Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
taky máte doma podobné peklo jako já když se váš manžel trošičku nachladí? Včera párkrát smrknul, párkrát pokašlal a dneska už leží v postely a je totálně na umření, ráno jsem mu musela doject do lékárny asi pro 20 léků. Z ložnice na mě huláká abych mu donesla čajíček s medíčkem a citrónkem že je mu hrozně zle. Pak volá že má hladíček, tak mu říkám že bude za chvíly oběd. Jdu mít jedním okem nádobí a vařit a druhým okem sleduju ječící Klárku které se zaseklo koště pod židlí a nejde ven. Čuchám psa, děsně pr(u)dí že už potřebuje ven, prostě nestíhám. Pak slyším zoufalé volání z ložnice, tak se jdu podívat co se dějě chudinkovi a ten mi pochroumaným hlasem oznamuje že ten oběd bez tatarky nesní. Otevírá se mi kudla v kapse protože zrovna žádnou doma nemáme, raději s klidem zavírám dveře a modlím se aby už se vyléčil jinak se zblázním:-)
Příspěvek upraven 14.01.11 v 11:33
zuzka.mamka píše:
Ahoj,taky máte doma podobné peklo jako já když se váš manžel trošičku nachladí? Včera párkrát smrknul, párkrát pokašlal a dneska už leží v postely a je totálně na umření, ráno jsem mu musela doject do lékárny asi pro 20 léků. Z ložnice na mě huláká abych mu donesla čajíček s medíčkem a citrónkem že je mu hrozně zle. Pak volá že má hladíček, tak mu říkám že bude za chvíly oběd. Jdu mít jedním okem nádobí a vařit a druhým okem sleduju ječící Klárku které se zaseklo koště pod židlí a nejde ven. Čuchám psa, děsně pr(u)dí že už potřebuje ven, prostě nestíhám. Pak slyším zoufalé volání z ložnice, tak se jdu podívat co se dějě chudinkovi a ten mi pochroumaným hlasem oznamuje že ten oběd bez tatarky nesní. Otevírá se mi kudla v kapse protože zrovna žádnou doma nemáme, raději s kliden zavírám dveře a modlím se aby už se vyléčil jinak se zblázním:-)
Zuzko mám. Od 26. prosince mi tu prskal a hekal, nejdřív to chytl malý a po něm i já, takže po novým roce hurá k lékařům. Muž dostal ATB a to si nedokážeš představit, jaký byl chudáček, protože on jediný dostal ATB. No samozřejmně mě bylo nejhůř, když už on byl v práci, ale já jsem přece silná a musím to zvládnout, když je tady dítě. No a včera už zase přišel s tím, že cítí, že má teplotu, že ho zase bolí v krku…
Jo a to nemluvím o tom, že když je špatně mě, tak si honem něco vymyslí, co by ho mohlo bolet ![]()
No jo Zuzi,
hold musíš počítat s tím, že tohle je pro chlapy smrtelná nemoc.
Můj manžel taky při tomhle stavu umírá. Když jsem nemocná já, tak to je přeci něco jiného ![]()
valkil píše:
Tak nemám to tak strašný jako Ty , ale od něděle mám doma umírající mrtvolu, ale zajít si k doktorce to ne! V práci to má v pohodě, domluvil se a pracuje z domova, já zatím ještě chodím do práce a tak to snáším až od odpoledne.
Teď má z něčeho oteklý jazyk. A zrovna mě napadlo, jestli to nemůže být nějaká alergie na ten 100+1 různých léků co zkouší baštit.
Jojojo přesně, k doktorce si nezajde, protože on ví, že má zánět nosohltanu
Chlemtá tady stodal, který je na kašel, ačkoli vůbec nekašle…
Zuzi, tak to znam mela jsem to doma na novy rok, Kasel rymicka je muzska nemoc na 7:-) jinak je na umreni. Ja mit to co on, tak jeste musim uvarit uklidit, pracovat, pohrat si s Kubikem a jeste sledovat dalsi mimino (manzela v posteli) poteš koště… Jinak jestli nemas tatarku tak ji rychle vyrob, aby jsi nemusela nikam ven v tomto psim pocasi… Nebo nechas Klarku tatkovi na hlidani?
jojo, oni se trošku nachladí a už leží v postely a nechají se obletovat, ale my jsme kolikrát 10× víc nemocné než oni, a musíme se postarat o děti, domácnost, uklidit o zvířata a nějaký fňukání v postely neexistuje ![]()
janíku, kdybych nechala klárku na hlídání andymu, po návratu z obchodu bych asi musela volat záchranku nebo nevim:-))
řekla jsem mu rovnou že tatarku nemám a bud to sní nebo ne
No jo chlapi! Oni by chtěli umřít i na rýmu ![]()
Udělej mu dobrý čajík, dej mu vitamíny, hlavně C a bude za chvíli fit. ![]()
Zuzko, já bych volala 112 a nechala ho odvést rychlou… ![]()
Postav chlapovi k posteli čaj, vezmi dítě a psa a běž na procházku. ![]()
hlavne kliiiiiiiiiid!
az mu bude lip, frkni mu holku a jdi s kamoskou na kafe a nejlepe na pul dne!
lleennttiillkkaa píše:
Zuzko mám. Od 26. prosince mi tu prskal a hekal, nejdřív to chytl malý a po něm i já, takže po novým roce hurá k lékařům. Muž dostal ATB a to si nedokážeš představit, jaký byl chudáček, protože on jediný dostal ATB. No samozřejmně mě bylo nejhůř, když už on byl v práci, ale já jsem přece silná a musím to zvládnout, když je tady dítě. No a včera už zase přišel s tím, že cítí, že má teplotu, že ho zase bolí v krku…
To mi něco připomíná… ![]()
Manžela jen bolí hlava…a je přešlý, já trpím migrénama, bolesti páteře (loni mi neurolog říkal, jak tak můžu vůbec fungovat - ono ne, že můžu, ale musím!), kdo by se pak postaral o malého. Uvařit, uklidit pohrát, když je špatně mi, to si nemůžu dovolit polehávat…
Ale to má asi každá ženská…
zuzka.mamka píše:
janíku, kdybych nechala klárku na hlídání andymu, po návratu z obchodu bych asi musela volat záchranku nebo nevim:-))řekla jsem mu rovnou že tatarku nemám a bud to sní nebo ne
Zuzi, tak to by byt vypadal jak po vybuchu a mozna by jsi zachranku volala uz z obchodu:-( ![]()