Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cau, hraji nejake deti od vas hru Civilization? Jak jsou stare?
Mam takove dilema - syn hraje akorat Minecraft a World od tanks a jsme teda rodina, ktera detem hrani dost omezuje. Nicmene chtela jsem jim ke dni deti koupit jeste nejakou jinou PC hru jako prekvapko a zaujala me prave ta Civilization. Nejsem si jista ale, jestli neni moc tezka. Je totiz strategicka a posledni sestka verze pry nesetri novacky.
Plus se chci zeptat, jestli vyuzivate sluzbu Steam nebo kde hry kupujete a myslim hry vylozene pro PC resp. my mame notas. Nemame zadnou konzoli. Notas by to mel zvladat, je s dobrym procesorem i pametma a grafickou kartou.
Ja hry nehraju vubec, jenom deskovky s deckama nebo s muzem a jsem tim uplne nepolibena. Jak funguje ten Steam? Nerada bych, abych, pokud ho vyuziju, si tam pak treba decka zacaly stahovat hry samy, zvlast ne za penize.
Jakou hru byste mi doporucili? Idealne ne strilecku, to mu staci tanky, ale spis prave neco strategickyho… Dik.
Steam je dobrá služba pro nákup her. Jen zadas kreditku a nakupujes. Ale určitě tam jsou nějaké zámky apod. nebo jednorázové koupit a pak kartu oddělat. Dobrý je čekat na různé výprodeje a akce, kde se ty hry dají koupit dost levně.
Jinak civilizace je dost složitá hra. Nepíšeš kolik mladýmu je, ale oproti Minecraft a tankům je to sakra rozdíl. Hlavně je to všechno na přemýšlení a není tam „akce“. Ale na vzdělávání určitě dobrá. Zvlášť pokud už angličtinu ovládá a bude to hrát v angličtině.
Jinak dobré stavěcí hry jsou třeba ANNO nebo starší SimCity.
Dik. Je mu 12. Rada bych prave, aby se z toho i neco naucil, anglictinu oblada na zakladni urovni, ale tohle si treba dovedu predstavit, ze bych si zahrala i ja… Mrknu na ty, co pises. SimCity si jeste pamatuju, to jsem hrala i ja. ![]()
Zeptám se syna (taky 12 let). On hraje jednu střílečku, ale pak tam má nějaké strategické hry. Název si ale nepamatuji. Civilization jsem hrála já v 90. letech
I SimCity
Syn více tedy komunikuje anglicky v té střílečce a jeho znalost angličtiny je už teď úplně jinde než u jeho spolužáků
Bez problémů se anglicky domluví
Nedávno nám i překládal nějaký odstavec z knihy jednoho psychologa
Jen tak, že si to zkusí přeložit
Na Steamu má svůj účet, ale za peníze si sám nestahuje. Hry za peníze (nebo nějaká vylepšení do her) dostává třeba vysvědčení, k narozeninám, svátku atd.
Děti rády hrají ArcSurvival. Tam se teda bojuje s dinosaury, ale také si je člověk snaží ochočit a nakupovat vybavení a buduje základnu. Baví to mého desetiletého, čtrnáctiletou i manžela
máme koupený multiplayer a hrají společně. A účet na Steam doporučuji.
Super! To je parada, dinosauri zni taky fajn a privitam i dalsi tipy.
Se zeptam, jak uplnej blbec, ale hraji online s jinyma lidma nebo offline sami? A jak funguje to online hrani? To hrajou s kamosema nebo s cizima hracema?
Oni mají vytvořeny myslím svůj vlastní server a můžou si tam pozvat další kamarády. Ale jde to i on-line, že se připojí k dalším hráčům. Podobně to funguje i v Minecraftu.
Mají i rozchozený program Discord, kde spolu při hraní komunikují. Jinak my těch her máme mraky, já to už dávno přestala sledovat. Jen dcera teď hlásila, že vyjde nový dodatek do Sims, takže ho nutně potřebuje
Ještě se večer zeptám dětí, co je baví a není to zabíjení navzájem, zombies atd.
Tak jsem udelala ucet na Steamu a maji tam i nejake slevy. Jen nic neznam 😀
Koupim ten Arksurvival, ten je taky ve sleve.
Poradte jeste neco pro devitiletyho. Nejaky zvirata, hlavne ne neco strasidelnyho… ![]()
Tak jsem se jen koukla na Steam a kluk jako střílečku hraje Team Fortress. Ale ty strategické netuším. Vím, jak to vypadá, ale nemůžu to najít
Musím se ho zeptat ![]()
Planet zoo nezna nekdo? To by toho mensiho mohlo bavit…
Si pripadam jak Alenka v risi divu, fakt tomu vubec nerozumim - je tam bambiliarda her a spousta balicku a kdyz ctu recenze, tak vubec netusim, o cem se bavi. Napr. nekdo nadava na launcher a ze mu harvestuji data (sbiraji data o hrani, ze jo…mam mit nejaky obavy?).
Strilecky moc nechci, prave. Ale dik!
@suvik píše:
Cau, hraji nejake deti od vas hru Civilization? Jak jsou stare?Mam takove dilema - syn hraje akorat Minecraft a World od tanks a jsme teda rodina, ktera detem hrani dost omezuje. Nicmene chtela jsem jim ke dni deti koupit jeste nejakou jinou PC hru jako prekvapko a zaujala me prave ta Civilization. Nejsem si jista ale, jestli neni moc tezka. Je totiz strategicka a posledni sestka verze pry nesetri novacky.
Plus se chci zeptat, jestli vyuzivate sluzbu Steam nebo kde hry kupujete a myslim hry vylozene pro PC resp. my mame notas. Nemame zadnou konzoli. Notas by to mel zvladat, je s dobrym procesorem i pametma a grafickou kartou.
Ja hry nehraju vubec, jenom deskovky s deckama nebo s muzem a jsem tim uplne nepolibena. Jak funguje ten Steam? Nerada bych, abych, pokud ho vyuziju, si tam pak treba decka zacaly stahovat hry samy, zvlast ne za penize.
Jakou hru byste mi doporucili? Idealne ne strilecku, to mu staci tanky, ale spis prave neco strategickyho… Dik.
hra civilizace je dost tezka, ale 12 lety by to mel zvladnout. Spis je to pro takove premyslive typy, pokud ma rad rychlou akci, bavit ho to moc nebude.
@Cenarius @nozu omlouvám se za dotaz Ot, ale před cca 2-3 lety jsem zřídila účet na steamu a koupila hru Lego harry Potter, kterou syn průběžně hrál na starém počítači (windows myslím Xp), pak manžel nainstaloval před rokem na nový PC s windows 10 znova, vše fungovalo. Ale před pár týdny mi začalo zlobit přihlašování na steam, opakovaně to vyžaduje přihlášení a nové heslo, což jsme vyzkoušeli. Ale opět to stále požaduje nové přihlášení a nyní už ani nefunguje zaslat heslo na můj email, ale zobrazuje se tam nějaký jiný email začínající na písmeno s******.cz. takže steam už se nepřihlásí, neaktualizuje a tím pádem ani hra už nejede. A já netuším co s tím, jelikož žádný mailový kontakt na steam jsem nešla. ![]()
Neni to Age of empire?
Jinak ja tu akci prosvihla, chapete to? O hodinu
Jsem se tesila na tu Zoo, ze si ji taky zahraju, sakra!