Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
aladino,
moje Klárka má skoro 5 a spí ve velkém pytli bez dna, aby mohla chodit.
Jsem ráda, protože pokaždé, když ji jdu přikrýt, je odkopaná, a tak je jí aspoň trochu více teplo.
Když se ti z deky, odkope, tak ti bude k ničemu.
Pa M.
Super napad a reseni pro nas. Vitek si po ranu vydrzi treba hodku hrat sam v postylce a takhle bych ho nemusela chodit rozmotávat. A to sis usila sama?
Ahoj,
Honzík nám spí v pytli od 8 měsíců, vystřídala jsem jich několik - nejlepší z HaM, se zapínáním po straně, pokud spí na bříšku. Jsou mu dva a stále v něm spí, pokud nespal, hned měl rýmu. Pokud si zvykne od malička, není s tím problém. Já jsem pro pytel,
Pihule
My používáme spací pytel téměř od narození. Zavinonačku jsem používala asi jen 3 týdny, pak jsem hned přešla na spací pytel. Matýsek je v něm spokojený a já jsem klidná, že je v teple. Teď jsme museli pořídit větší (fa Scarlett), protože máme doma dlouhána ![]()
Ahoj maminky, syn ma 10 mesicu a hrozne se odkopava, chci koupit prckovi na zimu spaci pytel, ale bojim se jak mi ho prijme, nikdy v nem totiz nespinkal. jake vy mate zkusenosti? Dekuji za nazory ![]()
Já si život bez spacího pytle vůbec neumím představit, děsím se doby, kdy z něj Tomášek vyroste (má taky 10 měsíců). Je to geniální vynález, v noci ráda větrám a jsem v klidu, že mu není zima, pořád sebou v postýlce mele. Jak to přijme tvůj malý ti nikdo asi neřekne, holt kup a uvidíš, kdyžtak ho prodáš
.
@beruska2012 píše:
Ahoj maminky, syn ma 10 mesicu a hrozne se odkopava, chci koupit prckovi na zimu spaci pytel, ale bojim se jak mi ho prijme, nikdy v nem totiz nespinkal. jake vy mate zkusenosti? Dekuji za nazory
Myslím, že pokud na něj není zvyklej a pokud na sobě nesnese ani deku/peřinu, tak se ti se spacáčkem nesmíří. Ale to je jen můj názor.
Ideální by bylo půjčit si pytel od nějaké kamarádky na zkoušku, ať zbytečně nevyhodíš peníze.
Ahojky dekuji moc za tvuj nazor
no prcek se hodne odkopava a cestuje po postylce a nespi skoro vubec na polstarku. Ja zkusim mu koupit spaci pytel z druhe ruky a uvidime. V byte mam docela zimu a nechci ho porad oblikat do teplacku, kdyz spinka… ![]()
No, já to zkoušela řešit taky spacím pytlem, ale dcera se vztekala a nemohla usnout… tak to holt řeším tak, že několikrát za noc stanu a přikryju. naštěstí už je nám rok a půl a vydržíme pod peřinkou skoro celou noc.
@beruska2012 Tak jasně, že by mu bylo ve spacáku dobře a teplo, ale co vím podle svojí dcery, tak začala spacák bojkotovat taky nějak před rokem věku, kdy se jí zalíbilo spát „na žábu“ - na bříšku s pokrčenýma nohama. Bylo to v létě, teplo, takže jsem ji nechávala spát jenom pod dekou - a pak už jsem ji do spacáku nedostala. Vadil jí právě proto, že v něm nemohla řádně roznožit. ![]()
Takže myslím, že pokud je tvůj prcek zvyklej na svobodu pohybu, spacákem se mu možná moc nezavděčíš. ![]()
Dceru jsem tam šupla v půl roce, když se začala vykopávat ze zavinky a spí v něm bez problémů dodnes, akorát teď skoro ve 2 letech se po spaní už umí rozepnout a zdrhnout
![]()
Dekuji maminky tak jsem pytel objednala a uvidime jak ho prijme…
Pak vam napisu jak dopadla jeho prvni noc
![]()
Syn na sobě taky deku nesnese, ale ve spacáku spával ochotně do 2,5 let. Takže neboj ![]()
Ahoj holky, syn má 66,5 cm, myslíte, že můžu koupit rovnou 100cm pytel? Má 8 kg a celkově je takový nějaký větší, nezamotá se mi třeba do toho?
On totiž strašně v noci cestuje a pak je jak kdyby jsme ho vytáhli z mrazáku ![]()