Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
u nás v deníčku „psychika snažilky“ má PCO VeKo, ta by mohla vyprávět. přijď k nám.
Ahoj Marcelo, my se taky snažili dva roky, dr mě léčil proverou a clostilem, pak jsme šli do CARu a tam hned diagnostikovali PCO a další cyklus jsem píchala puregon, byla IUI a z toho máme ročního syna ![]()
Teď jsem nedávno zjistila že jsem stihla MS jen dvakrát a jsem neplánovaně těhotná znovu, přirozeně ![]()
Jedna známá otěhotněla právě po tom co jsi absolvovala ty, tak určitě neházej flintu do žita a užijte si to ![]()
Ahoj holky,
před měsícem jsem byla na laparoskopii, hystereskopii, provedli mi drilling vaječníků. Mám PCO syndrom. S manželem se snažíme skoro dva roky a stále nic. Chci se zeptat, jestli je na tom někdo z Vás podobně a jak to Váš lékař/ka řeší. My jsme se dohodli, že se půl roku budeme snažit a pokud se to nepodaří, půjdeme na umělé oplodnění. Ale velkou roli hraje určitě psychika a ta je na bodu mrazu, určitě to znáte.
Už dříve jsme prodělala léčbu proverou a clost. Teď neberu nic, jen jsem si koupila vitamínky.
Nevíte někdo, jaká je pravděpodobnost otěhotnění při PCO a jestli se tomu nedá ještě nějak pomoct (doktorka říká, že teď jsme pro to udělali vše co jsme mohli a teď se máme jen snažit). Ale po tom, co tady čtu, nevím, jestli je to opravdu tak.
Díky za odpověď.
Marcela