Pátrání po dětských knížkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7661
31.1.13 11:23

Pátrání po dětských knížkách

Ahoj, jdu se přeptat sem, protože tady se ví všechno. :mrgreen:
Kdysi jsem jako mladé děvčátko (ano, je to už poměrně dávno :lol:) četla dvě knížky, které se mi po těch letech nedaří vypátrat.
První byla spíš dívčí četba - děj se odehrával tuším v Londýně a byl to příběh první lásky děvčete z normální středostavovské rodiny, která se zamiluje do místního grázlíka. Chlapec má motorku, v závěru knížky se na ní roznejtuje a rodiče té holky ho nakonec nějak vezmou. Název byl něco na způsob Moje první láska, Můj první kluk nebo tak něco.
Druhá se odehrává ve Francii někdy v 19. století a je o chlapci z venkova, který se různýma zvratama osudu ocitne v Paříži, hrozně bídně se tam protlouká, pak se dostane do cirkusu, končí to tuším tak, že ztroskotá s lodí a nakonec se snad dostane domů. Je to psané hodně drsně, takový francouzský Oliver Twist. Z názvu si nepamatuju ani ň. :oops:
Tak kdo víte nebo tušíte, prosím poraďte.
Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
31.1.13 11:24

Koukám, že mi z názvu diskuze uteklo jedno slovo. Tak doufám, že se někdo zbytečně nelekl. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
31.1.13 11:26
@Bersaba píše:
Koukám, že mi z názvu diskuze uteklo jedno slovo. Tak doufám, že se někdo zbytečně nelekl. :oops:

já právě jo :) jsem si říkala ježiš po čem chceš pátrat a ono po knížkách, tak to jo :P ale nevím jaké myslíš, neporadím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
31.1.13 11:27

Co zkusit zajít do knihovny a knížku popsat, třeba by mohli vědět :-)
Já bohužel také nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.1.13 11:34

@Bersaba Ta první je Můj drahý darebák :-).
 http://www.databazeknih.cz/…darebak-1613

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
31.1.13 11:36
@danyk píše:

Jóóó, to je ona. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
31.1.13 11:40
@danyk píše:

tady se opravdu ví všechno :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.1.13 12:13

Lidičky, dovolím si využít této diskuze, abych i já zde poptala „svou“ knížku, možná to admin smaže, ale třeba si to do té doby stihne někdo přečíst.
Sháním knížku Ivy Procházkové Karolína - stručný životopis šestnáctileté. Knížku jsem si koupila jako dvanáctiletá a přečetla ji snad stokrát, v patnácti jsem ji půjčila kamarádce, ta mi ji několik let „vracela“, pak se odstěhovala od přítele a věci tam nechala, on je vyhodil do kontejneru… mezi nimi i tu mou knížku. Pátrám po ní po internetu, na inzeráty na hyperinzerci, bazoši apod. jsem psala, ale vždy bez reakce. Kdybyste ji někdo našel a chtěl ji prodat, prosím, vzpomeňte si na mě… :-)
Autorce se omlouvám za spamování :-)

• Citovat
  • Upravit
7661
31.1.13 12:38

@ncc1701 Odpouštím ti, ale bohužel nepomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavelse
31.1.13 13:31
@ncc1701 píše:
Lidičky, dovolím si využít této diskuze, abych i já zde poptala „svou“ knížku, možná to admin smaže, ale třeba si to do té doby stihne někdo přečíst.
Sháním knížku Ivy Procházkové Karolína - stručný životopis šestnáctileté. Knížku jsem si koupila jako dvanáctiletá a přečetla ji snad stokrát, v patnácti jsem ji půjčila kamarádce, ta mi ji několik let „vracela“, pak se odstěhovala od přítele a věci tam nechala, on je vyhodil do kontejneru… mezi nimi i tu mou knížku. Pátrám po ní po internetu, na inzeráty na hyperinzerci, bazoši apod. jsem psala, ale vždy bez reakce. Kdybyste ji někdo našel a chtěl ji prodat, prosím, vzpomeňte si na mě… :-)
Autorce se omlouvám za spamování :-)

zkus Aukro
http://aukro.cz/…9119973.html

• Citovat
  • Upravit
7241
31.1.13 13:47
@ncc1701 píše:
Autorce se omlouvám za spamování :-)

A co na ní bylo tak úžasného, prosím tě, že ji takhle všude sháníš? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.1.13 16:32
@pavelse píše:
zkus Aukro
http://aukro.cz/…9119973.html

Super, koupeno :palec: Před pár dny jsem tam koukala a nic tam nebylo…

@rejžička Nostalgie. A teď mi chybí.

• Citovat
  • Upravit
7661
17.2.13 19:41

Přihazuji další kousek, který jsem kdysi četla a ráda bych znovu dohledala. 8)
Děj se odehrával někdy v předválečných nebo možná těsně poválečných letech. Bylo to o třech kamarádech - dvou vesnických klucích a jednom městském, který na vesnici přijel na letní prázdniny. Byla tam tuším nějaká zápletka se skupinou komediantů a jednou mladou holčinou od nich. A ještě si vybavuju, že tomu městskému klukovi někdo ukradl hodinky a kluci pak po nich pátrali.
Netušíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.2.13 19:43
@danyk píše:
Ta první je Můj drahý darebák :-).

A mimochodem - ještě jednou děkuji. Díky tobě sehnáno v MK, zapůjčeno a během jednoho dne přečteno. A líbilo se mi to snad ještě víc než zamlada. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.2.13 19:49

@Bersaba Zkusila jsi tu knížku, kterou jsi neodhalila vyhledat přes nějaký ten předmětový katalog? Co pamatuju z dětství, tak u nás v knihovně takový byl, takovej předgoogle. Když člověk odhadl klíčová slova, tak tam našel.
Ségra je učitelka na prvním stupni, má dost dětskou literaturu načtenou, ale na tu druhou knížku se nechytala.

@Bersaba píše:
Přihazuji další kousek, který jsem kdysi četla a ráda bych znovu dohledala. 8)
Děj se odehrával někdy v předválečných nebo možná těsně poválečných letech. Bylo to o třech kamarádech - dvou vesnických klucích a jednom městském, který na vesnici přijel na letní prázdniny. Byla tam tuším nějaká zápletka se skupinou komediantů a jednou mladou holčinou od nich. A ještě si vybavuju, že tomu městskému klukovi někdo ukradl hodinky a kluci pak po nich pátrali.
Netušíte někdo?

tohle mi nic neříká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí