Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
máte někdo udělané patro na spaní? Jste spokojení. Můžete mi případně doporučit nějakou firmu? Nejlépe z jižních čech ale pokud firma bude ochotná dovézt tak taky nevadí. Nevíte jakou mají nosnost?? Manžel je kus chlapa a já anorektička taky zrovna nejsem.
.
Děkuji
Zuzko, sousedé si nechávali dělat původně patro na spaní, ale předělali to na úložný prostor. Bylo tam dost horko a hlavně v létě se tam nedalo spát. Je pravda, že v topné sezoně nemuseli skoro topit, ale pořád ta netopná sezona převažuje tu zimní, topnou.
Druhá sousedka od nás v domě má taky místo spacího patra úložný prostor.
Píšu to hlavně proto, že se to nemusí hodit do každého bytu, i když má vysoké stropy.
Jiná sousedka, z vedlejšího domu, ti spí na vestavném patře, nevím přesně, jaká nosnost a kolik čísel od stropu to mají, nevím, jaká firma, ale pravděpodobně to bude vše starší - toto patro kupovali od původních nájemců bytu, Ti v bytě bydleli 15 let. Stejně to ani nebude účelné, jsme z druhého konce republiky. Ale na tu nosnost se poptat můžu.
Týý jo, zrovna řešíme něco podobného. Taky by mě zajímalo, na kolik to vyjde cenově. ![]()
Ahoj, my jsme meli velke patro na spani v pronajatem byte a spali jsme tam 3,5 roku.
Hrozne moc to usetri prostor, to je obrovska vyhoda. My meli hodne vysoke stropy, takze pod tim se dalo v pohode prochazet a jeste nad nami byla rezerva, na hore to bylo na podrep.
Je fakt, ze v lete tam dokaze byt tepleji, to jsme resili vetrakem a spali jsme jen pod povlakem na perinu (ja neumim spat bez niceho). Ale v zime je to dobry, protoze nemusis moc topit.
Nosnost to ma podle me dost velkou, to nase by v pohode udrzelo i 4 lidi (i by se tam vesli).
Tady jen pro predstavu kvuli cene a typum, tahle firma to delala vsude v nasem okoli http://patranaspani.cz/home
ahojky
my máme udělaný patro na spaní..a já jsu spokojená.. i v létě se tam spí dobře, protože máme velký okno který je až do stropu, takže když se otvře tak se hezky na posteli vyluftuje..
firmu neporadím, my si to dělali sami..
ale máme tlustý zdi a vysoký stropy..
záleží hodně na tomhle..
my to máme udělaný tak že to spaní máme zhruba 4×2,5m..je to od zdi ke zdi..takžá žádný podpěry..
do protilehlých zdí jse zasekali trámy a na to připevnili štěpkový desky..a díru na shody a je hotovo..
ale pokud bydlíš v paneláku tak to takhle nepůjde. my máme byt ve starým cihlovým baráku..
jo a výška na posteli by měla být taková aby sis tam mohla pohodlně sednout a nebouchla se o strop ![]()
to je tam fakt takový vedro??původně jsme chtěly půlit ale tohle nám přijde jako nejlepší řešení
Hm, my taky potřebujeme uvolnit pokoj pro dítě ve 2+1 a patro nám přišlo skvělé řešení. Teplo nám nevadí, jsme zyvklí tak na 23-4 stupňů… jak to je holky se zkušenostmi?
Jinak možná i záleží na ppodlaží bytu ne? Jestli je v přízemí nebo pod střechou… nebo ne?
MaryClementine píše:
Hm, my taky potřebujeme uvolnit pokoj pro dítě ve 2+1 a patro nám přišlo skvělé řešení. Teplo nám nevadí, jsme zyvklí tak na 23-4 stupňů… jak to je holky se zkušenostmi?
Jinak možná i záleží na ppodlaží bytu ne? Jestli je v přízemí nebo pod střechou… nebo ne?
Tak obojí sousedé, co používají původné vestavné patro jako úložný prostor jsou v přízemí nad sklepy, vedle sklepů.
Je to individuální. Známá, která je ve 2.patře tam spávají. Ale oni zatím nemají děti, chodí do práce a zároveň studují. Chodí se zatím domů skutečně jen vyspat. A teď si vzpomínám, že v létě spávají na rozkládacím gauči - mají zatím celý byt pro sebe.
Já se jí přeptám, pokud to nebude passé.
Ale oni to patro koupili asi za 15 000 po původním majiteli.
ona nám to právě už rozmlouvala tchýně, že nám tam bude vedro, ale stejně do toho půjdeme, za prá let plánujeme stavět, takže to nebude řešení na věky
Tak to my bychom to měli na dvacet let
dokud nevykopnem děcko z baráku a nezaberem zas jeho pokoj
![]()
MaryClementine píše:
Tak to my bychom to měli na dvacet letdokud nevykopnem děcko z baráku a nezaberem zas jeho pokoj
![]()
Měla sem cca před 10 lety.
Bylo tam vedro že se nedalo spát.Hned se to tam jakoby zadýchá.Za patro sem dala cca 35000 bez matrací,ale už bych do toho nikdy nešla.Vubec sem se nevyspala .
to už doporučuji raději skřínovou postel
tady http://www.mimibazar.org/foto.php?…
Čtu vaši diskuzi o patru na spaní. Zrovna řeším jeho odstranění, dcera si ho už nepřeje a my ho chceme dát pryč. je z masivu z borovice a moc pěkné. Přijde mi líto ho odvést do sběrného dvora. Takže pokud má někdo zájem je k dispozici za demontáž a odvoz. Jo a bydlíme v Praze 7 ![]()
@Freyaa dobry den mohla bych poprosit foto patra dekuji pokud ho tedy jeste mate