Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky si počkám na odpovědi, mám dva v ledničce.
Teda i cuketu.
Já dávala- je to úplně stejné jako cuketa. Pěstujeme je na zahradě-raději máme ty žluté, sklízím je malé asi jako dlaň, pak se nemusí ani loupat a odpeckovávat. ![]()
@pupyk píše:
Taky si počkám na odpovědi, mám dva v ledničce.
Teda i cuketu.
my máme milion ve sklípku ![]()
@Hanulínek píše:říkají, že je to to samé jako cuketa, jen my máme bílé a velké, takže oloupat a vydlabat semínka asi co?
Já dávala- je to úplně stejné jako cuketa. Pěstujeme je na zahradě-raději máme ty žluté, sklízím je malé asi jako dlaň, pak se nemusí ani loupat a odpeckovávat.
@ikyki jestli už jsou velké, tak oloupat určitě, semínka uvidíš- v těch žlutých je jich jen pár.
A jestli je sami pěstujete, tak radím fakt sklízet malé-jsou daleko chutnější a je s nimi míň práce.
Já z přerostlejších dělám polívku-kluci jí říkají žlutý krém
a milujou jí- je trochu podobná hráškovce. Z malých dělám klasické řízečky- nakrájím na plátky, posolím jednu stranu, nechám oslzet, usuším, totéž s druhou stranou a pak obalím v troj obalu, nebo těstíčku. Dál z nich dělám lečo a takovou zelenin. směs s celerem. No a když už jsme jich úplně přežraní, zavařím je jako okurky- mimo vzhledu rozdíl nepoznáš. ![]()
Babička je používá místo cukety i do buchty, já ale nepeču, takže s tím neporadím.
![]()
@Hanulínek tak my z příkrmama začínáme takže klasika uvařit v páře a na kašičku
@ikyki jo to určitě, uvařit v páře, nebo vodě a rozmačkat nebo rozmixovat- dá se použít jako kaše-namíchat nebo vyměnit s bramborem, nebo jako polívečka…
Já se automat. rozepsala o tom našem oblíbeném dospěláckém. ![]()
My ujíždíme na tomhle, ikdyž se to týká dotazu spíše zakladatelky ![]()
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
Ahojky dával ste někdo patizon jako příkrm místo cukety?