PCO a rychlá dieta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
479
28.9.12 18:11

PCO a "rychlá" dieta

Mám dilema, které by možná zodpovědná plánující mamča neměla mít. Byly mi potvrzeny polycystické vaječníky. Jsem přesvědčená, že souvisejí s nadváhou. Mám vyzkoušenou jednu lékárenskou drasťárnu. Program na 10-15 dní. Každý den půl kila dolů. Jde to rychle a poté mám rozepsanou dietu na váhu, kdy ubývá kilo týdně. Všechno funguje, až na jojo efekt (v rámci roku?), který mám holt vyzkoušený, protože mám zkrátka jídlo ráda. Když hubnu pomalu, ztrácím motivaci a tohle by byla cesta přechodně snížit kila a miminka se po roce snažení dočkat. Jak byste to řešili vy…rychlé přechodné ne zcela zdravé řešení, nebo věčně nefunkční boj s váhou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
28.9.12 18:26

Ahojky, taky jsem měla PCO a chtěla jsem rychle zhubnout, tak jsem se pustila do rýžové diety na 10 dní. Během ní jsem otěhotněla, přestože ten měsíc jsem měla od dr. potvrzenou neexistenci dominantního folikulu. Prostě najednou se během 3 dnů dominantní objevil a teď mi tady křičí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
479
28.9.12 18:40
@sad 1 píše:
Ahojky, taky jsem měla PCO a chtěla jsem rychle zhubnout, tak jsem se pustila do rýžové diety na 10 dní. Během ní jsem otěhotněla, přestože ten měsíc jsem měla od dr. potvrzenou neexistenci dominantního folikulu. Prostě najednou se během 3 dnů dominantní objevil a teď mi tady křičí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to bude spíš štěstí, než „rýže“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.9.12 18:50

@Linda s mo, ono je to skor naopak, co sa tyka pcos a nadvahy.
pcos suvisi s nadbytkom testosteronu a casto aj s inzulinovou rezistenciou a problemom so stitnou zlazou. mam dost kamaratok, ktore mali pcos a liecili ich metforminom a po tejto liecbe prirodzene schudli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.9.12 18:55
@soldi píše:
@Linda s mo, ono je to skor naopak, co sa tyka pcos a nadvahy.
pcos suvisi s nadbytkom testosteronu a casto aj s inzulinovou rezistenciou a problemom so stitnou zlazou. mam dost kamaratok, ktore mali pcos a liecili ich metforminom a po tejto liecbe prirodzene schudli.

už jsem jednou touhle dietou zhubla opravdu hodně kil. S menstruací to bylo rozhodně lepší (i když asi ne hned od začátku :-)) a na štítnou žlázu beru prášky a i tam bylo vše o kousíček lepší… jen to byl delší horizont…řekněme roku… otěhotnět bych chtěla včera nejpozději :mrgreen: tak zkrátka nevím, co je v téhle chvíli nejlepší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.9.12 19:23

Tak ono ta rychlá dieta není nic zdravého, ale je otázka, co je lepší, dát tělu na pár dní zabrat, nebo se nadále trápit nadváhou. je dost možné, že když uvidíš, ten váhový úbytek, tak tě to bude motivovat ke změně stravovacích návyků a budeš pokračovat v hubnutí už zdravým způsobem. a mohla bych se zeptat, v čem ta dieta spočívá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.9.12 19:30
@Spenata píše:
Tak ono ta rychlá dieta není nic zdravého, ale je otázka, co je lepší, dát tělu na pár dní zabrat, nebo se nadále trápit nadváhou. je dost možné, že když uvidíš, ten váhový úbytek, tak tě to bude motivovat ke změně stravovacích návyků a budeš pokračovat v hubnutí už zdravým způsobem. a mohla bych se zeptat, v čem ta dieta spočívá?

Tak jsem to i myslela…jen se bojím, jestli ovulaci nebudu limitovat mnohem víc, když jí takhle na začátku zamotám metabolismem. Spočívá v dietních plánech Dr. Staňka, nebo přeloženo… plán s Guareta výrobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.9.12 19:46

Hm, a neporadí ti ohledně ovulace tvůj lékař? asi bych se poradila s gynekologem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.9.12 19:48
@Spenata píše:
Hm, a neporadí ti ohledně ovulace tvůj lékař? asi bych se poradila s gynekologem…

On na tohle kouká tak nějak, že je mu to jedno. Ve 30 letech mě bere jako mladou a nikam nespěchá… což nepřijímají tak úplně mé biologické hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
28.9.12 19:54

Hm, já nevím, já bych do toho asi šla…nebo co takhle navštívit výživového poradce a nechat si ušít jídelníček na míru? sice půjde hubnutí pomaleji, ale zase to bude zdravé. a pokud tak silně toužíš po miminku, tak to by snad mohla být ta pořádná motivace. držím palce, ať se to podaří :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
8.10.12 14:33

@Linda s už jsi zkusila ten jídelníček? mám podobného dr., který zastává názor, že všechno chce čas a já ve svých 30 letech ho mám prý spousty. Tak jsem se chtěla inspirovat, co bych ještě mohla udělat, protože jsem toho opravdu už zkusila hodně. Od zázračných vitamínů, čajů, testů, tinktur, femigardů a přírodních preparátů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.10.12 17:23
@Berenika22 píše:
@Linda s už jsi zkusila ten jídelníček? mám podobného dr., který zastává názor, že všechno chce čas a já ve svých 30 letech ho mám prý spousty. Tak jsem se chtěla inspirovat, co bych ještě mohla udělat, protože jsem toho opravdu už zkusila hodně. Od zázračných vitamínů, čajů, testů, tinktur, femigardů a přírodních preparátů…

Jojo, už se hubne. Hlad mám, ale každé kilo na svém těle cítím a řekla bych, že to může spíš prospět…tak taky proto to podstupuju :-) Už mě taky přestalo bavit jen čekat „jak mám ještě po třicítce plno času a jsem mladá“… a na straně druhé…jak na to nemám myslet, abych byla v pohodě… Tak držím palce, ať se daří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
8.10.12 20:52
@Linda s píše:
Jojo, už se hubne. Hlad mám, ale každé kilo na svém těle cítím a řekla bych, že to může spíš prospět…tak taky proto to podstupuju :-) Už mě taky přestalo bavit jen čekat „jak mám ještě po třicítce plno času a jsem mladá“… a na straně druhé…jak na to nemám myslet, abych byla v pohodě… Tak držím palce, ať se daří…

A jaký deitní plán sis koupila? Kolik tě to stálo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.10.12 21:33

www.drstanek.cz … můžeš si tam vybrat podle svých potřeb… není to nejlevnější, ale když to člověk propočítá za jídlo, tak je to v podstatě vyšší standart

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí