Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
dcera už má 3 měsíce, tak bych ji chtěla přestat zavinovat, jenže když ji přikryju, hned se odkope. Máme v ložnici docela zimu, tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte zkušenosti se spacími pytli? Líbí se v tom dětem?
Já si ho nemůžu vynachválit, Jeník ho má asi od půl roku. Teď jsem měla strach, jak mi ho po létě opět příjme, ale v pohodě. A já nemuím být vystresovaná, že mu bude zima - pořád se totiž chruje
. Ale musíš to vyzkoušit, co dítě, to originál ![]()
Bosorka
Taky spokojenost, akorat ted bylo teplo, takze nevim jak to prijme Jenik
K
Doporučuju!!!!!
Starší dcera byla bez pytel,pořád byla odkopaná,zmrzlá,já pořádně nespala,pořád jsem ji přikrývala.
Na mladší mám pytel,přes zimu teplý,teď jen slabý letní,oba jsou super.
Mrkni na http://www.sweb.cz/…nek/leva.htm
Paní byla moc ochotná,ušila i jiný pytel,než měla vyobrazené a poslala 2 malé polštářky zdarma!
Ahojky,
já si ho nemůžu vynachválit, protože Nikolka než usne, tak má pořád nohy nahoře a snaží si sednout, takže peřina neměla šanci ![]()
Mám v obchodě od SCARLETT, takže jsem si jeden vzala, vyzkoušela a už bych ho nedala!! Je to fakt super. A když se mi zdá chladněji, tak pak ještě přes pytel hodím deku a je to ![]()
Jarka a Nikolka
Ahoj,
starsi dcera ma dva zimni a dva letni. Ta mladsi uz spi taky v pytli. Obe jsou hodne pohyblive, takze to jinak neslo. Spokojenost obrovska!!!
Terik
Ahoj já jsem měla nejdřív kupovaný, ale malá už mi z něho vyrostla, tak jsem si ušila větší. Tady ho máš.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Taky si ho nemůžeme vynachválit
Musím akorát na zimu koupit ještě jeden teplejší. Terka si na něj brzo zvykla a spinká v pohodě. Občas když je chladněji tak přes ní dávám ještě deku, ale tu většinou stejně odkope i přes ten pytel
![]()
ahoj taky mám jen dobré zkušenosti. Malý v něm byl cca od 4 do 7 měsíců, než z něj vyrostl. Pak nějakou dobu pod peřinou, ale věčně zmrzlý a odkopaný. Pak léto a nyní jsme pořídili velký v C A, bála jsem se, že do něj tak velký a po takové době nebude chtít, ale v pohodě v něm spí a neprostestuje a je v teple.
K.
U nás bohužel neprošel, ale zkoušela jsem ho dávat až dost pozdě.. Tak možná když přejdeš ze zavinovačky na pytel, tak že to bude v poho..
Náš Matěj v něm spí od 2,5m , máme dva různé, teplejší a tenčí, teplejší je z Mim.cz za 161 ,– Kč a je naprosto SUPER! Doporučuju. S peřinkou spal párkrát a vždycky jsme jí ráno našli pod ním nebo na zemi.
Claudie
Já dceru přestěhovala ze zavinovačky přímo do spacího pytle (v 5 měsících), je tu super, spí v něm doteď a bude dál.
Je lepší tam dítě dát co nejdřív, kdybys ho třeba pořídila až za půl roku, tak v něm dítě nemusí chtěl být, když bylo zvyklé na volnost, kdy si může lízt a stoupat po posteli…znám od známých, dítě co už si stoupá a leze po posteli bylo věčně odkopané, dali pytel a dítě se pěkně v něm stekalo.
Proto lepší rovnou ![]()
Alenka
My jsme také plynule ze zavinovačky a těsného zavinutí přešly na spací pytel a je to super. Teď máme slabší a na zimu silnější. Natalinka je dost pohyblivé miminko a často v postýlce cestuje a i proto je pytel fajn.
My pytel zkouseli a moc nam nevyhovoval. Vitek cestoval a cestuje v postylce a odkopava se a jak jsem ho dala do pytle, tak se zacal vztekat nebo se budil, jak se do nej ve spanku zamotal.
Ale prestehovali jsme se a ma dost studeny pokojicek. Sice se na nej sem tam jdu kouknout , no a vzdycky je odkopany a musim ho prikryt. Tak zas uvazuju, ze neco poridim. Ale bojim se, ze to bude zbytecna investice. Spaly vase deti i ve dvou letech v pytli? Nebo je lepsi spanelska deka?