Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o radu. Nemáme zrovna velký dětský pokojíček a protože čekáme druhé miminko, zvažujeme jejich spaní. Nejlepší bude na patrovkách, resp. na postelích, které jsou v různé výšce, ale ne přímo nad sebou (dávají se do rohu pokoje a pod tou vyšší je třeba stůl nebo nějaké odkládají prostory). Slyšela jsem, že existují postele, kde ta vyšší má schůdky, které slouží zároveň jako šuplíčky a podobné vychytávky.
Máte s tím někdo zkušenost? Na Internetu po zadání patrových postelí moc odkazů nevyjede, možná se jim říká jinak?
Díky,
Jitka
Ahojky ,asi bych zkusila nějaké studia ,myslím ,kde dělají postele na míru .Mě se jednou líbilo v bydlení je hra tam dělali postele pro 3 děti ,taky do rohu s tím ,že 2 postele byli nahoře a v rohu odkládací prostor a ta spodní byla dole pod nima i dole v rohu vznikl ukládací prostor myslím že tam byli poličky .Taky to budem ted ke konci roku řešit ,pro 3 dítka pokojik cca 13m .Taky v rohu ,ale trochu jinak tak že pod postelema se vejde jedna šatní skřín a pod druhou stolek s tv+postel pro nejmladší holčičku .
Taky mě zajímají nápady jak nejvíc ušetřit místo .
Majdalenka
Ahoj, my máme ložnici s postelí s ůložným prostorem od téhle firmy: http://vestl.cz/. Jsou fajn a udělají v podstatě cokoliv si vymyslíš… ![]()
Ahoj.
Díky za odkazy. Zatím čekáme první mimčo, ale časem budeme potřebovat 2 dětičky také nacpat do jednoho pokojíčku, takže inspiraci sbíráme už teď.
A jenom poznámečka k tomu, co napsala SARAH3. Já jsem si do ložnice vymyslela taky postel se spoustou úložného prostoru, manžel (truhlář) jí udělal přesně podle toho, co jsem chtěla a je to děsný hybrid a potvora velká, ze které se špatně slézá. Takže radím, abyste si to pořádně rozmyslely. Sice mám přesně to, co jsem si vymyslela, ale spokojená nejsem. Zkuste se na potřeby podívat i z jiného úhlu a zkusit hledat další řešení. Třeba se nikam nedostanete, ale třeba vás napadne něco mnohem lepšího.
Jak už tady bylo zmíněno , zkusila bych domestav nebo ještě lepší f. Gazel. Obě značky dělají doplňky ve formě skříní , komod, šuplíků, poliček , polohovacích židlí a stolů. U těchto patrových postelí, ale pozor protože jsou vyšší než klasické patrové palandy, takže se nevejdou do klasického bytu s výškou stropů 2,6 m.
My jsme kupovali nakonec od Gazel a to z toho důvodu ,že se dala koupit pouze jedna postel se zábranou a zbytek nástavby na palandu dokoupit kdykoliv později . Nechtěla jsem mít někde kus druhé postele 2 roky ve sklepě.
Apolena