uchování mléka

158
18.12.08 11:36

uchování mléka

Milé maminky,mohly byste mi prosim napsat,jaky je vas postup,kdyz odstrikavate mleko a naskledne ho skladujete?Jde mi o to,jestli odsrikate najednou,nebo prubezne cely den a jestli to mleko prilivate do jedne nadoby?Moc dekuji a hezky den K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
18.12.08 12:04

Kaacenko, odstříkávám do lahvičky a přelívám do jedné, kterou mám v ledničce. Takhle sbírám postupně celý den. Syn ho vypije ještě ten den večer, není toho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.12.08 13:12

Ahoj.Když jsem kojila a odstříkávala,měla jsem podobný problém.Laktační poradkyně mi to doslova zakázala :! Pokud mléko sléváš běhenm celého dne do jedné lahvičky,míchá se mléko přední a zadní,které způsobuje bolení bříška a množí se v něm rychle bakterie.Mnoho maminek to tak dělá a nic nepoznají,ale mléko není kvalitní.Já jsem odtříkala a hned zamrazila a popřípadě vytáhla dva pytlíčky s mléčkem. 8) Krista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
18.12.08 14:34

Ahoj, v porodnici mi říkali, že se může sbírat celý den, ale do 48 hodin by mělo být vybumbáno. Já myslím, že je lepší aspon trocha mléka, než žádné. Také jsem to dětem sbírala a hlavně přes noc, kdy je tvorba mléka největší. A že by nějak trpěli na nadýmání bříška se mi nezdá. Až půjdeš do poradny s mimčem, tak se radši zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.12.08 14:41

Kristule, tý jo, to docela koukám. No, mladej mi na bolení bříška netrpí, tu stovku, co si dá jako dezert na noc, mu zachovám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.12.08 21:46

Ja jsem to slevala do jedne lahvicky cely den a pak dala zamrazit… Ale nemelo by se michat mleko zchladle a mleko cerstve „nadojene“ :D tj. mela jsem v lednici dve lahvicky a az kdyz to cerstvejsi mlicko vychladlo, tak jsem to slila a odstrikala dalsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
21.12.08 10:50

Ahojky holky, dovolím si položit otázku. Sterilizujete odsávačku po každém použití? Tedy přesněji co všechno sterilizujete:

• jen lahvičku
  • celou odsávačku (tzn i ten klobouček a ten mechanismus, kterým protéká mlíko)
  • nesterilizujete po každém odsátí

Jde o to, že já potřebuji odsávat tak 3-5× denně (prsa se mi hodně nalévají a potřebuju malému před kojením z nich často ubrat a sem tam potřebuju odsát dávku komplet - ve škole atd.). Zatím jsem sterilizovala pokaždé po použití celou odsávačku (všechny části se kterými přijde do styku mlíko) normálně v hrnci ve varu cca 15 minut. Jenže se mi po těch pár dnech zdá, že to ta odsávačka nějak nedává (plast mi zmatněl a je na omak takový jiný). Jinak mám Medelu na ruční odsávání.

Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.12.08 16:51

no ja hodim na pet minut do hrnce lahvicku,kam tece mliko a jinak to oplachuji v teple vode,mam taky tu Medelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
29.12.08 18:45
Kristule píše:
Ahoj.Když jsem kojila a odstříkávala,měla jsem podobný problém.Laktační poradkyně mi to doslova zakázala :! Pokud mléko sléváš běhenm celého dne do jedné lahvičky,míchá se mléko přední a zadní,které způsobuje bolení bříška a množí se v něm rychle bakterie.Mnoho maminek to tak dělá a nic nepoznají,ale mléko není kvalitní.Já jsem odtříkala a hned zamrazila a popřípadě vytáhla dva pytlíčky s mléčkem. 8) Krista

Tak tohle semi zdá jako solidní blbost neb přední a zadní mléko se přeci smíchá už během prvního odstříkání. V prsu je vždy přední a zadní mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.08 18:57

blbost?Mě nepřijde.Když to říkala LP,tak asi o tom něco ví.Z jednoho kojení to nevadí,ale z více ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
29.12.08 19:05
Kristule píše:
blbost?Mě nepřijde.Když to říkala LP,tak asi o tom něco ví.Z jednoho kojení to nevadí,ale z více ano.

Tojako, že z jednoho se přední a zadní nesmíchá a z více kojení ano? Už jen když se nad tím logicky zamyslíš tak je to hloupost… Já chodila na kurz kde byly 2 laktační poradkyně a když jsme se bavily o uchovávání mléka tak nám nic takového neříkaly. Nehledě k tomu, že když dáš dětským sestrám odstříkané mléko v porodnici tak to namíchají i od několika mamin ak to projde pasterizací a dávají jako příkrmy a tam snad taky vědí co dělají… Btw já míchám normálně a malá rozhodně problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí