Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zde každý píše jak mu hučí v uchu a plně to chápu.Mám kamarádku a její sousedka si vymyslela že ji dala facku a proto šla k doktorovi.3den šla znovu k doktorovi a nechala se hozpitalizovat že jí bolí hlava a strašně ji hučí v uchu.Teď po ní požaduje 20tis a samozřejmně zaplatit hospitalizaci.Jak je možný že to doktor nepoznal že si vše vymyslela.Když se to tak vezme,tak může kdokoliv jít k ušnímu a vymyslet si hučení v uchu.U konfliktu jsem vše viděla,tak mi to prostě nedá a hledám pro ní pomoc.Máte někdo nějakou skušenost a porádíte mi.Děkuji Šárka
Popisuješ to velmi chaoticky.
Dala kamarádka sousedce tu facku nebo ne? Píšeš, že jsi všechno viděla… Pokud ne, může si sousedka vymýšlet, co chce - Ty jako svědek můžeš dosvědčit, že facka nepadla a není co platit.
Pokud ano, hučet v uchu sousedce klidně může - ale jistě dostane od doktora zprávu s jednoznačnou diagnózou, od které se to bude dál odvíjet.
tak jsem to napsala zkráceně,protože jí tlačí čas.18 je soud a svědčit budu.Chtěla by s advokátem zažádat o znalecký posudek,pokud by tvrdila že dostala facku a následně 3den jí hučelo v uchu.Jde mi hlavně o princip a spravedlnost.Jak to že jí nechal doktor v nemocnici!Proč nepoznal že si vše vymyslela!Myslíš si že znalecký posudek pomůže,když to ani nepoznal doktor! Moc Vám děkuji za odpověď.
Nemůže to nijak poznat - samozřejmě, kdyby měla obtisklou ruku, nebo zlomenej obratel, tak je to jasný - ale bolavou hlavu a hučení v uchu si opravdu vymyslet může a objektivizovat to nijak nejde.
Edit: 3 dny ve spitale kvuli tomuhle????
???tak to by se u nas teda stat nemohlo (ledaze by ji fakt neco objektivne bylo). I po otresu mozku je pozorovani jen 24 hodin.
Příspěvek upraven 14.01.11 v 14:14
Buď to popiš pořádně nebo toho nechme, je to pořád dokola.
Dostala tu facku nebo nedostala???
Jestli nedostala, může o hučení v uchu tvrdit co chce a celá debata je bezpředmětná.
Jestli dostala, v uchu jí hučet mohlo. Tečka.
Krom toho, doktoři nejsou jasnovidci - když k nim někdo přijde s problémem, musejí ho řešit. Jak mají poznat, že pacient si problém vymyslel, když by ho důkladně nevyšetřili?
na ucho nedostala,žádná modřina ani červenou tvář,no prostě nic.Proto mi nejde do hlavy,jak je možné že byla hozpitalizovaná.Vše jsem viděla a žádná facka nebyla.Tak nevím.Jinak děkuji za vaši odpověď.Přeci to jenom potěší.Jsem ze staré školy a dnešní svět je zkažený a já se stím nemůžu smířit.Přejí hezký den.
Je to jak píše Pudla.To je jako když tvdíš že máš migrénu.Můžeš jí mít a nemusíš ![]()
Když jsi vše viděla a facka nepadla tak to dosvědčíš a dobře to skončí ne?
Pokud žádnou facku, tj. ne „facku na ucho“, ale opravdu ŽÁDNOU facku nedostala a Ty to dosvědčíš, není co řešit.
Pokud poškozená nemá svědka nebo přímý důkaz o tom, že jí kamarádka dala facku, tak kamarádka žádné odškodnění platit nemusí, i kdyby měla poškozená modřinu přes celý obličej a zlomenou kost. Musí prostě a jasně dokázat, že to zranění tvá kamarádka zavinila.