.30 je pozdě.
Když jsme zkoušeli najet na nějaký režim, tak jsem Adama nechávala spát max. do 17. hodin, lépe jen do 16. hodiny a spát na noc chodil v 19:30. Tak to bylo cca od 6. měsíce.

Přeju ať se spaní zlepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.12.08 22:41

A jak to mám změnit??? Když se mu chce spinkat a já se ho přesto snažím nějak zabavit, tak strašně plače a uplně se zalyká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
14.12.08 22:44

A jak to máte přes den ? V kolik vstává, jak se budí v noci, jak spí přes den ? Usíná sám v postýlce ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cow
392
14.12.08 22:51

Ahoj, já když už jsem nevědela kudy kam, tak jsem si 7 dní psala přesně časy, kdy Zuza co dělá. Jak usíná, jak se budí. Zjistila jsem, že jí vyhovovalo 2 hoďky vzhůru, pak půl hodina spaní. Takhle jela celý den. Takže jsem se snažila jí odpoledne uspat v kočáře naposledy tak do čtyř, aby spala nejdéle do půl páté. Každopádně, jaký má tvé mimi rytmus a co mu bude vyhovovat zjistíš jen ty. Každé mimi je úplně jiné. Moje třeba chodilo spát do sedmi měsícú až tak kolem půlnoci, ke konci až kolem druhé. Měli jsme úplně obrácený režim. Srovnat se mi to podařilo až tím, že jsem jí ráno dřív a dřív budila. A pak večer dřív a dřív usínala. Sorry za román. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.12.08 22:54

No na mlíčko se mi budí kolem 6:00, potom zase usne a přesnídávku má v 9:00 - 9:30 potom ještě před pár dny si hrál ale teď mi zase usne a na obídek se budí 12:00 - 12:30, potom spinká 2-4 hodiny a papá v 16:00 - 17:00 chvíli si hraje, usne vzbudí se v 19:00 - 20:30. potom už papat vůbec nechce a usíná jak kdy. Někdy už ve 22:00 ale poslední dobou až v 1:00 - 1:30…
Vím že přez den spinká moc, ale když ho vzbudím, tak je protivnej jak nudle a když je ospinkanej, a já se ho snažím zabavit, aby ještě alespoň chvíli vydržel, tak je to ještě horší… Přez noc se jinak vůbec nevzbudí až kolem té 6:00.
Jo a usíná v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
15.12.08 00:21

No co si ho naučíš, to budeš mít. Uspávání v náručí tě musí ničit. Já bych najela na tvrdý režim, prostě položit do postýlky, dát dudlíka a jít. My jsme je takhle ale měli naučené od narození.
Jinak v sedmi měsícech už musí být dost pohyblivý a mít dost zájmů, ne? Naše holky už lezly a myslím, že se začínaly stavět, takže o zábavu bylo postaráno. Snaž se opravdu zavést dvě spaní přes den, max tři pokud vstane hodně brzy a večer už prostě musí vydržet aspoň od pěti. Hraní na zemi s autíčkem nebo nějakým balonkem, ale ne nošení.
Asi to bude těžké, ale takhle se zničíš. Nám se to mluví, co?
Hodně štěstí :lol:
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
15.12.08 11:55

cyesis - Halka má pravdu, musíš malého přes den nějak zabavit a naučit ho aby si chvíli vystačil sám a usínal v postýlce! Třeba se zabaví s kolotočem a sám usne! Jinak se z toho zblázníš!!!
Jedna známá si takto malého taky naučila a ve finále ho nosila pořád na břichu v klokance a nemohla nic udělat, protože když ho nááááhodou položila tak začal šíleně ječet a vztekat se! Čím dřív ho to odnaučíš tím to bude jednodušší pro teb i pro malého!

Vím, že si řekneš, že se nám to kecá, ale taky jsme si tím prošly!!!

Jinak ti do toho teda kecat nechci, ale myslím si, že má úplně převrácený denní a noční režim! Podle mě přes den moc spinká a pak se mu v noci nechce, to je ten problém - je hodně miminek co to taky mají převrácené a časem se to upraví, ale je to pro tebe náročné tak vydrž!!!
Když ti malý přes den usne tak si jdi taky lehnout a odpočinout, ať máš nadspáno na noc!

Určitě se vám to brzo urovná a bude to dobré - držím palečky aby to bylo co nejdřív a mohli jste si spolu pořádně užívat přes den a v noci si pořádně chrupnout :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1024
15.12.08 16:49

ahoj Cyesis, to teda koukám, jakýho máš spáče, kolik hodin dohromady je přes den vzhůru? máme skoro stejně starý mimi, Eli tak asi do půl roku spávala 3×deně, teď už sme to zkrátili na 2× a to jednou dopoledne tak většinou od 10 do 11 až půl12, no a pak odpoledne, většinou od 2 do 3 nebo půl 4, pak už jí nedávám, někdy bývá k večeru dost protivná, ale vždy jí nějak už na tu chvilku zabavím, spinkat chodí kolem 7. Poradila bych, aby si zkusila ty spací intervaly zkracovat, nejlépe na 2×-3×denně..podle mě takhle starý mimi musí minimálně 2 hodiny mezi spinkáním vydržet..a přesně jak psala Halka to uspavání bych taky nějak řešila, čím starší mimi, tím se to hůř odnaučuje, zkus položit, nechat i vybrečet, no uvidíš, zda to půjde… no budeme držet palečky, a písni, jak ste dopadli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí