Sekundární neplodnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
27.9.12 15:18

Sekundární neplodnost...

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je tady někdo s podobnou problematikou…Mám jedno dítě, které jsme počali ani nevím jak :D. Začali jsem se zhruba po dvou letech snažit o druhé a už je to 2,5 a stále nic. manžel má ok spermiogram, já po laparce, odstraněny vláknité povlaky na vaječníkách, které údajně mohly bránit v uvolňování vajíčka, ale jen možná + průchodnost vejcovodů. už jsem přes půl roku po operaci. Ovulku mám, cyklus 27-28 dní, děložní sliznice dle UTZ před ovu taky ok. Piju kontryhel, zkoušela jsem Gynex (ale dost nepravidelně), kyselina listová..a mimi nikde :nevim:
Už jsem z toho na nervy, není tady někdo s podobným problém a co evetuelně pomáhá? Prosím o radu…Předem děkuji
Už přemýšlím i o IVF, ale chtěla bych zkusit všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
952
27.9.12 15:25

@Zuzulen ahoj zkušenost teda nemám, ale nemusíš třeba podstupovat celé IVF, ale konzultace a krevní testy by třeba pomohli. Doporučuju navštívit CAR. V těle se prostě někdy dějí nepochopitelné změny a třeba miminko čeká na správný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
27.9.12 15:39

Ahojky a oni ti zjistili na Laparoskopii nepruchodnost? To telo je nevyspitatelne, prvni tehu bylo tedy hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.9.12 15:51

Cmuky - na laparce mi jen dělali průchodnost, jestli jsou průchodné a vše bylo ok,
Nurse.007 - je pravda, že krevní testy mi můj dr. nedělal, jdu k němu v pondělí a řeknu mu to. minule říkal že by mi dal Clostil +Pregnyl, ale nevím jestli se mi to chce podstupovat, když ovulku dle UTZ+ovulačních testů mám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
27.9.12 16:01

To je vazne divny co??? Ja to vazne nechapu tyhle veci, a nejake operace brisni ci neco nebylo? Je to divny. Kup si NOSIFOL.. Na podporu vajicek a jejich kvalitu. Kolik Ti je let? A kolik prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.9.12 16:13

Operace byla jen ta laparka a před tím nic…je mi 30 a malé už přes 4 roky, chtěla bych aby byli k sobě trošu věkově, už se mi moc nechce čekat.
děkuji za Nosifol, to neznám a určitě vyzkouším…
jsem objednaná jestš na akupunkturu, tak uvidíme..
Jo a do CARu musím mít doporučení od dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
27.9.12 16:16

@Zuzulen udělala bych hormonální profil a spermiogram a rozhodně všechno řešila sv některém CAR. Clostil bych si od „normálního“ gynekologa rozhodně nenechala vnutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.9.12 16:16

@Zuzulen ahojky, jsem taky po sekundární sterilitě - jak říkám jsem. Léčili jsme se 10 let, ale pro nás ivf nebylo cestou, zbytečné rasování těla a nervy. Stačilo uvolnit psychiku, máme potvrzenou sterilitu (polycystické vaječníky, endometrioza…) - osvojili jsme si dětičky, až jsme měli čtyři děti, tak najednou nečekaně šup a já byla těhotná… Tentokráte nám praskl kondom, na konci cyklu… tak budeme mít dětí šest :lol: Chápu to, že je Ti to líto, že se trápíš, ale tohle je opravdu záležitost psychiky… gor když nemáš žádné další faktory proč se nedaří. Vrátíš se do práce a uvidíš jak to pofrčí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
27.9.12 16:17
@Zuzulen píše:Jo a do CARu musím mít doporučení od dr.?

Nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.9.12 16:18

@Zuzulen já bych do kombinace Clostilbegytu nešla - pokud je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.9.12 16:22

Jsem vážně nalomená do toho CARu, aby se na mě podíval někdo jinej než můj Dr.
Lili5: do práce chodím, je pravda, že jsem v práci trochu ve stresu, takže příčina může být i toto…
Holky nemáte vyzkoušený i nějaký přírodní preparáty, které by mohly pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.9.12 16:23

Nezkoušela jsi třeba cvičení podle Mojžíšové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.9.12 16:24

@Zuzulen já se přiznám že jsem nezkoušela nic, hodně holek doporučuje sarapis, já jsem na to potom rezignovala, protože jsme zvolili cestu náhradního rodičovství. Stres v práci, touha z ní vypadnout určitě více svazuje Tvé tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
27.9.12 16:28

@Zuzulen hodně vychvalovaný je i gynex. Tak si ho zkus vygooglit a něco o něm přečíst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.9.12 16:28

Sestra ta měla normálně jedno a pak když chtěla druhé, nešlo to skoro rok.Po nasazení clostíku a pregnylu, hned první cyklus otěhotněla. Zas tak bych to neodsuzovala-možná jí to uvolnilo, dostala naději a proto otěhotněla.
Někdy člověk asi i potřebuje takovou berličku, aby se dostal do pohody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital