Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Jdu tě politovat, protože to taky znám. Takhle byl manžel nemocný víkend před mým druhým porodem (já měla jen rýmu jako prase
takže jsem musela fungovat a lítat kolem starší dcery). Ovšem ten můj byl na tom mnohem hůř, měl navíc ještě teplotku
.
Takže jsem rodila s příšernou rýmou a totálně nevyspalá, ale my ženský vydržíme víc než člověk
.
zuzka.mamka píše:
Ahoj,taky máte doma podobné peklo jako já když se váš manžel trošičku nachladí? Včera párkrát smrknul, párkrát pokašlal a dneska už leží v postely a je totálně na umření, ráno jsem mu musela doject do lékárny asi pro 20 léků. Z ložnice na mě huláká abych mu donesla čajíček s medíčkem a citrónkem že je mu hrozně zle. Pak volá že má hladíček, tak mu říkám že bude za chvíly oběd. Jdu mít jedním okem nádobí a vařit a druhým okem sleduju ječící Klárku které se zaseklo koště pod židlí a nejde ven. Čuchám psa, děsně pr(u)dí že už potřebuje ven, prostě nestíhám. Pak slyším zoufalé volání z ložnice, tak se jdu podívat co se dějě chudinkovi a ten mi pochroumaným hlasem oznamuje že ten oběd bez tatarky nesní. Otevírá se mi kudla v kapse protože zrovna žádnou doma nemáme, raději s klidem zavírám dveře a modlím se aby už se vyléčil jinak se zblázním:-)
nevím jak vy ale já se při čtení vašich příspěvků náramně bavím
![]()
u nás to došlo tak daleko, že sebral všechny svoje síly které mu ještě zbyly a dojel si pro tatatrku sám ![]()
zuzka.mamka píše:
nevím jak vy ale já se při čtení vašich příspěvků náramně bavím![]()
u nás to došlo tak daleko, že sebral všechny svoje síly které mu ještě zbyly a dojel si pro tatatrku sám
Tak to s ním nebude tak hrozné
.
Zuzko, tys svého nemohoucího chudáka manžela PUSTILA do obchodu???
Ty seš tyranská žena!
![]()
Zuzko, soucítím s tebou ![]()
Míváme to doma podobné, když má rýmičku. S tím rozdílem, že mi minimálně jednou za pět minut hlásí podrobně jeho zdravotní stav - jak se to zlepšilo/zhoršilo/stále stejné, nemůže dýchat, smrkat, kašlat ![]()
On tedy neleží v posteli, ale táhne se za mnou jak stín a pořád mi toto vykládá. Bych ho zaškrtila nejradši ![]()
Ale zajímavý je, že když ležel doma po operaci slepého střeva, zas tak hrozný to nebylo a to ho ta jizva fakt bolela. Chlapi jsou holt herci, no ![]()
Jinak máš pravdu v tom, že ženská musí vydržet mnohem více, sice padá na ústa, ale musí se postarat o domácnost a děti ![]()
Ywett píše:![]()
![]()
Jo, u nás je to to samé.
Jak chlapa jen škrábne v krku (protože třeba jen málo rozkousal oříšek), už mete pro teploměr. Samozřejmě si hýčká rtuťový, ostatní blbě měřijou. Jak si naměří o desetinu stupně jinak, než je jeho obvyklá teplota (je samozřejmě pevně stanovená, nevím jestli ju má nějak vysledovanou nebo je to nějakej celorepublikovej průměr), utíká pro paralen a panáka slivovice. Sedne si na internet a až do večera se snaží své příznaky konkrétně přiřadit nějaké chorobě. Večer si dá dalšího panáka slivovice a na noc dva paraleny.
Pokud dítě kýchne, už nadává, že dětský choroby jsou ty nejhorší a běží nalít si panáka.
