Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,
celkem mě zaujal „spací pelíšek“ pro miminka - jestli jsem to dobře pochopila, je to pytel plněný polystyrenovýma kuličkama podobně jako kojící polštář a miminkům se prý na něm dobře spí.
Já jsem si ale myslela, že miminka mají spát na rovné tvrdší podložce, aby neměly problémy s páteří - tak jak to je?
A myslíte, že bych si ho mohla udělat sama zhruba ve velikosti velkého polštáře, ať mám rovnou i povlečení? Nebo jakou to má mít velikost?
Díky moc,
Milada
Miladko, neměla jsem přímo originál kojo polštář, ale mám půjčený takový oválný polštář s EPS kuličkama, sama na něm spávám.
Malýho jsem na něj taky dávala přes den občas dřímat a je fakt, že se mu to líbilo. Stejně ty malý miminka mají nejraději klubíčko a podobné krkolomné polohy, ten polštář se vytvaruje podle něj, myslím, že to nijak nevadí.
Na dlouhé noční spaní už pak jasně postýlku a rovný podklad, ale našemu Matýskovi dodnes vyhovuje jakoby ohraničený prostor, a to ten polštář plní.
Tak se neboj a ušít se určitě v pohodě dá.
Jazzi a Matýsek
Já jsem používala kojo polštář cca do 3 měsíců-zavinula jsem ho dokolečka a Vítka do něj vležila svinutého v kluníčku na boku, měl to docela rád. Pak už na to byl veliký…
K.
Ahojky,
vím co myslíš:-) Loni jsem byla s malou na plavacím pobytu a měli jsme tam velký pytel od Pechů. od té doby po něm toužím a letos si ho budu přát k vánocům, nebo možná za porod druhého mimíska:-)
Nadšená jsem z něj nebyla jen já, ale i moje lezoucí holčina. Fakt se v něm dá nádherně uvelebit. Chci ho místo jednoho křesla. Škoda, že si ho teď nemám k čemu přát, byl by super na leháro v těhu:-) Jen se z něj teda špatně vstává, jak hned mění polohu:-)
Co se miminka a spaní týče… Tvrdí se, že je nutná tvrdá podložka. Akorát jsem sháněla matraci pro starší dítko a četla jsem, že z rovné tvrdé podložky jsou pak problémy s páteří…
Myslím, že nejdůležitější je pevná opora zad. Myslím, že v knize Něžná náruč rodičů doporučují dávat spát miminko v silné peřince. Souhlasím. Malá spala perfektně v měkounké rychlozavinovačce, která se vytvarovala přesně podle ní. Tohle přesně, myslím, ten pelíšek splňuje:-)
zdraví Albi
Pro novorozence je lepší tvrdá podložko proto, aby se nezadusilo v měkkém.
Rozhodně to není kvůli páteři. Pro miminko je přirozené být v klubíčku.
Jak se tomuhle „spacimu pelisku“ jinak rika? nemuzu to najit na netu