PCO a těhotenství

10291
23.1.14 15:55

PCO a těhotenství

Ahojte!
Dnes jsem byla na gyndě s tím, že nemám MS. Mám ale menstruační bolesti a zpoždění 14 dní, jsem dva a půl měsíce po revizi (ZT v 11tt). Doktorka mi vzala krev, aby povrdila nebo vyloučila mimoděložní těhotenství a jen tak mimochodem mi ukazovala na ultrazvuku, že mám oba vaječníky polycystické…já to nechápu…jak je možné, že jsem otěhotněla napoprvé, sice ZT, ale i tak a hned o další nechráněný styk se mi zadaří zase otěhotnět, sice mimoděložně možná, když mám polycystické vaječníky? Všude čtu že je to forma neplodnosti? 8o Můžete prosím napsat zkušenosti? Jsem nervózní a nešťastná…nechápu, že se mi tohle děje, jestli půjdu zase pod kudlu, tak už se asi zblázním :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
23.1.14 16:06

I když je PCO forma neplodnosti, nebo důvod, tak jsou i vyjímky, kdy při této diagnoze ženy otěhotněly. Dokonce znám případ dvojčátek při PCO. Já mám taky PCO, ale ani přes IVF jsem neotěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
23.1.14 16:09

To je mi moc líto :( mě jen připadá divné, že by se mi zadařilo dvakrát takhle po sobě…tak trošku doufám, že snad to není možné a mimoděložní těhotenství se vyloučí… jsem už prostě fakt v háji, z potratu jsem se ještě nevzpamatovala. Teď se dozvím, že to možná byla pořádná náhoda, že jsem vůbec otěhotněla přirozeně a přitom to zamlklo…pořád tady čtu o problémech s početím…to mě nenapadlo, že jsem taky neplodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
23.1.14 16:38

@KKatka23 Jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
23.1.14 16:48

@KKatka23 - asi máš jen nějakou lehkou formu. Při PCO víc hrozí potrat, vajíčka asi nejsou tak kvalitní, protože jak je ve vaječníku více folikulů, nemají prostor lépe růst a kolikrát pak ani sílu prasknout a tvoří se z nich cysty, což je například můj případ. Ovulaci sama od sebe nemívám, tím pádem neotěhotním, pomohlo mi nativní ivf na první pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
23.1.14 16:58

S PCO je to těžké. Je nevyzpytatelné a v podstatě se o něm moc neví. Někdo díky tomu neotěhotní ani po umělém oplodnění a někdo otěhotní hned. Nejsi jediná. :) Buď ráda, že to jde. Já jsem díkybohu taky nečekala dlouho a to mi 2 doktoři věštili katastrofické scénáře. Dokonce jsem čekala dvouvaječná dvojčata, ale jedno z nich zaniklo. Možné je u PCO opravdu všechno. Zbytečně se nestresuj :hug: Hlavní je, že to jde. :kytka: Ale je pravda, že v těhotenství je lepší se šetřit, protože u PCO je riziko potratu o dost vyšší, než normálně.

Taky mi vylučovali mimoděložní v únoru - za všechno mohla prasklá cysta. Držím palce, ať je to jen banalita a ty jsi v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
23.1.14 16:59

Ja mam taky PCO, mela jsem kvuli tomu anovulacni cykly, ale nejakym zazrakem jsem po 2,5 letech otehotnela… Ovulaci jsem ale mela az 29DC (Normos delka 35dni) doktori nechapou, ale nevadi :) zazraky se obcas deji, ted jsem ve 34tt :) jinak asi prej pomohlo, ze jsem zhubla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
23.1.14 17:08

Jsem téměř shodný případ. V roce 2010 ZT v 11. tt, potom diagnostikováno PCO. V měsíci, kdy bylo diagnostikováno, koukala jsme s dr. na polycystické vaječníky na utz taky. Neměla jsem ani žádné dominanntí vajico, největší mělo 10 mm a už docela pozdě. Vypadalo to, že určitě žádné nedozraje, a zrovna ten měsíc mi ovul. test ukázal pozitivitu asi o 6 dní později, a otěhotněla jsem - mám krásnou a zdravou dcerku. A vím, že vajico při prasknutí asi moc velké nebylo, zato dcerka je mega 8o :lol: :lol: :lol:
Hodně štětsí, držím ti pěsti, neznamená to absolutní neplodnost. Mně můj dr. říkal, že ženy s PCO můžou mít ovulaci, ale třeba jen 1-2 x za rok. Takže mně ovulace jednou naskočila, a holčička je tu s námi.

• Citovat
  • Upravit
3630
31.1.14 19:19

Mám také PCO, ovulace prakticky žádná. O miminko jsme se pokoušeli 3,5 roku. Pak mi kamarádka doporučila pít kontryhel. Pila jsem ho měsíc a teď jsem v 11tt. Možné je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí