Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je tady někdo s podobnou problematikou…Mám jedno dítě, které jsme počali ani nevím jak
. Začali jsem se zhruba po dvou letech snažit o druhé a už je to 2,5 a stále nic. manžel má ok spermiogram, já po laparce, odstraněny vláknité povlaky na vaječníkách, které údajně mohly bránit v uvolňování vajíčka, ale jen možná + průchodnost vejcovodů. už jsem přes půl roku po operaci. Ovulku mám, cyklus 27-28 dní, děložní sliznice dle UTZ před ovu taky ok. Piju kontryhel, zkoušela jsem Gynex (ale dost nepravidelně), kyselina listová..a mimi nikde ![]()
Už jsem z toho na nervy, není tady někdo s podobným problém a co evetuelně pomáhá? Prosím o radu…Předem děkuji
Už přemýšlím i o IVF, ale chtěla bych zkusit všechno ![]()
@Zuzulen ahoj zkušenost teda nemám, ale nemusíš třeba podstupovat celé IVF, ale konzultace a krevní testy by třeba pomohli. Doporučuju navštívit CAR. V těle se prostě někdy dějí nepochopitelné změny a třeba miminko čeká na správný čas.
Ahojky a oni ti zjistili na Laparoskopii nepruchodnost? To telo je nevyspitatelne, prvni tehu bylo tedy hned?
Cmuky - na laparce mi jen dělali průchodnost, jestli jsou průchodné a vše bylo ok,
Nurse.007 - je pravda, že krevní testy mi můj dr. nedělal, jdu k němu v pondělí a řeknu mu to. minule říkal že by mi dal Clostil +Pregnyl, ale nevím jestli se mi to chce podstupovat, když ovulku dle UTZ+ovulačních testů mám ![]()
To je vazne divny co??? Ja to vazne nechapu tyhle veci, a nejake operace brisni ci neco nebylo? Je to divny. Kup si NOSIFOL.. Na podporu vajicek a jejich kvalitu. Kolik Ti je let? A kolik prckovi?
Operace byla jen ta laparka a před tím nic…je mi 30 a malé už přes 4 roky, chtěla bych aby byli k sobě trošu věkově, už se mi moc nechce čekat.
děkuji za Nosifol, to neznám a určitě vyzkouším…
jsem objednaná jestš na akupunkturu, tak uvidíme..
Jo a do CARu musím mít doporučení od dr.?
@Zuzulen udělala bych hormonální profil a spermiogram a rozhodně všechno řešila sv některém CAR. Clostil bych si od „normálního“ gynekologa rozhodně nenechala vnutit.
@Zuzulen ahojky, jsem taky po sekundární sterilitě - jak říkám jsem. Léčili jsme se 10 let, ale pro nás ivf nebylo cestou, zbytečné rasování těla a nervy. Stačilo uvolnit psychiku, máme potvrzenou sterilitu (polycystické vaječníky, endometrioza…) - osvojili jsme si dětičky, až jsme měli čtyři děti, tak najednou nečekaně šup a já byla těhotná… Tentokráte nám praskl kondom, na konci cyklu… tak budeme mít dětí šest
Chápu to, že je Ti to líto, že se trápíš, ale tohle je opravdu záležitost psychiky… gor když nemáš žádné další faktory proč se nedaří. Vrátíš se do práce a uvidíš jak to pofrčí ![]()
@Zuzulen píše:Jo a do CARu musím mít doporučení od dr.?
Nemusíš.
@Zuzulen já bych do kombinace Clostilbegytu nešla - pokud je vše v pořádku.
Jsem vážně nalomená do toho CARu, aby se na mě podíval někdo jinej než můj Dr.
Lili5: do práce chodím, je pravda, že jsem v práci trochu ve stresu, takže příčina může být i toto…
Holky nemáte vyzkoušený i nějaký přírodní preparáty, které by mohly pomoct?
@Zuzulen já se přiznám že jsem nezkoušela nic, hodně holek doporučuje sarapis, já jsem na to potom rezignovala, protože jsme zvolili cestu náhradního rodičovství. Stres v práci, touha z ní vypadnout určitě více svazuje Tvé tělo.
@Zuzulen hodně vychvalovaný je i gynex. Tak si ho zkus vygooglit a něco o něm přečíst ![]()
Sestra ta měla normálně jedno a pak když chtěla druhé, nešlo to skoro rok.Po nasazení clostíku a pregnylu, hned první cyklus otěhotněla. Zas tak bych to neodsuzovala-možná jí to uvolnilo, dostala naději a proto otěhotněla.
Někdy člověk asi i potřebuje takovou berličku, aby se dostal do pohody ![]()