Když tak přemýšlím, je můj chlap hypochondr nebo alkoholik kredenčák?
oříšek
zuzka.mamka píše:
u nás to došlo tak daleko, že sebral všechny svoje síly které mu ještě zbyly a dojel si pro tatatrku sám
To mi připomnělo kdysi nějaký vtip, že zaměstnavatel již nadále nebude akceptovat neschopenky…kdo dojde k doktorovi, dokáže dojít i do práce ![]()
Takže na tom zas tak zle není, když ho mlsná huba vyhnala z postele. Já když jsem fakt KO tak nemám ani na jídlo pomyšlení. I jsem to tomu svému jednou řekla, že dokud mu chutná jídlo, tak na tom zas tak špatně není. Držel kvůli tomu protestní hladovku…asi 2 hodiny, než mu došlo, že mě je to úplně šumák že si vymýšlí, naopak s ním mám míň práce ![]()
Hm, tak ten můj mi svůj stav pravidelně nehlásí, naopak, když se ho ráno zeptám, jestli je to lepší, tak mi odpoví NEVÍM
. To mě teda vytáčí mnohem víc
.
Kakika píše: …Držel kvůli tomu protestní hladovku…asi 2 hodiny, …
Dvouhodinová protestní hladovka!
Holky, vy mě fakt bavíte… ![]()
madi píše: …Jinak máš pravdu v tom, že ženská musí vydržet mnohem více, sice padá na ústa, ale musí se postarat o domácnost a děti
Proč by musela? Mně když je zle a manžel je náhodou doma, tak zalezu do postele, zavřu za sebou dveře ložnice a prostě mě nezajímají.
Jako ano, když manžela požádám o čaj, tak na něj čekám třeba i 1,5 hodiny, ale z postele prostě nevylezu a o zbytek se musí postarat on. Prostě, jaký si to doma uděláš, takový to máš… ![]()
Wiolla píše:madi píše: …Jinak máš pravdu v tom, že ženská musí vydržet mnohem více, sice padá na ústa, ale musí se postarat o domácnost a dětiProč by musela? Mně když je zle a manžel je náhodou doma, tak zalezu do postele, zavřu za sebou dveře ložnice a prostě mě nezajímají.Jako ano, když manžela požádám o čaj, tak na něj čekám třeba i 1,5 hodiny, ale z postele prostě nevylezu a o zbytek se musí postarat on. Prostě, jaký si to doma uděláš, takový to máš…
No Wiollo, souhlasím, když je doma, tak není o čem mluvit, prostě se stará a já si jdu lehnout. Jenže když je v práci, tak mi nic jiného nezbyde, že.
zuzka.mamka píše:
Tak to se neboj ještě ti neumře ![]()
Zuzi, tak to jsem se pobavila, asi mu nic neni, když vyrazil do obchodu pro tatarku, ja teda uz jsem dlouho nebyla nemocna, ale pokud bych byla,tak dam tatinkovi za ukol, ze ma cely den na starosti Kubiska a jdu do postele, je pravda, ze neco uvari teda kuchyn vypada jak po vybuchu, ale Kubiček netrpi:-)
madi píše:Wiolla píše:No Wiollo, souhlasím, když je doma, tak není o čem mluvit, prostě se stará a já si jdu lehnout. Jenže když je v práci, tak mi nic jiného nezbyde, že.madi píše: …Jinak máš pravdu v tom, že ženská musí vydržet mnohem více, sice padá na ústa, ale musí se postarat o domácnost a dětiProč by musela? Mně když je zle a manžel je náhodou doma, tak zalezu do postele, zavřu za sebou dveře ložnice a prostě mě nezajímají.Jako ano, když manžela požádám o čaj, tak na něj čekám třeba i 1,5 hodiny, ale z postele prostě nevylezu a o zbytek se musí postarat on. Prostě, jaký si to doma uděláš, takový to máš…
Jasně, to je pravda. Ale to by nakonec musel i on, kdyby tam ty děti měl a tebe ne. Teda pokud by nevolal mamince, aby urychleně přijela… ![]()