Pcos a akupunktura - zkušenosti

Anonymní
9.9.23 23:53

Pcos a akupunktura

Nazdárek, holky.
Máte některá prosím zkušenost s akupunkturou? Nejlépe na hormonální nerovnováhu?
Mám pcos, amenoreu (krvácení bylo jen 2× za život a to vyvolání injekcemi, takže přírodně NE), cca 2 měsíce jsem měla HA - pseudo menstruace byla, ale HA mi dělala hodně špatně, nakonec jsem přešla k novému dr a okamžitě jsem musela HA vysadit, klasicky mám i cysty a žádnou ovulaci :,( + dalších milion příznaků pcos….
S partnerem bychom chtěli mimi, ale doktor navrhoval pouze možnost IVF, což právě moc nechceme…bereme to jako takovou poslední možnost, rádi bychom se chtěli nějak posnažit sami a přirozeně - pokud to ovšem půjde.
Četla jsem, že ženám pomohla akupunktura…alespoň na spuštění menstruace a ovulace…máte tedy některá zkušenost? Nebo třeba i z doslechu? :kytka:
Pokud možno, nejlépe Brno nebo Zlínský kraj, díky :*
P. S. Prosím o anonymitu, citlivé zdrav. info
Hezký víkend!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
11.9.23 08:13
@Anonymní píše:
Nazdárek, holky.
Máte některá prosím zkušenost s akupunkturou? Nejlépe na hormonální nerovnováhu?
Mám pcos, amenoreu (krvácení bylo jen 2× za život a to vyvolání injekcemi, takže přírodně NE), cca 2 měsíce jsem měla HA - pseudo menstruace byla, ale HA mi dělala hodně špatně, nakonec jsem přešla k novému dr a okamžitě jsem musela HA vysadit, klasicky mám i cysty a žádnou ovulaci :,( + dalších milion příznaků pcos….
S partnerem bychom chtěli mimi, ale doktor navrhoval pouze možnost IVF, což právě moc nechceme…bereme to jako takovou poslední možnost, rádi bychom se chtěli nějak posnažit sami a přirozeně - pokud to ovšem půjde. Četla jsem, že ženám pomohla akupunktura…alespoň na spuštění menstruace a ovulace…máte tedy některá zkušenost? Nebo třeba i z doslechu? :kytka:
Hezký víkend!

Pokud máte skutečně potvrzené PCOS, tak to způsobuje přebytek mužského hormonu testosteronu. Prokazatelně ho snižuje popíjení mátového čaje a to až o 30%. Pokud byste měla pouze samotné cysty, tak ty jsou zase způsobeny přebytkem estrogenu. Tedy ano, HA vám v tom nemohla pomoci. Pokud by u vás mátový čaj zabral, počítejte že byliny zaberou v nejlepším případě za měsíc, pak by bylo vhodné vyhledat nějaké byliny či směsi na vyrovnání hormonální nerovnováhy. Na spuštění menstruace by vám mohla pomoci směs bylin kontryhel a řebříček, buďto v podobě čaje nebo lépe tinktury, užívat dle doporučení dodavatele. kontryhel neuřívat při endometrióze.
Jinak s akupunkturou zkušenosti nemám. Zkušenosti také nemám, ale některé ženy popisují, že jim velice pomohla kraniosakrální terapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
11.9.23 16:48
@Anonymní píše:
Nazdárek, holky.
S partnerem bychom chtěli mimi, ale doktor navrhoval pouze možnost IVF, což právě moc nechceme…bereme to jako takovou poslední možnost, rádi bychom se chtěli nějak posnažit sami a přirozeně - pokud to ovšem půjde. Četla jsem, že ženám pomohla akupunktura…alespoň na spuštění menstruace a ovulace…máte tedy některá zkušenost? Nebo třeba i z doslechu? :kytka:
Hezký víkend!

Ano, ano ano!! akupunktura mi velmi pomohla srovnat cyklus a hormony a kamarádka otěhotněla přirozeně, předtím 2× IVF, několik zavedení zmražených embryí, když ji terapeutka poslala udělat test a byly //, koukala jako puk a lékařka z CARu tomu nemohla věřit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4
6.4.25 10:44
@Mista1 píše: Více

Ahoj, prosím Ťa, ja mám výborného lekára v Hodonine, ktorý ale presedlal na alternu a dela akupunkturu. Už 2× mi neskutočne pomohol. Chcem sa opýtať, som presvedčená, že mám nerovnováhu v hormonoch (zhoršuje sa mi po 40 ochlupeni na tvári 😬), myslíš, že musím ísť najprv za gyn, aby mi urobila hormonálny profil alebo to ten pan zvládne aj bez toho?
Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital